Kend forskellen mellem benigne tumorer og ondartede tumorer

, Jakarta – Mange mennesker ved, at der er to typer tumorer, nemlig godartede tumorer og ondartede tumorer, men forstår ikke rigtig, hvad forskellen er. Som følge heraf bliver de fleste mennesker meget paniske, når de hører udtrykket tumor.

Tumor er en tilstand, hvor der forekommer unormal vækst af kropsceller. Hver af de celler, der udgør vævene i den menneskelige krop, indeholder gener, der fungerer ved at kontrollere vækst, udvikling eller reparation, der sker i kroppen. I løbet af menneskets liv er der tidspunkter, hvor nogle celler skal dø, dele sig eller ændre sig til en bestemt form. Nå, der er flere tilstande, der får processen til at blive forstyrret og udløser gamle celler til ikke at dø, selvom det er på tide,

De celler, der ikke dør, vil til sidst akkumulere og forenes med nye celler, der vil blive dannet. Disse celler vil så danne en masse, hvori bunken så kaldes en tumor.

Kend forskellen mellem benigne tumorer og ondartede tumorer

Antagelsen om, at tumorer bestemt er dødelige, er ikke helt sand. Fordi der er to kategorier af tumorer, nemlig godartede tumorer og ondartede tumorer. Godartede tumorer er samlinger af celler, der kun vokser i én del af kroppen. Derudover spredes denne type tumor generelt ikke eller invaderer andre dele af kroppen.

På den anden side er en ondartet tumor en samling af celler, der kan invadere det omgivende væv og i hele kroppen. Ondartede tumorer kan trænge ind i blodkarrene eller til andre dele af den menneskelige krop. Denne type tumor er også kendt som kræft. Derudover er der en ret grundlæggende forskel på disse to typer af tumorer, nemlig risikoen for tilbagefald. Godartede tumorer vil normalt ikke vokse igen efter fjernelse, men ondartede tumorer har en chance for at komme tilbage.

Årsager til tumorvækst

Desværre er det indtil nu stadig ikke kendt nøjagtigt, hvad der forårsager væksten af ​​tumorer. Men både godartede og ondartede tumorer har de samme risikofaktorer. Risikofaktorer er vaner eller ting, der kan øge en persons risiko eller sandsynlighed for at opleve visse sygdomme. Så hvad er risikofaktorerne for tumorer hos mennesker?

1. Rygevaner

Rygevaner er faktisk ofte forbundet med forskellige typer kræft, lige fra kræft i hvide blodlegemer, lungekræft, mundkræft, bugspytkirtel, nyrer og kræft i forskellige andre organer. Faktisk er rygning også opført som en af ​​dødsårsagerne som følge af kræft.

2. Infektion

Virale og bakterielle infektioner har også potentiale til at udvikle sig til kræft. Startende fra infektion med HPV, hepatitis B og C, til Helicobacter pylori som kan øge risikoen for mavekræft.

3. Alkoholforbrug

En række undersøgelser har vist, at vanen med at indtage alkoholiske drikke kan øge en persons risiko for at udvikle kræft. Flere kræftformer kan angribe på grund af denne vane, lige fra kræft i munden, spiserøret til brystkræft.

4. Fedme

Folk, der er overvægtige eller fede, siges også at have en højere risiko for at udvikle kræft. Der er flere typer kræft, der kan opstå på grund af fedme, såsom bryst-, kolorektal-, livmoder-, nyre- og bugspytkirtelkræft.

5. Arvelighedsfaktor

Selvom det er sjældent, er der flere typer kræft, som er arvelige eller arvelige gennem genetik. Kræfttyper, der opstår på grund af genetisk arv, herunder brystkræft, kræft i æggestokkene, livmoder, prostata og melanom.

Find ud af mere om forskellen mellem godartede og ondartede tumorer ved at spørge en læge i appen . Læger kan kontaktes via Video/taleopkald og Snak . Få tips til sund livsstil og information om sundhed fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • Skal vide, forskellen mellem kræft og tumor
  • Introduktion til benign lymfangiom tumorsygdom
  • Herunder godartede tumorer, dette forårsager fibroadenom