4 måder at overvinde spændingshovedpine på uden at bruge medicin

, Jakarta - Hovedpine gør det ofte svært for syge at udføre daglige aktiviteter. Der er også mange typer hovedpine, hvoraf den ene er spændingskokossmerter, der kan angribe enhver.

I den medicinske verden kan en spændingshovedpine beskrives som en snor, der er bundet stramt om hovedet. Denne tilstand er mere almindelig hos voksne kvinder, men spændingshovedpine kan forekomme i alle aldre.

Læs også: Sådan opdager du spændingshovedpine

Selvom de kan være irriterende, er disse spændingshovedpiner heldigvis normalt ikke for alvorlige. Som et resultat kan den syge stadig udføre daglige aktiviteter. Så hvordan håndterer du spændingshovedpine uden at bruge stoffer?

1. Håndter stress godt

Stress kan også udløse spændingshovedpine. Forsøg derfor først at håndtere stress. Du kan gøre mange ting for at berolige dit sind. Start med meditation, dybe vejrtrækningsøvelser, eller prøv sport, såsom yoga. Vigtigst af alt, prøv at lære at identificere og undgå stressfaktorer, der kan udløse hovedpine.

2. Varm eller kold kompres

For at lindre spændingshovedpine kan du også komprimere hovedet med varmt eller koldt vand på det berørte område. Det har til formål at reducere muskelspændinger, der forårsager hovedpine.

Du kan bruge en flaske fyldt med varmt vand eller et håndklæde gennemvædet i varmt vand. Til koldtvandskompresser må du ikke påføre is direkte på hovedbunden. Prøv at pakke is ind i et rent håndklæde eller påfør det på det berørte område af hovedet.

Læs også: Stress forårsager spændingshovedpine?

3. Sørg for at spise og drikke nok

Glem ikke, sult og dehydrering kan udløse spændingshovedpine. Sørg derfor for, at din krop får begge disse ting. Hvis du føler, at du ikke drikker nok, eller du springer måltider over, så prøv at drikke eller spise for at lindre din hovedpine.

4. Ændre vaner

Spændingshovedpine kan også udløses af vaner, som vi ikke er opmærksomme på. Nå, nogle vaneændringer kan hjælpe med at lindre denne hovedpine.

For eksempel at bruge en pude, der er blødere og mere behagelig, og skiftende sovestillinger. Derudover, hvis du bruger meget tid foran computeren, så prøv at tage dig tid til at hvile. Vi kan strække nakke, ryg og skuldre ind imellem arbejdet.

Derudover kan vi, de fire ovenstående måder, også undgå spændingshovedpine ved at holde os væk fra faktorer, der kan udløse dem.

Årsager og risikofaktorer

Indtil nu kendes den nøjagtige årsag til spændingshovedpine ikke. Denne tilstand menes dog at opstå, når musklerne i ansigtet, kokoshuden og nakken bliver spændte eller trækker sig sammen. Nå, her er nogle tilstande, der kan udløse spændingshovedpine.

  • Sultende

  • Dehydrering

  • Stress eller pres (både fysisk og psykisk) og angst

  • Lugt en bestemt duft

  • Mangel på hvile eller træthed

  • Dårlig holdning

  • Andre tilstande, såsom influenza, tandproblemer eller anstrengte øjne

  • Mindre aktiv eller mangel på motion

  • Støj

  • Den brændende sol

  • For meget koffein, alkohol eller rygning.

Læs også: 4 vaner, der kan forhindre spændingshovedpine

Vil du vide, hvordan man behandler hovedpine? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!