Vær forsigtig, det er 8 ting, der kan forårsage bækkenbrud

, Jakarta – Du risikerer at få et bækkenbrud, hvis din hofteknogle bliver ramt af noget hårdt. Det er derfor, bækkenbrud ofte kaldes hoftebrud. Normalt kan flere hændelser, såsom et fald, ulykke eller skade, udløse denne tilstand.

Bækkenbrud kan ske for alle og i enhver alder. Visse faktorer kan dog øge en persons risiko for et bækkenbrud. Find ud af, hvad der forårsager bækkenbrud her, så du kan forhindre dem.

Bækken er en ring af knogler placeret i den nederste ende af kroppen, mellem rygsøjlen og benene. bækkenet består af: korsbenet (stor trekantet knogle i bunden af ​​rygsøjlen) halebenet (haleben) og hofteben.

Bækkenbrud eller bækkenbrud refererer til en tilstand, hvor en eller flere af de knogler, der udgør bækkenet, er brækket på grund af en meget hård påvirkning. For eksempel på grund af at falde fra et højt sted eller have en motorcykelulykke. Bækkenbrud er en sjælden tilstand.

Af alle tilfælde af brud oplevet af voksne er kun tre procent af dem bækkenbrud. Dette skyldes, at bækkenet er en ringformet struktur, brud, der opstår i en del af strukturen, resulterer ofte i brud eller beskadigelse af ledbånd på andre punkter i strukturen. Bækkenfrakturer kan også forårsage komplikationer såsom urethral ruptur og blære ruptur.

Ud fra lokaliseringen kan bækkenbrud opdeles i to kategorier, nemlig brud, der opstår i den del af lårbenet, der er placeret inde i ledskålen (intrakapsulær) og brud, der opstår uden for skålen (ekstrakapsulær).

Årsager til bækkenbrud

Grundlæggende er et bækkenbrud forårsaget af en meget hård påvirkning af bækkenknoglerne. Imidlertid kan følgende faktorer øge en persons oplevelse af et bækkenbrud:

1. Alder

Bækkenbrud kan faktisk opleves af alle i enhver alder. Hos unge mennesker opstår denne tilstand ofte på grund af et fald, en skade under sport eller en ulykke. Bækkenbrud er dog mere almindelige hos personer over 65 år, fordi de falder lettere. Dette kan opstå på grund af et fald i sundhedstilstande (især knoglestyrke), nedsat syn og balanceproblemer.

2. Osteoporose

Ældre kvinder, der lider af porøs knoglesygdom (osteoporose), fordi de har oplevet traumer, såsom et fald eller stød før, har også høj risiko for bækkenbrud. Bækkenbrud kan dog også forekomme selv uden en tidligere historie med traumer eller fald. Denne tilstand opleves normalt af mennesker, der har meget skrøbelige knogler. En af de tilstande, der kan svække knogler og gøre en person mere tilbøjelig til hoftebrud, er kræft.

Læs også: Osteogenesis Imperfecta, en sygdom, der får Mr. Glass' knogler til at knække let

Især for mennesker med osteoporose kan forkert støtte på benene forårsage brud, fordi deres knogler er meget sårbare.

3. Køn

Bækkenbrud er mere almindelige hos kvinder end mænd. Dette skyldes, at ændringer i hormonet østrogen, der opstår i overgangsalderen, får kvinder til at miste knogletætheden hurtigere. Det anslås, at omkring 80 procent af personer med bækkenbrud er kvinder.

Læs også: Forebyg knogletab for kvinder, gør dette

4. Ernæringsmangel

To næringsstoffer, der er meget vigtige for knogledannelsen, er calcium og D-vitamin. Mangel på disse to næringsstoffer kan øge risikoen for bækkenbrud.

5. Mindre bevægelse

At dyrke motion, såsom at gå og løbe, er gavnligt for at styrke knogler og muskler. Omvendt kan sjælden træning få knoglerne til at blive mindre tætte og svage. Det er derfor, at mangel på motion giver dig større risiko for bækkenbrud. Men at dyrke sport, der er tilbøjelige til at påvirke og masser af hård fysisk kontakt, øger også risikoen for et bækkenbrud.

Læs også: 5 typer sport, der kan sunde knogler og led

6. Sundhedsproblemer

Visse helbredsproblemer, såsom endokrine og fordøjelseslidelser, kan reducere kroppens evne til at optage calcium og D-vitamin. Disse tilstande kan udløse bækkenbrud.

7. Usunde vaner

Rygning og drikke kan hindre processen med knogledannelse og restaurering, hvilket gør knoglerne skøre.

8. Bivirkninger af visse lægemidler

At tage langsigtede steroider, såsom astmamedicin, kan gøre en person tilbøjelig til brud.

Det er 8 ting, der kan forårsage bækkenbrud. Hvis du har nogen af ​​disse risikofaktorer, så spørg din læge om måder at forhindre bækkenbrud på via appen . Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.