Pas på 4 fødevarer, der kan forværre ondt i halsen

Jakarta – Ondt i halsen er en sygdom, der ikke bør tages let på. Det er karakteriseret ved en øm eller kløende hals, der reducerer halsens evne til at synke eller tale, når man synker eller taler. Stemmen kan blive hæs og endda tabt eller dæmpet.

Alle kan få halsbetændelse, data fra Harvard Medical School siger, at børn i alderen 5 til 15 år har en tendens til at opleve det oftest. Men tag ikke fejl, voksne er også modtagelige for denne sygdom.

Ondt i halsen kan forårsage hoste, feber, løbende næse, nysen, ømhed, hovedpine, kvalme eller opkastning. Årsagen til halsbetændelse er en bakteriel eller viral infektion.

Ondt i halsen kan forværres af den type mad, der indtages, herunder:

1. Sur mad

Du bør undgå fødevarer, der indeholder syrer og citrus, såsom tomater, appelsiner, grapefrugt, limefrugter og citroner. De sure stoffer i disse fødevarer kan irritere og forårsage smerter i halsen. I stedet for at indtage frugter, der indeholder syre, skal du vælge frugter, der kan berolige din hals, såsom bananer, meloner eller kiwi. Hvis du har brug for C-vitamin, kan du indtage ingefær.

2. Krydret mad

Krydret mad, som er en favorit blandt de fleste indonesere, viser sig at være en mad, der forårsager ondt i halsen. Denne fødevareingrediens kommer fra varm sauce, chilipulver, muskatnød, karry, peber og nelliker. Disse krydrede fødevarer kan forværre din ondt i halsen. Hvis du er tvunget til at spise krydret mad, bør du erstatte ingredienserne med ingefær og hvidløg. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i 'Fremskridt i terapi' I 2012 var hvidløg effektiv til at reducere ondt i halsen og forkølelse og fremskynde helingen. Hvidløg og ingefær forhindrer også forkølelse.

3. Fast føde

Hårde fødevarer med grov tekstur såsom rå grøntsager eller skorpet brød kan forårsage ondt i halsen ved at gnide mad mod halsen. Nå, for at undgå dette bør du vælge fødevarer, der er lette at synke og bløde, såsom ost, suppe, kogte æg, kartoffelmos, is eller korn. Du kan også blødgøre maden, inden du spiser den.

4. Fedtet mad

Ud over krydret mad kan indonesere også lide at spise fedtet mad, såsom stegt mad. Denne fedtede mad bør ikke indtages, når du har ondt i halsen. Eller hvis du er sund, bør du ikke spise fødevarer, der indeholder for meget olie, fordi dette ikke anbefales af mange sundhedsundersøgelser. Ud over kolesterol er acne, hypertension, fedme og hjertesygdomme dårlige virkninger af olie.

Ud over den mad, der forårsager ondt i halsen, kan denne sygdom også komme fra cigaretter, alkohol eller koffein. Så for at undgå dette, bør du omhyggeligt vaske dine hænder efter at have forladt toilettet, før du spiser, bære en maske, når du rejser, og bruge den hånddesinfektion indeholdende alkohol for at forhindre spredning af bakterier.

Tal med din læge med det samme, hvis din halsbetændelse bliver værre at få behandling. Der er mange læger, du kan kontakte gennem videoopkald, stemmeopkald, og Snak. Desuden nu har også sin nyeste feature, nemlig Lab service. som giver dig mulighed for direkte at vælge en blodprøvepakke og også bestemme tidsplan, placering og personale Lab som vil ankomme til destinationen. Resultater Lab senere kan du med det samme selv se i ansøgningen .

Hvis du efter en samtale med lægen har brug for medicin eller vitaminer, kan du også bestille dem direkte på og ankommer om mindre end en time hos dig. Så hvad venter du på? Hent Ansøgning nu på App Store og Google Play nu på smartphonedine.

Læs også: 3 effektive måder at helbrede akut halsbetændelse.