Dette er testen, der kan diagnosticere skjoldbruskkirtelsygdom

, Jakarta – Skjoldbruskkirtlen opstår, fordi der er en abnormitet i skjoldbruskkirtlen, som er en kirtel, der er placeret i nakken. Denne tilstand kan opstå på grund af abnormiteter eller ændringer i formen af ​​kirtlen og på grund af forstyrrelser i dens funktion i produktionen af ​​skjoldbruskkirtelhormoner. Der er flere symptomer, der kan være tegn på denne sygdom, og en undersøgelse er nødvendig for at diagnosticere skjoldbruskkirtelsygdom.

Skjoldbruskkirtlen kan ændre form på grund af struma, skjoldbruskkirtelknolder og kræft i skjoldbruskkirtlen. Derudover kan denne kirtel også producere for meget eller for lidt skjoldbruskkirtelhormon. Tilstanden, hvor skjoldbruskkirtlen mangler hormoner, er kendt som hypothyroidisme, mens overskuddet er kendt som hyperthyroidisme. Det er de ting, der forårsager skjoldbruskkirtelsygdom. Så hvordan diagnosticeres det?

Læs også: Pas på Disse 6 sygdomme kan angribe skjoldbruskkirtlen

Diagnosticering af skjoldbruskkirtelsygdom

Som enhver anden sygdom er der behov for tests for at diagnosticere skjoldbruskkirtelsygdom. Denne undersøgelse har til formål at overvåge og bestemme tilstanden af ​​skjoldbruskkirtlen, som er den kirtel i nakken, der fungerer til at producere skjoldbruskkirtelhormoner. I den menneskelige krop spiller skjoldbruskkirtelhormon en rolle i reguleringen af ​​det metaboliske system. Når der er en forstyrrelse i skjoldbruskkirtlen, opstår der visse symptomer, som er tegn på skjoldbruskkirtelsygdom.

Der er mange typer af skjoldbruskkirtelsygdomme, så de vil udløse forskellige symptomer. Lidelser i skjoldbruskkirtlen kan forårsage sygdomme, såsom hypothyroidisme, hyperthyroidisme, struma, skjoldbruskkirtelknolder og skjoldbruskkirtelkræft. Vi anbefaler, at du laver en undersøgelse med det samme, hvis der opstår symptomer på skjoldbruskkirtelsygdom, nemlig en knude i nakken eller symptomer på hyperthyroidisme og hypothyroidisme.

Læs også: 2 typer symptomer på skjoldbruskkirtelsygdomme hos kvinder

For at diagnosticere denne sygdom er en detaljeret og grundig undersøgelse nødvendig. Først vil lægen tage en historie og spørge om de oplevede symptomer. Herefter fortsættes undersøgelsen med en fysisk undersøgelse, især kontrol for klumper i nakken. Målet er at finde ud af, hvad der får klumpen til at dukke op.

Efter undersøgelsen kan der være behov for yderligere test for at understøtte diagnosen. Der er forskellige typer test, der kan udføres for at diagnosticere skjoldbruskkirtelsygdom, herunder:

1. Blodprøve

For at diagnosticere skjoldbruskkirtelsygdom er en af ​​de test, der kan udføres, en blodprøve. Målet er at observere og evaluere skjoldbruskkirtlens funktion. Denne test kan hjælpe med at måle niveauer af skjoldbruskkirtelhormon og TSH (thyreoidea-stimulerende hormon). Derudover kan blodprøver også hjælpe med at afgøre, om nogen har hyperthyroidisme eller hypothyroidisme.

2.Scan

Scanninger kan også foretages, nemlig via skjoldbruskkirtel ultralyd eller thyreoidea nuklear. Efter denne undersøgelse vil størrelsen og typen af ​​klump, der opstår, være kendt.

3. Biopsier

En biopsi udføres, hvis skjoldbruskkirtelsygdom er mistænkt for kræft i skjoldbruskkirtlen. En biopsi er en undersøgelse udført ved at tage en prøve af skjoldbruskkirtelvæv og analysere det i et laboratorium.

Folk, der har en historie med denne sygdom, bør være på vagt og have regelmæssige kontroller. For i virkeligheden kan genetiske faktorer være en af ​​årsagerne til skjoldbruskkirtelsygdom. Derudover er der andre ting, som også siges at øge risikoen for denne sygdom, såsom jodmangel (jod), betændelse i skjoldbruskkirtlen, autoimmune sygdomme og lidelser i hypofysen eller hypofysen.

Læs også: Lær 5 sygdomme at kende, der lurer skjoldbruskkirtlen

For at være klar, find ud af om skjoldbruskkirtelsygdom, og hvordan du opdager det ved at spørge lægen i appen . Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak , når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Thyroid Diseases.
Healthline. Tilgået 2020. 6 almindelige skjoldbruskkirtelsygdomme og -problemer.
WebMD. Tilgået 2020. Forstå skjoldbruskkirtelproblemer – det grundlæggende.