Dette er forskellen mellem omskårne og uomskårne mænd med hensyn til sundhed

, Jakarta – Omskæring eller mandlig omskæring er noget, der ser ud til at være blevet en tradition i det indonesiske samfund. Faktisk tror mange forældre, at omskæring er obligatorisk for mænd.

Faktisk er omskæring en kirurgisk procedure, der har til formål at fjerne forhuden eller det væv, der dækker rundt om hovedet på Mr. Q. Omskæring kan udføres til enhver tid, afhængigt af visse forhold. De fleste drenge vil først blive omskåret, når de er kommet ind i voksenalderen, hvilket er, når han allerede er mentalt forberedt. Der er også mænd, der bliver omskåret som voksne.

Dog kan der i nogle tilfælde udføres omskæring på et nyfødt barn. Der er normalt en medicinsk årsag bag beslutningen. Sundhedsmæssigt er omskæring dog stadig en lang debat. Fra et medicinsk synspunkt er omskæring faktisk ikke obligatorisk. Så fra et medicinsk synspunkt, hvad er forskellene, når en mand vælger at blive omskåret eller uomskåret?

Læs også: Kan omskæring påvirke mandlig fertilitet?

Hvad sker der, når mænd ikke bliver omskåret

Selvom det ikke er obligatorisk, er omskæring en ting, der anbefales til mænd. For mænd, der ikke er omskåret, vil normalt være mere modtagelige for bakterier, der kan udvikle sig i Mr. Q. Dette sker, fordi den forhud, der ikke fjernes, kan blive et samlingssted for afføring.

Især hvis det er ledsaget af vanen med ikke at rense delen ordentligt og regelmæssigt. Hvis bakterierne får lov til at formere sig, vil de fortsætte med at akkumulere og udløse en infektion i de mandlige reproduktive organer.

Hvis du beslutter dig for ikke at blive omskåret, betyder det, at du skal være meget opmærksom på hygiejnefaktoren for hr. P. En af de bedste måder at rense den på er at trække i forhuden for at sikre, at der ikke er sæberester der. Fremmede stoffer, der får lov til at samle sig på delen, kan forårsage irritation af huden.

Sundhedsmæssige fordele ved omskæring

Selvom det stadig er et spørgsmål om debat, American Academy of Pediatrics (AAP) siger, at mænd, der er omskåret fra fødslen, kan få flere fordele. Faktisk menes det at reducere risikoen for sundhedsproblemer, der påvirker de mandlige reproduktive organer.

Læs også : Anerkend fordelene ved omskæring fra sundhedssiden

Mandlig omskæring har også vist sig at reducere risikoen for urinvejsinfektioner. Selvom tilfældet er sjældent, er denne ene lidelse nok til at forfølge uomskårne mænd. Derudover kan fjernelse af forhuden også hjælpe med at reducere risikoen for seksuelt overførte sygdomme, såsom HPV, herpes, til HIV/AIDS.

Kirurgisk fjernelse af forhuden kan også hjælpe med at sænke risikoen for peniskræft. Ikke nok med det, vil omskårne mænd også reducere risikoen for livmoderhalskræft hos deres kvindelige partnere. Omskæring kan også undgå forskellige sygdomme forbundet med Mr. P.

Omskæring hos babyer

Ligesom andre former for operation har omskæring også mulige bivirkninger. For eksempel risikoen for blødning og infektion i det omskårne område. Irritation, der kan opstå i glans, til risiko for skade på penis.

En undersøgelse viser, at alle risici og bivirkninger ved omskæring er lavere, hvis indgrebet udføres i spædbarnsalderen. Mænd, der blev omskåret som barn, skulle efter sigende kun opleve bivirkninger på højst 0,5 procent. Omskæring frarådes dog til for tidligt fødte børn.

Læs også : 5 fakta om omskæring du behøver at vide

Har du et helbredsproblem og har brug for øjeblikkelig lægerådgivning? Brug appen lige! Ring til lægen via Video/taleopkald og chat . Få anbefalinger til køb af medicin og tips til at bevare sundheden. Kom nu, Hent snart i App Store og Google Play.