Hvornår er det okay for babyer at sove på maven?

, Jakarta - Nogle mennesker tror, ​​at det kan berolige det, og endda få det til at sove mere roligt, hvis man lægger en baby til at sove i liggende stilling. Faktisk er faktum, at for babyer i en vis alder kan denne sovestilling være farlig for ham.

Kort sagt er der forskellige risici for helbredsproblemer, hvis barnet får lov til at sove med liggende sovestilling for tidligt. Så hvornår får barnet lov til at sove i liggende stilling?

Læs også: Baby sover med mor, vær opmærksom på disse 3 ting

Pas på, udløs Sudden Death

Ifølge nogle eksperter er babyer i alderen 1-4 måneder mest tilbøjelige til at sove i liggende stilling. Ifølge den indonesiske pædiatriske forening (IDAI) vides den tilbøjelige sovestilling hos spædbørn at være forbundet med pludselig spædbørnsdødssyndrom (SIDS).

SIDS er spædbarnsdød uden kendt årsag efter en grundig undersøgelse. Det er dog mistanke om, at SIDS er forårsaget af en kombination af faktorer, såsom en lungeinfektion, lav fødselsvægt, mutationer eller genetiske lidelser eller lidelser i hjernen.

Derudover er der flere faktorer, der udløser SIDS, som man skal være opmærksom på. Nå, en af ​​faktorerne er at sove på maven. Babyer placeret i denne stilling har mere besvær med at trække vejret end babyer placeret på ryggen.

Nå, hvis barnet har helbredsproblemer, kan moderen spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst.

Tilbage til hovedemnet, hvornår får babyer lov til at sove på maven?

Læs også: Er det rigtigt, at babyer ofte bader med koldt vand kan udløse SIDS?

Et år og tips til sikker søvn for babyer

Da den tilbøjelige sovestilling er forbundet med SIDS, bør mødre derfor ikke lægge barnet til at sove i denne stilling. Så hvornår får babyer lov til at sove på maven? ifølge American Academy of Pediatrics (AAP), skal barnet ligge på ryggen hver gang for at sove indtil 1 års alderen.

Husk, i en alder af 0-1 år er det ikke sikkert at sove på siden eller maven og anbefales ikke. Det er en anden historie med liggende stilling. Denne stilling øger ikke risikoen for kvælning eller aspiration, fordi barnet har et beskyttende luftvejssystem.

I mellemtiden kan en et-årig baby generelt rulle over fra liggende stilling til liggende stilling, så babyer i denne alder er ret sikre at sove på maven. Faktisk er der stadig nogle vigtige ting, som mødre skal være opmærksomme på om babys søvn.

Ved at lancere IDAI-siden er følgende anbefalinger til babysøvn fra AAP:

  1. Brug ikke blødt eller blødt sengetøj. Det anbefales at bruge en solid madras dækket af en passende størrelse polstring. Læg ikke bløde genstande under babyen såsom dukker, klude eller puder. Babyer bør ikke have lov til at sove i voksensenge, fordi de er kvalt eller fanget.
  2. Babyer skal sove i samme værelse som deres forældre, men i separate senge.
  3. Læg ikke bløde genstande og brug ikke løse lagener på krybben. Puder, dukker, strik, tæpper skal holdes væk fra sengen. Puder tapet rundt om sengen har ikke vist sig at forhindre traumer for spædbørn og bør ikke bruges.
  4. Sutter kan bruges, når barnet skal sove. Det er kendt for at reducere risikoen for SIDS. Men hvis sutten går af, mens barnet sover, skal den ikke puttes tilbage i munden. Sutten bør ikke vikles om barnets hals, da det øger risikoen for kvælning.
  5. Sørg for, at temperaturen i babyens sovemiljø ikke er for varm. Babyer bør bruge tøj, der ikke er for tykt. Hvis baby virker svedig, urolig og varm at røre ved, så skal tøjet skiftes, eller stuetemperaturen skal sænkes. Babyer, der er i varme omgivelser, øger risikoen for SIDS.

Læs også: Skal babyer sove med puder eller ej?

Hvis moderen, babyen eller andre familiemedlemmer har helbredsproblemer, kan du gå til det valgte hospital til kontrol. I forvejen lavede du en tid hos lægen i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet. Praktisk, ikke?



Reference:
IDAI. Fået adgang i 2021. Kan babyer sove på maven derhjemme?
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået 2021. Sudden Infant Death Syndrome