Hvorfor er skoldkopper værre, hvis det opstår hos voksne?

, Jakarta – Skoldkopper er en sygdom, der normalt forekommer hos børn, især dem under 12 år. Men voksne kan også få sygdommen forårsaget af denne virus. Husk skoldkopper er meget let at sprede hurtigt.

Overførsel kan ske gennem stænk af spyt eller slim gennem luften, direkte kontakt med spyt eller slim og væsker, der kommer fra udslæt. Nå, skoldkopper, der opstår i voksenalderen, skal man være opmærksom på, fordi virkningen kan være mere alvorlig end skoldkopper oplevet i barndommen.

Læs også: Dette er forskellen mellem kopper hos voksne og børn

Pas på, udløs forskellige komplikationer

I den medicinske verden er skoldkopper kendt som Varicella, som er forårsaget af Varicella zoster . En person, der er inficeret med denne virus, vil opleve et rødligt udslæt, fyldt med meget kløende væske over hele kroppen. Så er det rigtigt, at skoldkopperne, man oplever som voksen, kan være værre?

Skoldkopper, der angriber voksne, er normalt forårsaget af ovennævnte virusangreb, når kroppens immunsystem ikke er primet. Desværre kan skoldkopper hos voksne forårsage mere alvorlige symptomer og alvorlige komplikationer. Især for dem, der aldrig har haft skoldkopper som barn.

Ud over mere alvorlige symptomer kan skoldkopper hos voksne forårsage komplikationer, såsom lungebetændelse, der forårsager vedvarende hoste, åndedrætsbesvær og brystsmerter. Skoldkopper kan også udløse en bakteriel infektion i huden og betændelse i hjernen eller hjernebetændelse. Det er skræmmende, ikke?

Nogle gange undervurderer mange voksne symptomerne på skoldkopper. Faktisk kan denne sygdom udvikle sig til alvorlig, når immunsystemet er lavt.

Læs også: Hvornår skal skoldkopper undersøges af en læge?

Kun én gang eller kan gentagelse?

Mange mennesker tror, ​​at skoldkopper er en sygdom, der kun opstår én gang i livet. Er det rigtigt? Faktisk vil de fleste, der har haft skoldkopper før, ikke få denne sygdom igen. Dette skyldes, at immunsystemet er blevet dannet for livet.

Dog ifølge bladet Pædiatri og børns sundhed , selvom det er sjældent, kan skoldkopper opstå igen. Efter skoldkopper er helbredt, vil virussen "leve" i nervevævet. Nå, når patientens immunsystem er lavt, så kan denne virus genaktiveres, og der opstår en herpes zoster-infektion.

Årsagen til reaktiveringen af ​​varicella zoster-virus er endnu ikke kendt med sikkerhed. Men i de fleste tilfælde er årsagen til helvedesild et svækket immunsystem, hvilket gør kroppen modtagelig for infektion.

Læs også: Genkend de 4 tegn og symptomer på herpes zoster

Så hvilke faktorer kan øge risikoen for herpes zoster?

  • Alder over 50 år på grund af nedsat immunforsvar.
  • Fysisk og følelsesmæssig stress, som får immunsystemet til at falde.
  • Immunsystemproblemer, såsom hos mennesker med hiv/aids, personer, der gennemgår organtransplantationer eller kemoterapi.

Sådan forebygger du skoldkopper

Heldigvis kan skoldkopper forebygges. Den bedste måde at forhindre denne potentielt farlige sygdom på er at få skoldkoppevaccinen. Alle, fra børn til voksne, anbefales at få to doser af skoldkoppevaccinen, hvis de aldrig har haft skoldkopper eller ikke er blevet vaccineret.

Skoldkoppevaccinen kan give op til 98 procent beskyttelse mod skoldkopper hos børn og 75 procent hos unge og voksne. De fleste, der er blevet vaccineret, vil normalt ikke få sygdommen. Men selvom folk, der er blevet vaccineret, får skoldkopper, oplever de som regel mildere eller færre symptomer.

Det er en forklaring på, hvordan skoldkopper kan have en værre indvirkning på voksne. Hvis du er syg, kan du købe den medicin, du skal bruge, gennem ansøgningen . Du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil gennem applikationen og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent Ansøgning nu også i Apps Store og Google Play.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Skoldkopper
Healthline. Tilgået i 2021. Skoldkopper hos voksne
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået i 2021. Skoldkopper (Varicella).
NHS oplysninger. Tilgået i 2021. Skoldkopper