6 øvelser, der sunder hjernen

, Jakarta - Det er ikke kun kroppen, der har brug for motion, hjernen har også brug for motion for at forblive skarp og finpudset. At dyrke hjernemotion kan få nye nerver til at danne sig i hjernen, og dermed forhindre dig i at opleve symptomer på demens eller senilitet tidligt.

Derudover øger netværket af nye nerver også hjernens skarphed til at tænke logisk og løse problemer. Derfor er det vigtigt at træne hjernen. Denne hjerneøvelse er dog ikke helt det samme som sport generelt. Hjernemotion kan udføres med følgende aktiviteter, nemlig:

Læs også: Hvad sker der med hjernen, når du griner

1. Spil Brain Teasers

Du kan skærpe din hjerne på en sjov måde, nemlig ved at lege. Mange spil kendt som hjernesport er ret effektive, inklusive skak og skak scrabble . Desuden krydsord, gåde , og Sudoku er også nyttig til træning af hjerneevner, især venstre hjernehalvdel.

Hvis du vil træne din hjerne ved at spille krydsord og gåde , rådes du til at øge sværhedsgraden og skabe nye strategier fra dag til dag. Det har til formål at forbedre hjernens evne til at løse problemer. I mellemtiden er skak, monopol og computerspil nyttige til at skærpe højre hjernehalvdel i kreativ tænkning.

2. Læsning

Hvis du kan lide at læse bøger, viser det sig, at denne aktivitet også er en rigtig god form for hjernemotion. Læsning er som en opvarmning for at spænde dine hjernemuskler, både når du læser let læsning (såsom tegneserier eller blade) eller endda tung læsning.

Derudover kan viden og indsigt også udvides ved at læse bøger. Prøv at læse bøger, der er fulde af informationsviden. Ikke kun det, ifølge forskning Dr. Nikolaos Scarmeas udført i 2001, kan læsning også opbygge "kognitive reserver" for at forhindre tidlig indtræden af ​​demens.

Læs også: Er du sikker på, at venstre hjernehalvdel er mere dominerende eller omvendt? Dette er videnskabens ord

3. Afspilning af musik

Klassisk musik har længe været forbundet med hjernens intelligens. At spille musik kan faktisk finpudse hjernens evner. Ifølge en undersøgelse af Nina Kraus lagt ud på siden Live Science Mennesker, der spiller på musikinstrumenter, reagerer bedre på lyd og sprog og har en tendens til at opleve en langsommere hjernealdringsproces.

4. Lær et fremmedsprog

En anden hjernesport, som også er interessant for dig at prøve, er at lære et fremmedsprog. Vidste du, at det at lære et fremmedsprog kan aktivere dele af hjernen, der ikke er blevet brugt, siden du begyndte at tale? Årsagen er, at brugen af ​​flere sprog kan øge blodtilførslen til hjernen, så sundheden i det neurale netværk i hjernen kan opretholdes.

5. Træning

Regelmæssig fysisk træning kan ikke kun opretholde en sund krop, men også forbedre hjernens sundhed. Dette skyldes, at fysisk aktivitet kan øge blodtilførslen til din hjerne. Aerob træning er en form for træning, der er god for hjernen. Aerob træning, der udføres regelmæssigt og konsekvent i 45 minutter eller mere, kan forbedre aspekter af hjernens kognitive funktion med 20-30 procent.

6. Chat med andre

Ud over de ovenfor nævnte metoder viser det sig, at det er lige så enkelt at træne hjernen som at chatte med folk omkring dig. At have et socialt netværk kan beskytte en person mod symptomerne på Alzheimers sygdom. Så du kan regelmæssigt samles med venner, deltage i et bestemt fællesskab eller bare chatte med naboer og andre, så hjernens sundhed opretholdes.

Læs også: For at hjernen forbliver strålende, husk dette forbrug

Nå, det er en god aktivitet for dig at lave som en hjerneøvelse. Fortsæt med at træne dine tænkeevner, så hjernesundheden bevares, og du undgår tidlig demens.

Du kan også købe vitaminer eller kosttilskud, der er gode for hjernen, gennem appen , du ved! Du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil og ordren bliver leveret inden for en time.

Reference:
US National Library of Medicine National Institutes of Health. Tilgået 2020. Kognitiv reserve og livsstil.
Healthline. Tilgået 2020. 13 hjerneøvelser, der hjælper med at holde dig mentalt skarp.
Live Science. Tilgået 2020. Musik forbedrer hjernens funktion.