Disse er symptomerne og måderne til at overvinde præeklampsi hos gravide kvinder

Jakarta - Præeklampsi er en alvorlig graviditetskomplikation, der kræver øjeblikkelig behandling. Gravide kvinder siges at have præeklampsi, hvis de har forhøjet blodtryk (hypertension) og har proteinuri (der er protein i urinen). Symptomer på præeklampsi vises, når svangerskabsalderen går ind i den 20. uge eller mere. Hvis det ikke behandles, kan præeklampsi udvikle sig til eclampsia, en medicinsk tilstand, der kan bringe gravide kvinders og deres fostres liv i fare.

Observerbare symptomer på præeklampsi

Det vigtigste symptom på præeklampsi er blodtrykket, der fortsætter med at stige. Det er derfor, gravide kvinder skal tjekke deres blodtryk regelmæssigt. Hvis blodtrykket når 140/90 mmHg eller mere efter to målinger på forskellige tidspunkter, skal du straks tale med din fødselslæge for tidlig påvisning af præeklampsi.

Andre kliniske symptomer på præeklampsi er åndenød på grund af væske i lungerne, hovedpine, reduceret urinvolumen, synsforstyrrelser, kvalme, opkastning, smerter i den øvre del af maven, nedsat leverfunktion, nedsat blodplader i blodet (trombocytopeni), øgede niveauer af protein i urinen (proteinuri) og hævelse af fodsåler, ankler, ansigt og hænder. Langsom fosterudvikling kan være et tegn på præeklampsi. Denne tilstand opstår på grund af manglende blodtilførsel til moderkagen, så fosteret får ikke tilstrækkelig tilførsel af ilt og næringsstoffer.

Årsager til præeklampsi er ikke fuldt ud kendt

Hovedårsagen til præeklampsi er mistænkt for at være abnormiteter i moderkagen. Personer med præeklampsi får ikke nok blod, fordi moderkagen ikke udvikler sig ordentligt under moderkagedannelsesprocessen i graviditetens første trimester. Som følge heraf påvirker det beskadigede moderkagesignal blodkarrene hos den gravide kvinde og forårsager forhøjet blodtryk. De faktorer, der øger risikoen for præeklampsi hos gravide kvinder er:

  • Første graviditet og familiehistorie med præeklampsi.

  • Har en historie med præeklampsi i en tidligere graviditet.

  • Underernæring under graviditet.

  • At have helbredsproblemer, mens du er gravid, såsom antiphospholipidsyndrom, diabetes, lupus, hypertension eller nyresygdom.

  • Tvillinggraviditet eller indeholdende mere end ét foster.

  • At blive gravid efter et mellemrum på 10 år med en tidligere graviditet.

  • Gravid i en alder af under 20 år og over 40 år.

  • At være overvægtig under graviditet med et kropsmasseindeks på mere end 25.

Overvind præeklampsi for at forhindre farlige komplikationer

Tal omgående med din læge, hvis du oplever symptomer på præeklampsi. Lægen vil stille en diagnose af præeklampsi gennem ultralyd, blodprøver, urinanalyse og måling af barnets hjertefrekvens i livmoderen ( ikke-stress test /NST). Efter at diagnosen er etableret, udføres følgende præeklampsibehandling for at forhindre graviditetskomplikationer:

1. Indtagelse af Narkotika

Gives til gravide kvinder, der har høj risiko for at udvikle præeklampsi. En af dem er lavdosis aspirin, som startes ved 12. svangerskabsuge, indtil barnet er født. Målet er at reducere risikoen for præeklampsi under graviditeten. Gravide kvinder, der mangler calcium før og under graviditeten, rådes til at tage calciumtilskud for at forhindre præeklampsi. Mens de lægemidler, der gives til gravide kvinder med præeklampsi, er antihypertensive lægemidler, kortikosteroider og anti-anfald.

2. Leveringsproces

Fødsel kan helbrede præeklampsi. Hvis præeklampsi opstår, når fosteret endnu ikke er født nok, overvåger læger rutinemæssigt tilstanden af ​​den gravide mor og foster, indtil de er gamle nok til at blive født. Læger kontrollerer også oftere blod og ultralyd hos gravide kvinder med præeklampsi. Hvis tilstanden bliver værre, rådes gravide kvinder til at blive på hospitalet, indtil fosteret er klar til at blive født.

I mellemtiden, hvis præeklampsi vises efter fosterets fødsel, anbefaler læger normalt induktion eller kejsersnit for straks at føde barnet. Målet er at forhindre præeklampsi i at blive værre.

Det er symptomerne og måderne til at behandle præeklampsi hos gravide kvinder. Hvis du har graviditetsproblemer, skal du straks tale med din læge for at få passende behandlingsanbefalinger. Du kan bruge funktionerne Kontakt læge hvad der er i appen at tale med lægen via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!

Læs også:

  • Myte eller fakta, svangerskabsforgiftning under graviditet kan gentages
  • Pas på disse 4 karakteristika ved præeklampsi hos gravide kvinder
  • 5 måder at forhindre præeklampsi efter fødslen