Hvad forårsager hulrum?

, Jakarta - Siden barndommen skal du være blevet mindet af din mor om ikke at spise for meget slik og chokolade og børste dine tænder inden du går i seng. Forbuddene og påbudene fra denne mor skal have gode intentioner, nemlig at dine tænder ikke får huller i tænderne og mærker tandpine.

Hulrum er en tilstand, hvor en tand er beskadiget, som eroderer ydersiden (e-mail) til indersiden af ​​tanden (dentin), og danner et hul. Hulrum er forårsaget af ophobning af bakterier i munden, hyppig indtagelse af søde fødevarer og dårlig mundhygiejne.

Før du oplever hulrum, bør du vide, hvad der forårsager følgende hulrum:

  1. Bakterie

De bakterier, der forårsager huller, er svære at komme af med, fordi de minder meget om andre skadelige bakterier, der lever i mundhulen. Der er 3 typer bakterier i munden, der forårsager huller, nemlig lactobacillus acidophilus, streptokokbakterier og odontomyces viscoses bakterier.

  1. Udseendet af tandplak

Naturligvis indeholder munden forskellige typer bakterier, der normalt trives gennem mad og drikke, der indeholder visse stoffer, såsom sukker. Når sukkerindholdet ikke straks bliver renset fra tænderne, vil bakterierne hurtigt angribe sukkeret og producere syre. Disse bakterier vil danne en bakteriel plak.

Plaque er en tynd, klæbrig film (biofilm), der dækker tænderne, som indeholder både gode og dårlige mikroorganismer og kombineres med madrester. Plaque er dannet med en let ru tekstur, der ses på de bagerste tænder, især nær tandkødet. Hvis plak fortsætter med at opbygge sig, kan det føre til tandsten.

  1. Kostvane

Indtagelse af fødevarer og drikkevarer med højt indhold af kulhydrater kan øge risikoen for huller i tænderne. Disse typer mad omfatter chokolade, slik, sukker, læskedrikke og stivelsesholdige fødevarer såsom chips, brød, kringler og kiks. Nogle typer medicin kan også indeholde sukker. Så du bør vælge den type mad, drikke og medicin, der er fri for sukker.

  1. Dårlig mundhygiejne

Når nogen ikke er regelmæssig i at børste tænder, kan det øge risikoen for huller i tænderne, hvoraf en af ​​dem er huller i tænderne. Af denne grund bør du børste dine tænder mindst 2 gange om dagen med tandpasta, der indeholder fluor for at undgå huller i tænderne og dårlig ånde. Huller i tænderne er en af ​​årsagerne til meget kronisk dårlig ånde. Derfor kan løsning af dette problem bruges som en måde at overvinde dårlig ånde.

  1. Rygevane

Aktive rygere har en højere risiko for at udvikle huller. Dette skyldes, at indholdet i tobak kan forstyrre produktionen af ​​spyt, som tjener til at hjælpe med at holde tændernes overflade ren.

  1. Indtagelse af alkohol

Alkoholikere kan også have en høj risiko for huller i tænderne, såsom huller i tænderne. Det skyldes, at alkoholindholdet bidrager til skader på tandemalje.

  1. Snack-vaner

For at tabe sig eller opretholde en ideel kropsvægt foreslår nogle diæter, at man indtager flere små måltider hver dag. Du skal dog huske, at enhver form for snack, der indeholder syre, kan udløse huller i tænderne. Af denne grund anbefaler tandsundhedseksperter kraftigt, at du børster dine tænder så hurtigt som muligt for at hjælpe med at fjerne plak og få din mund til at føles renere.

Hvis du føler, at du gør, hvad der forårsager huller, bør du straks diskutere med lægen gennem ansøgningen om tandsundhed. Dette vil lette behandlingen, hvis tanden er forstyrret, og forhindre yderligere skade. Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Du kan nemt modtage lægeråd med Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu.

Læs også:

  • Ofte ignorerede vaner, der er skadelige for tænder
  • Grunden til at sød mad gør dine tænder hule
  • 4 effektive måder at overvinde hulrum på