Efter at holde op med at ryge, renser kroppen ikke med det samme

, Jakarta – Hvis du beslutter dig for at stoppe med at ryge, er det selvfølgelig godt for dit helbred. At holde op med at ryge kan gøre enorme ændringer i kroppen, især for dem af jer, der har været langtidsrygere. Du skal vide, at kun fem år efter at have holdt op, begynder kroppen at forny sig selv.

De skadelige virkninger af rygning vil være i din krop i ret lang tid. Faktisk vil disse skadelige virkninger først helt forsvinde efter 15 år, du holder op med at ryge. Vicepræsidenten for Turkish Respiratory Society, professor Ulku Yilmaz, udtalte, at en persons risiko for at få forskellige sygdomme ville blive reduceret med 90 procent efter 15 års rygestop.

Ifølge professor Yilmaz er lungekræft den mest almindelige form for kræft, som ryges, både hos kvinder og mænd. I mellemtiden, ifølge data fra 2012, blev mere end 1,8 millioner mennesker diagnosticeret med lungekræft på verdensplan, hvoraf 1,6 millioner til sidst mistede livet. Antallet af lungekræftpatienter anslås at nå op på 2,5 millioner i 2025.

Professor Yilmaz sagde, at risikoen for lungekræft var op til 30 gange højere hos mennesker, der røg. I mellemtiden, for ikke-rygere, er chancen for at udvikle lungekræft lavere end 1 procent hos mennesker, der aldrig har røget i deres liv.

Yilmaz mindede også om, at man ikke bør glemme, at risikoen også kommer til dem, der ikke er rygere. Årsagen er, at risikoen stadig vil gemme sig hos en person, der udsættes for cigaretrøg hver dag, eller også kaldet passiv rygning.

Kropsændringer efter rygestop

1. I 20 minutter efter rygestop

Mindre end 20 minutter efter din sidste cigaret vil din puls begynde at falde tilbage til sit normale niveau.

2. I 2 timer efter rygestop

Efter to timer uden rygning vil din puls og dit blodtryk falde til næsten sunde niveauer. Din perifere cirkulation kan også forbedres.

3. I 12 timer efter rygestop

På kun 12 timer efter, at du holder op med at ryge, vil kulilte i din krop falde til normale niveauer. Derudover vil iltniveauet i blodet stige til normale niveauer.

4. I 24 timer efter rygestop

Hyppigheden af ​​hjerteanfald blandt rygere er 70 procent højere end hos ikke-rygere. Men tro det eller ej, en hel dag efter du er holdt op med at ryge, er din risiko for hjertesygdomme begyndt at falde. Selvom du ikke er helt fri, har du i det mindste gjort det rigtige.

5. I 48 timer efter rygestop

Efter 48 timer uden rygning vil nerveender begynde at vokse igen, evnen til at lugte og føle forbedres. Om lidt vil du komme tilbage for at værdsætte de finere ting i livet.

6. I 72 timer efter rygestop

På dette tidspunkt vil det være svært at holde op med at ryge. Du kan opleve nogle fysiske symptomer såsom hovedpine, kvalme eller kramper ud over de tidligere nævnte følelsesmæssige symptomer.

7. I 2-3 uger efter rygestop

Som et resultat af et pludseligt rygestop eller efter et par uger, vil du virkelig begynde at føle dig anderledes. Du kan endelig træne og lave fysiske aktiviteter uden at føle dig forpustet og øm. Dette skyldes, at en række regenerative processer begynder at forekomme i kroppen, såsom en betydelig stigning i kroppens cirkulation og lungefunktion. Efter to eller tre uger uden rygning, vil dine lunger begynde at føles lettere, og du vil begynde at trække vejret lettere.

Det er, hvad der sker, når du holder op med at ryge. Når du har til hensigt og er sikker på at stoppe med at ryge, er det en god idé også at tage en snak med din læge kl . Du kan spørge lægen om din helbredstilstand igennem Snak eller Stemmeopkald/videoopkald . Kom nu, Hent appen er nu på Google Play eller App Store!

Læs også:

  • Det faktum, at rygning forringer kvaliteten af ​​mandlig sæd
  • Hvad er mere farligt, at ryge en vape eller tobakscigaretter
  • 4 tricks, så børn ikke vokser op som rygere