5 tidlige tegn på hudkræft at passe på

Jakarta - Der er ingen ikke-dødelig kræft. Alligevel vil alle disse sygdomme ikke være livstruende, hvis de behandles tidligt, inklusive hudkræft. Denne ondartede sygdom var ikke kun angreb på huden. I den sidste fase vil spredningen af ​​denne sygdom også angribe flere andre organer i kroppen, såsom øjnene. Det er derfor, nogle mennesker med hudkræft også vil miste evnen til at se.

Årsager til hudkræft

Der er mange faktorer, der gør, at en person får hudkræft. Nogle af dem er kromosomafvigelser, arvelighed eller genetiske faktorer til dødelige vira. Dette er, hvad der gør, at symptomerne på hudkræft vil være forskellige for hver patient.

Ikke kun det, udsættelse for direkte sollys på huden kontinuerligt kan også udløse en person til at udvikle hudkræft. Du skal vide, at solen er den vigtigste kilde til ultraviolet lys. Der er tre typer af ultraviolet lys, nemlig A, B og C. Af de tre er UVC-stråler de farligste. Alligevel vil UVC blive absorberet af atmosfæren, før det kan nå din hud. Du skal dog stadig være på vagt, for UVA- og UVB-stråler har også et stort potentiale for hudskader.

Tidlige kendetegn ved hudkræft

Nå, her er nogle tidlige tegn på hudkræft og dets symptomer, som du kan se på:

Hudoverfladen bliver kløende og smertefuld

De fleste tror, ​​at den kløe, der opstår på overfladen af ​​huden, kun skyldes insektbid. Faktisk kan du opleve tidlige symptomer på hudkræft. Når overfladen af ​​din hud føles kløende og smertefuld, er det et tegn på, at kræftceller begynder at angribe kroppens sunde hudceller. Normalt vil kløe forekomme på overfladen af ​​huden, der ser mere ru ud og blærer.

Læs også: Tips til pleje af solskoldet hud

Der opstår pletter på huden

Det næste tidlige træk ved hudkræft, som du kan observere, er udseendet af usædvanlige pletter på overfladen af ​​huden. Over tid vil disse pletter udvide sig. Undervurder derfor ikke, om der er pletter som brunlige eller sorte cirkler på din hud, for det er et tidligt tegn på hudkræft.

Farveskiftende hud

Af de mange typer hudkræft i verden er melanom den mest almindelige type i Indonesien. Et tegn på, at du kan observere, er en ændring i farven på huden i visse dele af kroppen. Denne tilstand er forårsaget, når celler, der producerer melanin eller hudpigment muterer og bliver til kræftceller. hudpigment beskadiget af kræftceller. Disse ændringer er forårsaget af den høje eksponering for stråling fra UV-stråler på huden.

skællende hud

Udover misfarvning og fremkomst af pletter på overfladen af ​​huden ledsaget af kløe og smerter, vil kræftramt hud også skælles, ligesom når du har ringorm. Beskadigelse af hudceller på grund af kræftceller gør, at huden ikke er i stand til at regenerere, så der kommer skæl på dens overflade.

Læs også: 6 tips til pleje af følsom hud

Tilstedeværelsen af ​​klumper på overfladen af ​​huden

Forekomsten af ​​klumper i visse kropsdele er en af ​​de generelle indikationer på, at nogen har kræft. Hudkræft er ingen undtagelse. Du vil finde en klump på den ene del af kroppen. Disse knopper vil generelt forekomme på dele af kroppen eller huden, der oftere er udsat for direkte sollys.

Det var de fem tidlige tegn på hudkræft og symptomerne, man skal passe på. Tøv ikke med at spørge din læge med det samme, hvis du bemærker nogle usædvanlige ændringer i din hud. Du kan bruge appen og vælg tjenesten Spørg en læge. Der er mange hudlæger, der vil hjælpe dig. Kom nu, Hent Ansøgning i smartphone dig lige nu!