Få mere at vide om Paracetamol Infusion

, Jakarta – Når du har hovedpine, bruges lægemidler, der indeholder paracetamol, ofte som grundpille. Derudover kan denne type medicin også indtages for at reducere feber og lindre smerter, fx på grund af tandpine eller menstruationssmerter. Paracetamol er generelt let at finde og kan frit købes på apoteker eller medicinboder. Paracetamol er tilgængelig i form af 500 mg og 600 mg tabletter, sirup, dråber, stikpiller og infusioner.

Ved at overvinde symptomerne på sygdommen virker paracetamol ved at reducere produktionen af ​​prostaglandiner, som er stoffer, der forårsager betændelse. Dette skyldes, at dette stof er en af ​​årsagerne til symptomer som feber og smerter. Derfor kan sænkning af niveauet af prostaglandiner i kroppen også hjælpe med at overvinde disse symptomer.

Læs også: Paracetamol infusion, hvordan er det anderledes end det almindelige?

Test af effektiviteten af ​​paracetamolinfusion

Paracetamol sælges i flere former, hvoraf en er paracetamol infusion. Paracetamol infusion kan være en mulighed for folk, der ikke tager oral medicin. Paracetamol søges ofte til behandling af lidelser, såsom feber, hovedpine og smerter. Behandling sker ved at reducere produktionen af ​​stoffer, der forårsager betændelse.

Paracetamol infusion er svaret for mennesker, der har svært ved at sluge medicin eller er bevidstløse, når de får medicin. At give stoffet gennem en IV er den eneste måde at få indholdet ind i kroppen på en person, der er i en tilstand af bevidstløshed. Paracetamol i infusionsform bør kun gives af erfarent medicinsk personale.

Før du giver denne type medicin, skal du sørge for altid at læse brugsanvisningen i henhold til kroppens tilstand. Kontakt altid en læge eller læge, før du beslutter dig for at vælge paracetamolinfusion. Infusion af paracetamol blev administreret via intravenøs (IV), intramuskulær (IM), subkutan (SC) og intrathecal (IT) vej.

Set ud fra effektivitetsniveauet var det faktisk mere effektivt at give paracetamol ved infusion. Fordi, virkningerne af lægemidler kan hurtigt komme ind uden absorptionsprocessen som orale lægemidler. Mennesker, der modtager behandling med en IV, vil generelt føle sig bedre, og symptomerne har en tendens til at aftage på mindre end 10 minutter. Mens den orale paracetamol, vil den ønskede effekt normalt kunne mærkes mere end 30 minutter efter indtagelse.

Læs også: Paracetamol infusion og oral, hvilken er mere effektiv?

Orale lægemidler er lægemidler, der tages gennem munden, det vil sige ved at synke. Normalt er orale lægemidler pakket i form af tabletter, kapsler, sirupper og andre. Denne type medicin plejer at være nemmere at tage kun ved hjælp af vand. Derudover er oral medicin også kendt for at være billigere sammenlignet med infusionsmedicin.

Sammenlignet med effektiviteten af ​​intravenøse lægemidler, må oral paracetamol indrømme sit nederlag. Dette skyldes, at denne type lægemidler kan opleve lægemiddelabsorption, og den forventede effekt viser sig muligvis ikke inden for kort tid. Lægemiddelabsorption påvirkes af mad, enzymer og mavesyre. Hvis absorptionen af ​​dette lægemiddel ikke er optimal, så vil virkningen af ​​lægemidlet ikke være optimal.

Selvom det er et håndkøbslægemiddel, bør brugen af ​​paracetamol ikke ske overdrevent og uforsigtigt. Dette lægemiddel bruges normalt kun som førstehjælp, ikke langtidsbehandling. Hvis symptomerne ikke forbedres, bør du straks konsultere en læge for at fastslå årsagen.

Læs også: Langvarig paracetamolafhængighed, er der en fare for helbredet?

Eller du kan tale med lægen gennem appen . Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
stoffer. Tilgået i 2019. Paracetamol.
WebMD. Tilgået 2019. Paracetamol Tablet.