Uregelmæssig menstruationsfase efter fødslen, er det normalt?

Jakarta – Fødselsprocessen er et uforglemmeligt minde for mødre. Mange ændringer opleves af mødre efter at have gennemgået fødslen, lige fra kropstilstand, moderens vaner og adskillige tilstande, som gravide kvinder passerer. Ikke nok med det, nogle gange oplever mødre, der lige har gennemgået fødselsprocessen, ændringer i den menstruationsfase, de gennemgår.

Læs også: Tag det ikke let på det, det er 5 årsager til uregelmæssig menstruation

Denne betingelse er dog ikke den samme for alle kvinder. Alle mødre har forskellige betingelser for menstruationsfasen. Så er den uregelmæssige menstruationsfase efter fødslen nogenlunde normal? Ja, denne tilstand er en normal ting, der opleves af mødre, der lige har født. Der er flere faktorer, der gør, at den menstruationsfase, som moderen oplever, er uregelmæssig.

Unormal menstruationsfase efter fødslen er faktisk normal

Rapportering fra National Health Service UK er det svært at afgøre, hvornår en mor, der lige har født, vil opleve en menstruationsfase. Hver mor har en anden menstruationsfase.

Denne tilstand bestemmes også ved at amme barnet. Hvis moderen gennemgår fuld amning til barnet både dag og nat, er det sandsynligt, at moderen vil gennemgå en menstruationsfase efter eksklusiv amning. Hvis amning kombineres med modermælkserstatning, kan moderen genoptage sin menstruationsfase 5 til 6 uger efter fødslen.

Denne tilstand er forårsaget af hormonelle ændringer i kroppen. Når mødre ammer, vil kroppen producere hormoner, der kan hjælpe mødre med at producere modermælk. Mens disse hormoner hæmmer fremkomsten af ​​hormoner, der påvirker en kvindes menstruationscyklus.

Læs også: Uregelmæssig menstruation, hvad skal man gøre?

Ikke nok med det, når mødre får deres første menstruation efter fødslen, er den menstruationsfase, der udføres, generelt ikke normal eller uregelmæssig. Ud over unormale eller uregelmæssige menstruationsfaser er der flere andre ændringer i den første menstruationsfase efter fødslen, såsom mavekramper, der vil føles bedre eller endda værre end tilstanden før fødslen, tilstedeværelsen af ​​små blodpropper under menstruationen, og kraftigere menstruation mere end før fødslen.

Hvorfor smerter første menstruation efter fødslen?

Den første menstruation, som en mor oplever efter fødslen, vil opleve ændringer. Startende fra menstruationscyklussen til de smerter eller mavekramper, som moderen kan opleve. Der er flere faktorer, der forårsager mavekramper, som mærkes mere intense end menstruation før fødslen, såsom øget intensitet af kramper i livmoderen, øgede ammehormoner i moderens krop og en udvidelse af livmoderhulen efter graviditeten. Den bredere livmoderhule gør, at flere lag af livmodervæggen fældes under menstruationen.

Læs også: Mere om menstruationsmyter og -fakta

Hvis du oplever denne tilstand, skal du straks foretage en undersøgelse

Selvom forandringerne er normale, så lav straks en undersøgelse på nærmeste sygehus, når moderen oplever ret mange menstruationsfaser. Rapportering fra Medical News Today, tøv ikke med at besøge lægen, hvis du bruger mere end én pude i 1 time i 2 sammenhængende timer.

Ikke nok med det, hvis mavekramperne mærkes at forstyrre aktiviteter, kan moderen lave en undersøgelse for at finde ud af årsagen til mavekramperne. Udseendet af store blodpropper ledsaget af feber er et andet tegn, når moderen har brug for lægehjælp.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Første periode efter at have fået en baby: Hvad kan du forvente
UK National Health Service. Tilgået 2020. Hvornår starter mine menstruationer igen efter graviditeten?
Healthline forældreskab. Tilgået 2020. Hvad kan du forvente af din første menstruation efter graviditet