Kend den første behandling for et kravebensbrud derhjemme

Jakarta - Kravebenet er placeret mellem toppen af ​​brystbenet eller brystbenet og skulderblade el scapula. Disse knogler hjælper med at forbinde armen med resten af ​​kroppen. Du kan mærke eksistensen af ​​denne knogle ved at røre ved nakke- og skulderområdet.

Brud på kravebenet opstår normalt på grund af et hårdt slag i skulderen eller et fald med strakt arm. Når det sker, kan du mærke det tydeligt. Du kan føle smerte i din skulder efterfulgt af hævelse, en løs skulder og en sænkende følelse, når du forsøger at løfte din arm eller skulder.

Hvad er den første behandling for et kravebensbrud?

At have et kravebensbrud kan være smertefuldt, især hvis der er hævelse i området. Ikke nok med det, så gør det det også svært for dig at bevæge dine skuldre og arme. Du behøver dog ikke gå i panik, tag straks følgende første skridt for at reducere smerten.

Læs også: Genkend symptomerne og behandlingen af ​​kravebensfrakturer

  • Komprimer med isterninger. For at hjælpe med at reducere smerte og hævelse i området af det brækkede kraveben kan du tage isterninger eller koldt vand og et håndklæde. Påfør kompresser på det skadede område i mindst de første to til tre dage efter skaden. Undgå at klistre isterninger direkte på huden, OK!

  • Stabiliser armen. Du kan blive rådet til ikke at bruge den arm, der er forbundet med det skadede kraveben. Dette kan hjælpe med at reducere smerte og holde knoglen i sin normale position, mens den heler.

  • Fysioterapi eller fysioterapi. Arme, der ikke bruges i lang tid, vil få musklerne til at miste styrke. Det betyder, at du skal bruge fysioterapi eller fysioterapi for at vænne dig til at flytte led og knogler i det skadede område igen.

  • Brug af stoffer. Det mest almindeligt anvendte lægemiddel er acetaminophen ( tylenol ) eller ibuprofen, som hjælper med at reducere smerte og hævelse indefra. Men hvis et kravebensbrud forårsager hudskader, skal du muligvis opereres.

Læs også: Forældre har brug for at vide, helingsperioden for kravebensbrud hos børn

Hvor lang tid tager det at komme sig efter et brækket kraveben?

Det kan tage omkring 12 uger at komme sig efter dit kravebensbrud. Men længden af ​​denne restitutionstid varierer fra person til person. Du er erklæret klar til at vende tilbage til aktiviteter, hvis:

  • Du kan bevæge dine arme og skuldre uden smerter. Stivhed kan forekomme, men med regelmæssige bevægelsesøvelser kan dette reduceres.

  • Du har været igennem en røntgenundersøgelse, og lægen sagde, at du kan vende tilbage til normale aktiviteter.

Husk altid, aldrig skynd dig at vende tilbage til anstrengende aktiviteter, såsom træning. Årsagen er, at et kraveben, der ikke er helt helet eller lige er kommet sig, og du har brugt det til anstrengende aktiviteter, ikke er umuligt at brække igen eller endnu værre.

Læs også: Efter brækket kraveben er dette helingsprocessen igen

Så det er en god idé at spørge din læge, hvornår det er det rigtige tidspunkt at kunne vende tilbage til aktiviteter efter at have oplevet et kravebensbrud. Kom ikke med undskyldninger for, at du ikke har tid til at gå til lægen, for du kan stille og besvare spørgsmål med ekspertlæger gennem ansøgningen . Nok Hent Ansøgning på din mobil, og du vil finde mange fordele til at understøtte et sundere liv.