Unikke fakta om historien om opdagelsen af ​​Munchkin-katten

, Jakarta - Af de forskellige typer katte, der er interessante at holde, er Munchkin-katten en, du kan vælge. Denne huskat har korte ben på grund af en genetisk mutation. Selvom Munchkin-katten har eksisteret i årtier, blev den først accepteret som katterace af The International Cat Association (TICA) i 1994.

Ligesom den hårløse Sphynx-kat, der også har et usædvanligt udseende, elsker folk enten Munchkin eller "hader" den ved første øjekast. Men tiltrækningen af ​​denne kat øges fra tid til anden.

Vil du vide mere om Munchkin-katten og dens korte historie? Kom nu, se den fulde anmeldelse nedenfor.

Læs også: Forskellige kattes yndlingsfoder, du har brug for at kende

Munchkin-kattens historie

Denne ene kat er lidt anderledes end de fleste andre katte. Munchkin-katte har korte ben på grund af en genetisk mutation.

Hos kortbenede hunde som Dachsund og Welsh Corgi er de tilbøjelige til rygsygdomme på grund af deres lange kroppe og korte ben. I mellemtiden oplevede Munchkin ikke de rygproblemer, som nogle gange er forbundet med de to hunderacer.

I Storbritannien (UK) beskrev en dyrlæge i 1940'erne flere generationer af kortbenede katte. Selvom denne linje forsvandt under Anden Verdenskrig, blev en kortbenet kat beskrevet ved Stalingrad i 1953.

Tredive år senere i USA fandt Sandra Hochenedel (en musiklærer fra Louisiana, USA) en kortbenet kat i Louisiana, som hun kaldte Blackberry.

Den første og efterfølgende killinger fra Blackberry bestod af en halv-kortbenet killing og en halv-langbenet killing.

Desuden blev en mandlig efterkommer af Blackberry, ved navn Toulouse, givet til Kay LaFrance, en ven fra Hochenedel. Nå, det var fra Blackberry og Toulouse, at dagens Munchkin nedstammede.

Læs også: Kend den rigtige madportion at give til katte

Kun parre med huskatte

Genet, der producerer korte ben hos Munchkin-katte, er autosomalt dominant. Det betyder, at genet, der forårsager lidelsen, ikke er kønsrelateret

Det man skal vide om denne kat er relateret til dens genetiske mutation, Munchkin-katten blev kun opdrættet med andre katte uden munchkin-genet, ikke med andre Munchkins.

Årsagen er, at hvis Munchkins opdrættes med andre Munchkins, frygtes det, at afkommet vil bære en "defekt" genetisk kopi af Munchkin-katten. Dette kan senere skabe et døende embryo i livmoderen.

Afkom af en Munchkin-kat parret med en kat uden munchkin-genet har lige stor chance for at blive en Munchkin eller ej. Det er dog kun Munchkin-efterkommere, der bærer genet.

Læs også: Kend ins og outs om katteinfluenza hos katte

Munchkins kattehistorie bliver populær

Hvordan blev Munchkin-katten populær? Det viser sig, at arbejdet fra Dr. Solveig Pflueger og David Biller, chef for veterinærmedicinsk radiologi ved Kansas State University, var medvirkende til racens accept.

Ved at bruge den autosomale arvemåde konkluderede de også, at denne race ikke havde rygmarvsproblemer eller helbredsproblemer, som det er tilrådeligt at 'avle'.

Desuden klassificerer TICA officielt Munchkin's Cat som race i 1994, med henvisning til udviklingsprogrammet race de.

Derefter gav TICA status officielt mesterskab Munchkin-katten i maj 2003. Accept af denne race af TICA, hvilket gør Munchkin-katten til en officielt anerkendt race. Munchkin-katten voksede i popularitet, da opdrættere og fortalere for denne katterace senere hjalp Munchkin med at opnå bredere accept.

Nå, det er en kort historie om Munchkin-katten. Hvordan, interesseret i at beholde denne kat? For de af jer, der vil vide mere om Munchkin-katte og hvordan man passer dem, kan du spørge din dyrlæge via appen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?



Reference:
Munchkin Cat Guide. Hentet 2021. Munchkin-kattenes historie og oprindelse
Kæledyrene af gran. Tilgået i 2021. Munchkin Cat: Cat Breed Profile.