Hvordan håndterer man stressede katte?

”Stress kan få en kats adfærd til at ændre sig fra før. Som katteejer er det vigtigt at være opmærksom på din kats helbred og hvad der end er årsag til stress. Sørg for altid at skabe en behagelig atmosfære og tving ikke katten til at gøre noget."

, Jakarta – Ligesom mennesker kan katte også opleve stress på grund af forskellige ting. Når din yndlingskat er under stress, skal du ikke blive overrasket, hvis dens adfærd har tendens til at være irriterende eller besværlig. Det at vide, det er vigtigt at tage skridt til at håndtere stress hos katte.

Det er vigtigt for ejere at håndtere og reducere stress på katte så ofte som muligt. Fordi stress hos katte kan forårsage adfærdsændringer, der kan have en negativ indvirkning på deres følelsesmæssige og fysiske sundhed. Faktisk kan stress hos katte, der efterlades ubehandlet, udløse forskellige sygdomme. Så hvad kan man gøre for at håndtere stress hos katte?

Læs også: Hvorfor kan katte lide at sove på tøj?

Håndtering af stressede katte

En kats adfærd, der er anderledes end normalt, kan være et tegn på, at den har været stresset i et stykke tid. Nogle stressende adfærd hos katte, der ofte ses, er at sprøjte urin et hvilket som helst sted i huset eller opføre sig aggressivt.

Her er nogle tips til at håndtere stress hos katte:

  1. Vær opmærksom på kattens sundhed

Gå ikke glip af et planlagt besøg hos dyrlægen. At kende et medicinsk problem tidligt vil øge chancerne for vellykket behandling og pleje. Oprethold en sundhedsrutine derhjemme, såsom at give god ernæring, parasitkontrol, tandpleje, hårpleje til neglene.

  1. Undgå stressede katte under besøg hos dyrlægen

Stress er en af ​​de mest almindelige årsager til, at katte ikke kan lide at blive taget til dyrlægen så ofte som hunde. Du kan reducere den stress på flere måder. Først skal du gøre katten tryg ved transportør. Placer en snackbeholder i nærheden med jævne mellemrum. Dette hjælper med at fjerne frygten fra dyrlægens tilstedeværelse.

Når du skal til dyrlægeklinikken, medbring et ekstra håndklæde, der kan bruges til at dække åbningen transportør at give katten mere privatliv. Mens du sidder i venteværelset, hold transportør på skødet eller i stolen ved siden af ​​dig. Undgå at placere sejlet på gulvet, da det kan stresse ham endnu mere.

Læs også: Skal du have et kæledyr med på ferie

  1. Træn katte konsekvent

Reducer stress ved at sikre, at alle i familien har den samme forståelse af kattetræning. Lad ikke hvert familiemedlem have en forskellig forståelse af træning. Fordi blandede budskaber kan være forvirrende og stressende for katte. Så giv god og konsekvent træning.

  1. Skab en stille måltidstid

Sørg for foder af høj kvalitet, der passer til kattens alder og sundhed. Lav derefter måltidsordninger og hold spiseområdet rent og komfortabelt. Brug en madskål i en behagelig størrelse og form, så den ikke kommer i klemme i kattens knurhår.

Find en spiseplads på et roligt sted fri for stress og jag. Hvis du har flere katte, er det en god idé at give hver enkelt en mad- og drikkeskål. Om nødvendigt fodres katten i et separat rum for at reducere stress.

Læs også: 4 måder at rejse med din kat

  1. Frigør social interaktion hos katte

Tving aldrig en kat til at interagere. Lad katten sætte tempoet for, hvor meget han vil engagere sig i sociale interaktioner. Tving ikke til at holde eller klappe katten, hvis den ikke vil. Giv positive oplevelser om sociale interaktioner, så katten bliver mere venlig.

Her er hvad du behøver at vide om, hvordan du håndterer en stresset kat. Hvis metoden ovenfor ikke gør din kat bedre, så prøv at diskutere med dyrlægen via appen . Kom nu, download applikationen lige nu!

Reference:
Battersea. Tilgået i 2021. STRESSERET KAT
Wellness dyrefoder. Tilgået i 2021. Sådan hjælper du en stresset kat
PetMD. Fået adgang i 2021. Hvorfor katte overgroom og hvordan du kan stoppe det