Dette er, hvad der sker efter fjernelse af implantatet

, Jakarta - Prævention er noget, der er meget overvejet af mødre for at forhindre graviditet. En type, der kan vælges, er implantattypen af ​​prævention. Denne type præventionsanordning er formet som et lille rør, der vil blive indsat i moderens arm. Før du tager det på, vil lægen give en let bedøvelse til armområdet, så det ikke forårsager overdreven smerte.

Implantatet blev valgt, fordi det er en form for hormonelt præventionsmiddel, der er effektivt til at forebygge graviditet på længere sigt. Det virker ved at frigive hormonet progesteron, som forårsager fortykkelse af slimet i livmoderhalsen. På denne måde vil sædcellens bevægelse blive hæmmet, og chancerne for at møde ægget bliver mindre, så befrugtningen sker ikke let. Dette hormon vil også forstyrre dannelsen af ​​slimhinden på livmodervæggen eller endometriet, så det befrugtede æg bliver svært at fæstne til livmodervæggen, og graviditet vil ikke forekomme.

Læs også: Vigtigheden af ​​at vælge miljøvenlige præventionsmidler

Kan implantater fjernes?

Faktisk kan implantater fjernes igen med hjælp fra sundhedspersonale. For at fjerne det, vil der blive lavet et lille snit på indføringsstedet efter tidligere injiceret med bedøvelse. Men faktisk, når implantatet endelig er fjernet, vil kroppen opleve flere ting, så det skal du forudse.

Derudover, så snart implantatet er fjernet, kan en kvinde blive gravid igen, fordi fertiliteten snart vil vende tilbage. Hvis dit tidligere menstruationsmønster var regelmæssigt, er chancerne for, at du kan blive gravid kort efter, at præventionsimplantatet er fjernet.

Der er heller ingen bestemt tid til at fjerne KB-implantatet. Du kan gøre det når som helst. Sørg dog for at fjerne KB-implantatet hos en uddannet læge eller jordemoder for at mindske risikoen for procedurefejl og andre mulige effekter.

Læs også: 7 typer prævention, der er sikre for ammende mødre

Ting, der sker efter at implantatet er fjernet

Når implantatet endelig fjernes, vil der opstå flere effekter. Disse effekter omfatter:

  • Smerter i ar. Denne tilstand er den mest almindelige klage, efter at implantatet er fjernet. Ikke kun smerte, arret vil føles varmt og hævet i en periode på flere dage. Blå mærker kan også vare i en til to uger, men sørg også for at holde arret tørt de første 24 timer efter fjernelse. Når klagen forsvinder, kan aktiviteter udføres igen som normalt.

  • Hovedpine. Denne tilstand opstår, fordi steroiderne indeholdt i hormonet i selve implantatet, hvilket får hormonet til at blive ustabilt. Når den først er frigivet, vil kroppen være i en fase med at genoprette normale hormonniveauer, så denne proces forårsager hovedpine.

  • Menstruationscyklus indirekte tilbagevenden. Selvom din menstruation ikke er jævn, behøver du ikke bekymre dig for meget om denne tilstand. Det skyldes, at når implantatet fjernes, er der stadig rester af hormoner, som frigives af implantatet i kroppen, så det kan tage nogle uger til flere måneder for kroppen at tilpasse sig igen. Generelt varer uregelmæssigheder i menstruationscyklussen i 3 måneder efter, at implantatet er fjernet. På grund af denne tilstand skal du holde dig til en sund livsstil ved at spise sund og nærende mad, drikke vand og få nok hvile og regelmæssig motion.

Læs også: Tips til at vælge prævention til kvinder

Hvis der er andre symptomer, efter at implantatet er fjernet, som er ret forstyrrende, bør du straks tage på hospitalet. Nu skal du ikke gide at bestille tid hos en læge længere, for det kan gøres gennem ansøgningen .

*denne artikel er publiceret på SKATA