7 fakta om mættet fedt, du skal forstå

, Jakarta – Mættet fedt er en type fedt, der bør begrænses. Hvis det indtages i overkant, kan denne type fedt øge risikoen for helbredsproblemer og udløse organskader. Overskydende mættet fedt kan forårsage sygdomme, herunder hjertesygdomme, slagtilfælde og type 2-diabetes.

Dybest set er fedt nødvendigt for at hjælpe med at udføre kropsfunktioner. Det er dog vigtigt at vide, at der findes gode og dårlige fedttyper. Nå, mættet fedt er inkluderet i kategorien dårlige fedtstoffer. Mættet fedt kan komme fra dyr, såsom kyllingekød, indtagelse af rødt kød og mejeriprodukter, der er rige på fedt.

Læs også: Skyld ikke altid skylden på, fedt er gavnligt for helbredet

Fakta om mættet fedt, du behøver at vide

Kroppen har brug for fedt til at udføre funktionerne i flere organer. Det er dog nødvendigt at være opmærksom på den type fedt, der forbruges. For altid at være sund, er det tilrådeligt at spise masser af fødevarer, der indeholder gode fedtstoffer og undgå dårligt fedt. Fordi indtagelse af dårlige fedtstoffer, især for overskud, har potentialet til at være dårligt for kroppens sundhed.

Overforbrug af mættet fedt kan øge niveauet af "dårligt kolesterol" i blodet. Hvis det er tilfældet, kan der være en øget risiko for plakdannelse i blodkar, betændelse og insulinresistens. Over tid kan dette øge risikoen for hjertesygdomme, slagtilfælde, forhøjet blodtryk og type 2-diabetes.

Der er flere fakta om mættet fedt, som du skal vide, herunder:

1. At skelne mellem mættet fedt

Mættet fedt kan være indeholdt i fødevarer. Nå, du kan se forskel ved at være opmærksom på madens udseende. Ved stuetemperatur er mættede fedtsyrer faste eller faste.

Læs også: Hvad er bedre, vegetabilsk eller animalsk fedt?

2. Begræns indtaget af mættet fedt

Grænsen for mættet fedt er forskellig fra person til person. Hos mænd er grænsen for at indtage mættet fedt 30 gram om dagen, mens den for kvinder ikke er mere end 20 gram.

3.Relateret til kolesterol

Indtagelse af mættet fedt var forbundet med kolesterolniveauer i blodet. Ved at reducere forbruget af fødevarer, der indeholder mættet fedt, kan det sænke kolesterolniveauet for at undgå forhøjet kolesterol og hjertesygdomme.

4.Fokus på andre næringsstoffer

Husk på, at mættet fedt kun er et af næringsstofferne i mad. At begrænse indtaget af mættet fedt betyder ikke, at kroppen ikke længere får næringsstoffer. I stedet kan du fokusere på andre sunde næringsstoffer ved at være opmærksom på din overordnede kost.

5. Fødevarer at begrænse

Det meste mættet fedt kommer fra dyr, såsom fjerkræ. Der er flere typer fødevarer, som bør begrænses eller undgås, såsom kød, brød, mælk, pølser og smør.

6.Anbefalet mad

Ud over fødevarer, der skal undgås, er der også typer fødevarer, som anbefales at indtage. For at bevare hjertesundheden kan du prøve at spise brune ris, fisk, grøntsager, nødder, frø, ost og olivenolie.

7.Motion og sund livsstil

Udover at være opmærksom på madindtagelse, kan du også mindske risikoen for helbredsproblemer på grund af mættet fedt ved at anlægge en sund livsstil. Glem ikke at balancere det ved at træne, håndtere stress og undgå rygning.

Læs også: Tips til madlavning af fedtfattig mad

Få mere at vide om virkningen af ​​mættet fedt og hvilke fødevarer der indeholder mættet fedt ved at spørge lægen i appen . Du kan nemmere kontakte lægen via Videoer / Taleopkald eller Snak . Fortæl de oplevede klager og få de bedste anbefalinger fra eksperterne. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
Harvard Health Publishing. Fået adgang i 2021. Sandheden om fedt: det gode, det dårlige og det derimellem.
Mayo Clinic. Fået adgang i 2021. Diætfedt: Find ud af, hvilke typer du skal vælge.
American Heart Association. Tilgået i 2021. Mættet fedt.
Sundhed. Tilgået i 2021. Vælg en kost med lavt fedtindhold, mættet fedt og kolesterol.