Svampeinfektion på fødderne? Forsigtig Kan mærke vandlopper

Jakarta - Ignorerer du ofte fodhygiejne? Vær ikke ked af, hvis pludselig tinea pedis angreb forårsage kløe og andre klager. Stadig ikke bekendt med ordet tinea pedis? Hvad med vandlopper? I den medicinske verden er vandlopper kendt som tinea pedis eller tinea pedis fodsvamp.

Forsømmelse af fodhygiejne, såsom at efterlade den snavset, svede eller efterlade den fugtig, øger risikoen for at få vandlopper. Så vil du vide mere om vandlopper, der giver kløende udslæt?

Læs også: Pas på neglesvamp, der kan beskadige udseendet

Kløe indtil afskalning

En person, der lider af tinea pedis, oplever generelt symptomer som kløende skæl, netop mellem tæerne. Denne kløende fornemmelse er mere udtalt, når den syge tager sine sko og sokker af efter aktiviteter. Derudover giver lus også ofte symptomer, såsom:

  • Der opstår kløende blærer;

  • Tilstanden af ​​huden på fodsålerne eller siderne af fødderne, der bliver tør, fortykket eller hærdet;

  • Revnet og afskallet hud.

I nogle tilfælde spredes vandlopper til tåneglene. Hvis det sker, kan den syge opleve misfarvning og fortykkelse af neglene samt negleskader.

Nå, symptomerne har været, hvad med årsagen?

Læs også: Faren ved vandlopper, der gør fødderne "ubehagelige"

Svampeinfektion er synderen

Navnet er vandlopper, men årsagen skyldes ikke loppebid. Så hvis ikke lus, hvad så? Vandlopper er forårsaget af svampe, kaldet dermatofytesvampe. Denne svamp er også årsagen til ringorm. Dermatofytter er svampe, der lever i varme og fugtige omgivelser, såsom svømmebassiner eller badeværelser.

Vandlopper er en sygdom, der kan overføres. Overførselsmåden kan være gennem direkte kontakt med inficeret hud eller kontaminerede genstande. Når først den er smitsom, vil denne svamp sætte sig og formere sig på overfladen af ​​huden.

Følgende er andre faktorer, der øger risikoen for at udvikle tinea pedis ifølge National Library of Medicine - MedlinePlus, nemlig:

  • Brug lukkede sko, især hvis de er dækket af plastik;

  • Fødder i våde forhold i lang tid;

  • Fødder sveder meget;

  • Har en hud- eller negleskade;

  • Deling af personlige ejendele, såsom håndklæder, sko eller sokker;

  • Holder ikke fødderne rene. Fx sjældent at vaske fødder efter aktiviteter eller ved genbrug af strømper, der ikke er vasket;

  • Besøg offentlige områder barfodet.

Atletens fod er ikke kun et spørgsmål om fødder

Ifølge tidsskriftet i US National Library of Medicine - National Institutes of Health, fodsvamp, vil omkring 15-30 procent af mennesker sandsynligvis opleve tinea pedis på et tidspunkt. Det, der bekymrer mig, er, at tinea pedis-infektion ikke kun er fødderne. Denne infektion kan spredes til andre dele af kroppen, såsom fingernegle, lyske eller hænder. Du kan stille yderligere spørgsmål til lægen gennem ansøgningen. Du kan kontakte lægen når som helst og hvor som helst.

Læs også: Irriterende, find ud af 4 årsager til ildelugtende fødder

Hvis infektionen er kommet ind i et fremskredent stadium, er komplikationer på spil. I nogle tilfælde forårsager komplikationer af tinea pedis lymfangitis (betændelse i lymfeknudernes kanaler) eller lymfadenitis (betændelse i lymfeknuderne). Så er du sikker på, at du stadig vil lege med vandlopper?

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2019. Fodsvamp
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået i 2019. Fodsvamp
US National Library of Medicine National Institutes of Health. Tilgået 2019. Fodsvamp: orale svampemidler.