Årsager til at drikke kokosvand kan lindre mavesmerter

Jakarta – At indtage kokosvand, når vejret er så varmt, føles selvfølgelig meget forfriskende, ja. Denne ene drik er også det rigtige valg at indtage, når du laver anstrengende aktiviteter og har tendens til at svede meget. Kokosvand kan også være en god erstatning for vand for at undgå dehydrering under diarré.

Ja, kokosvand har mange fordele. Ikke kun som en god kilde til hydrering udover vand, menes kokosvand også at have fordele til behandling af forskellige sygdomme, såsom nyresten og risikoen for hjertesygdomme. Kokosvand er også en god kilde til antioxidanter til at bekæmpe frie radikaler i kroppen.

Kokosvand mod mavesmerter

En anden fordel ved kokosvand er at reducere symptomer, der opstår på grund af halsbrand. Hvis du tidligere altid tog smertestillende midler til at behandle halsbrand, så prøv at erstatte det med at drikke kokosvand. Ikke uden grund kan kokosvand hjælpe med at overvinde det ubehag, der opstår på grund af stigende mavesyre.

Læs også: Hvorfor bruges kokosvand som madforgiftningsmiddel?

Ikke nok med det, så hjælper dette forfriskende vand også med at give lindring af den brændende fornemmelse, når du har halsbrand. Årsagen er, at når mavesyren stiger, vil pH-niveauet i kroppen, som tidligere var surt, blive basisk efter indtagelse af kokosvand. Denne tilstand hjælper også med at producere slim i maven, som tjener til at give beskyttelse mod de negative virkninger, der kan opstå på grund af produktionen af ​​for meget syre.

Med et højt fiberindhold hjælper kokosvand også med at behandle fordøjelsen og forhindrer tilbagevendende sure opstød. Derudover hjælper kokosvand også med at afkøle maveslimhinden og reducere fornemmelser, såsom brændende, hvilket er bestemt ubehageligt og kan forstyrre aktiviteter.

For at slippe af med surhed skal du drikke et glas kokosvand en halv time efter at have spist. Dagligt forbrug af ungt kokosvand i cirka to, op til tre måneder sammen med en sund kost kan behandle halsbrand og andre fordøjelsesproblemer.

Læs også: Har du mave? Undgå 10 fødevarer, der kan udløse det

Hvad er det rigtige indtag af kokosvand?

Indtagelse af kokosvand for indonesere er som at indtage almindeligt mineralvand. Faktisk finder mange nu kokosvand blandet med andre frugter for at øge friskheden og smagen. Faktisk, hvor meget indtag af kokosvand kan man indtage hver dag? Her er diskussionen.

Tilsyneladende kan det kokosvand, du indtager, betragtes som frugtjuice. Så dets forbrug bør ikke være mere end et glas hver dag. Selvom det er en sund drik, skal du stadig huske, at kokosvand også indeholder kalorier. Et forbrug på 250 milliliter om dagen vil bidrage med yderligere 45 til 60 kalorier.

Det vil sige, at hvis disse kalorier lagres og ikke bruges af kroppen, kan deres forbrug bidrage til en vægtøgning på to kilo om året. Især hvis du spiser det tilsat sukker eller andre kunstige sødestoffer.

Læs også: Dette er forskellen mellem mavesår og mavesår

Pas på for stort forbrug

Gravide og ammende kvinder anbefales at indtage kokosvand, fordi det anses for at have fordele for fosteret. Men hvis du er i tvivl, skader det aldrig at spørge fødselslægen først gennem ansøgningen . Årsagen er kokosvand også muligt at sænke blodtrykket.

Så undgå at indtage det i overskud, især hvis du har en historie med hypotension eller lavt blodtryk. Sørg for, at beløbet er i overensstemmelse med dine behov, så de fordele, du får, er endnu mere maksimale.

Reference:
Sundhedssiden. Tilgået 2020. Surhedsgrad bekymrer dig? Drik noget kokosvand.
WebMD støvler. Tilgået 2020. Kokosvand.