Vær ikke stille, det er et tegn på, at vorter skal opereres

, Jakarta - Har du nogensinde bemærket forekomsten af ​​små knopper på huden, der er ru, bleg i farven og føles kløende ved berøring? Dette kan være et tegn på, at du har vorter. Denne tilstand opstår, når det humane papillomavirus (HPV) inficerer huden. Som følge heraf producerer huden mere keratin, end den burde. Som et resultat, vil danne en ny hudtekstur kaldet vorter.

Faktisk kan den virus, der forårsager vorter, nemt overføres, hvis den syge kommer i direkte kontakt med huden på en anden person, der er rask. Denne tilstand er dog påvirket af en persons immunsystem, så ikke alle bliver straks smittet. Vorter skal behandles med det samme, fx ved brug af vortemedicin eller operation, hvis symptomerne bliver værre.

Læs også: Tilsyneladende er dette årsagen til, at vorter vises på babys hud

Vortetegn skal opereres

De fleste vorter heler uden særlig behandling. Denne tilstand kan dog vare fra et par uger til flere år, afhængigt af placeringen og antallet af vorter.

Medicinske nyheder i dag sagde, vorter vil forsvinde hurtigere, hvis de opleves af børn. Det anslås, at en tredjedel af børn har vorter, men undersøgelser har fundet ud af, at 50 procent af dem forsvinder inden for et år, og 70 procent forsvinder efter to år.

Hvis de ikke forsvinder, eller der opstår andre generende symptomer, er du forpligtet til at tage på sygehuset til kontrol. Tja, tegn på, at vorter skal behandles med det samme inkluderer:

  • Vorter dukker op igen efter heling;

  • Væksten af ​​vorter forårsager smerte og ubehag;

  • Vorter vokser i ansigtet;

  • Væksten af ​​vorter gør den syge flov, stresset eller forstyrrer endda daglige aktiviteter;

  • Vortens form og farve ændrer sig;

  • Der voksede angiveligt kød;

  • Har et svagt immunsystem;

  • Vorter bløder.

Aftal straks en tid hos en læge gennem ansøgningen at få ordentlig behandling. Kun medicinske eksperter kan stole på at give dig en kur mod de vorter, du oplever.

Læs også: Opstår vorter på halsen på grund af hormoner eller sygdom?

Medicin mod vorter og behandlingsforanstaltninger

Der er vortebehandlinger designet til at bekæmpe infektion og fjerne vorter, herunder:

  • Salicylsyre. Du kan bruge cremer, geler, som indeholder salicylsyre til at behandle vorter. Du bør dog beskytte huden omkring vorten, før du anvender denne behandling, da salicylsyre kan skade sund hud. ansøge vaseline eller majsplaster på huden omkring vorten for at beskytte den mod skader. Behandlingen påføres normalt dagligt i omkring 3 måneder. Hvis huden bliver øm, skal behandlingen seponeres.

  • Kryoterapi. Denne procedure kræver, at en frysende væske, såsom nitrogen, sprøjtes på vorten for at ødelægge cellerne. Denne behandling bør dog udføres af en sundhedsperson. Hvis vorten er for stor, vil der være behov for lokalbedøvelse før indgrebet.

  • Curette. Gennem denne metode skæres hudvævet ved hjælp af kirurgiske instrumenter og fjernes derefter. Denne metode anses for at være effektiv til behandling af vorter, men den kan være smertefuld og efterlade ar.

  • Laser stråle. Gennem denne metode vil vortevævet blive slukket ved at brænde blodkarrene inde i vorten ved hjælp af en laserstråle. Efter vævet dør, vil vorten gå væk af sig selv.

  • Elektrokirurgi. Denne metode ligner en laserstråle. Men i elektrokirurgi , vil vortevævet blive brændt og tørret med en elektrisk ladning leveret gennem spidsen af ​​nålen.

Det er forståelige sundhedsoplysninger om vortebehandling. Husk altid at tage medicinske handlinger, der er garanteret sikre. Hvis du har spørgsmål, kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen .

Reference:
WebMD. Hentet 2020. Sådan behandler du en vorte.
Healthline. Hentet 2020. Vorter.