Hvorfor er hunde forbudt at spise chokolade?

Jakarta - Udover katte kan hunde også lide at snuse og bide enhver genstand, der fanger deres opmærksomhed. Hvis det er tilfældet, vil han bide og putte ting i munden. Ikke kun genstande, hunde kan også omfatte insekter, der anses for yndige. Det er lige meget om hunden bider eller putter mad i munden.

Dog er der flere typer foder, der er forbudt for hunde at spise, hvoraf den ene er chokolade. Denne mad kan være en stor trussel, der kan være dødelig, hvis den sluges af en hund. Faktisk kan effekten mærkes med det samme, selvom du bare synker lidt. Så hvorfor er chokolade så farlig for hunde? Her er hvorfor.

Læs også: Hvordan bestemmer man nøjagtigt en hunds alder?

Hvad er farerne ved chokolade for hunde?

Chokolade er en af ​​de fødevarer, der kan forbedre humøret hos mennesker. Denne mad kommer fra kakaoplanten, som kan have en dårlig indvirkning, hvis den indtages af hunde. Dette skyldes, at kakaobønner indeholder theobromin , som er en kemisk forbindelse, der giver chokolade en bitter smagsfornemmelse. Nå, denne forbindelse er det, der udløser fremkomsten af ​​en række symptomer på forgiftning for hunde.

Hvorfor er disse forbindelser uskadelige for mennesker? Dette skyldes, at den menneskelige krop kan fordøje disse forbindelser hurtigt, men ikke for hunde. Hunde skal fordøje forbindelsen i 17,5 timer. Hvis disse forbindelser forbliver længe nok i kroppen, bliver deres toksiske virkninger meget følsomme.

Hvis chokolade ved et uheld bliver slugt af en gravid hund eller hvalpe, Disse forbindelser kan komme ind i moderkagen og derefter udskilles fra kroppen sammen med mælk. Hvis så, hundehvalp kan også blive påvirket. Påvirkningen, der vises, afhænger af mængden af ​​indtaget chokolade, typen af ​​chokolade og størrelsen eller vægten af ​​selve hundens krop.

Læs også: 7 årsager og måder at overvinde hudsygdomme hos hunde

Hvad sker der, hvis en hund spiser chokolade?

Hvis forbindelserne i chokolade trænger ind i kroppen, vil en række tegn på forgiftning vise sig inden for 2-6 timer efter. Her er nogle synlige symptomer:

  • Hunde opfører sig, som om de er ophidsede.
  • Hunden laver overdrevne bevægelser.
  • Hunde oplever opkastning og diarré.
  • Hunde har nedsat spytproduktion.

En række af disse tidlige symptomer vil blive ledsaget af andre symptomer. Nogle af symptomerne, nemlig hjertebanken, rysten, forhøjet blodtryk og åndedrættet ser forpustet ud. I alvorlige tilfælde kan symptomer omfatte lavt blodtryk, hjertesvigt, kramper, hjerteanfald og endda død. Så vær altid opmærksom på, hvad hunden indtager, ja!

Læs også: 3 tips til trimning af hundeneg derhjemme

Det er nogle af farerne ved chokolade for hunde og symptomerne på forgiftning, der opstår. Fra nu af skal du ikke bare putte chokolade, eller fødevarer, der indeholder chokolade. Hvis hunden oplever en række helbredsproblemer, bedes du drøfte det med dyrlægen i ansøgningen , Ja.

Reference:
Hills Pet. Tilgået 2020. Hvorfor chokolade kan være giftigt for din hund.
Proplan.co.id. Tilgået 2020. Årsager til, at hunde ikke bør spise chokolade.