Øreudflåd grønlig gul væske, vær forsigtig med malign otitis externa

, Jakarta – Otitis externa er en sygdom, der opstår på grund af betændelse i øreflippen eller øregangen. Øreflippen eller øregangen er kanalen fra øregangen til trommehinden. Den mest almindelige årsag til betændelse i området er indtrængen af ​​vand i øret og ikke drænet.

Vand, der kommer ind i øret, danner et "hus", hvor bakterier eller svampe kan vokse og trives. Otitis externa er normalt forårsaget af en bakteriel infektion Staphylococcus aureus eller Pseudomonas aeruginosa. Infektion bliver lettere, fordi vand eller støv, der kommer ind, beskadiger hudlaget i øregangen. Faktisk tjener dette afsnit til at forhindre bakterier eller svampe i at klæbe til øregangen.

Hudlaget på øregangen tjener også til at forhindre, at delen bliver for fugtig. Skader på dette hudlag kan få bakterier eller svampe til at klæbe til øregangen og forårsage infektion. Denne sygdom kan genkendes gennem flere viste symptomer, herunder udflåd fra øret.

Læs også: 4 Disse ting skete med bakterieinficerede ører

Symptomer på ekstern otitis

I starten er de symptomer, der vises som et tegn på denne sygdom, milde og ikke særlig mærkbare. Men over tid vil symptomerne normalt blive værre, især hvis de ikke behandles ordentligt. Otitis externa kræver korrekt og øjeblikkelig behandling for at forhindre infektionen i at sprede sig og forværres.

Mild otitis externa viser symptomer på kløe og rødme i øregangen. Denne tilstand udløser også symptomer i form af smerter i øreflippen, især når der trækkes eller trykkes, vil der komme en klar, lugtfri væske ud.

I mere alvorlige tilfælde forårsager otitis externa, at øregangen bliver rødere, og der opstår en uudholdelig kløe. Denne tilstand forårsager også mere alvorlig smerte end mild otitis externa. Normalt vil væsken, der kommer ud i denne tilstand, være mere, den kan endda være ledsaget af udledning af pus eller grønlig-gul væske fra øret. Alvorlig otitis externa vil få øregangen til at føles fuld på grund af blokering på grund af væske eller snavs.

I sit mest alvorlige stadium kan sygdommen forårsage en bredere række af symptomer. Alvorlig otitis externa kan forårsage alvorlig smerte, der stråler ud til ansigt, hals og hoved. Derudover kan denne tilstand også forårsage, at øreflippen bliver mere hævet og rød. Alvorlig otitis externa kan få patienter til at opleve feber og hævede lymfeknuder.

Der er forskellige faktorer, der kan øge en persons risiko for at udvikle denne tilstand, herunder:

  • Svømme

Folk, der kan lide at svømme, er de mest sårbare over for dette sundhedsproblem. Det er det, der forårsager otitis externa, også kendt som otitis externa svømmerens øre. Risikoen for infektion øges hos mennesker, der svømmer steder, der indeholder mange bakterier.

Læs også: Er det rigtigt, at svømmere er tilbøjelige til at få otitis externa?

  • Ørevoks

Grundlæggende har mennesker brug for ørevoks i tilstrækkelige mængder. Dette skyldes, at ørevoks spiller en rolle i at beskytte øregangen. For meget eller for lidt udflåd kan øge risikoen for øreinfektioner.

  • Blærende øregang

Denne tilstand opstår ofte på grund af vanen med at rense eller plukke ørerne. Rids aldrig i øregangen med en fingernegl eller en anden hård genstand, der kan eksfoliere huden og tillade bakterier at vokse.

Læs også: Ringen for ørerne kan være et tegn på mellemørebetændelse

Få mere at vide om otitis externa ved at spørge en læge i appen . Læger kan kontaktes via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!