Disse sprængte membraner er tegn på fødsel

Jakarta – Tegnene på fødslen vil helt sikkert kunne mærkes af alle mødre, når det nærmer sig tid. Fødsel kan være en lang og trættende proces. Det er dog ikke alle mødre, der vil opleve de samme tegn på fødslen. Normalt kan moderen mærke tegnene på fødslen et par uger eller dage før fødslen.

Læs også: Hvad du bør vide, hvis du har en normal levering

Hjernebrud er det mest almindelige tegn på fødsel, som alle gravide kender. Før dette sker, vil moderen normalt først mærke veerne. Hvis dette sker, betyder det, at der snart kommer fødsel. Men hvis fostervandet først brister, og moderen ikke mærker veerne, vil barnet i fosteret være mere modtageligt for infektion. Dette skyldes, at væsken, der beskytter babyen mod bakterier, er gået i stykker.

Selvfølgelig vil denne tilstand være meget farlig for babyen. Normalt, når membranerne brister for tidligt, vil lægen udføre induktionsprocessen. Så hvis moderen oplever for tidlig brud på membraner og ikke har mærket sammentrækninger, skal du straks gå til det nærmeste hospital for behandling. Mor kan Hent og udnyt appen at lave en aftale, så der straks kan sættes ind.

Tegn på fødsel, hvad er det?

Ud over sprængte membraner skal følgende tegn på fødsel også kendes af mødre:

1. Rygsmerter, mavesmerter eller kramper

Denne smerte er den samme som den, der mærkes under præmenstruation. Kramper og mavesmerter opstår, fordi barnet begynder at falde ned mod livmoderhalsen, så maven bliver hård.

Læs også : 4 øvelser til at hjælpe gravide med at føde normalt

2. Vandladning oftere

Ikke kun i løbet af graviditetens første trimester, før fødslen, vil mødre tisse oftere, især om natten. Dette sker, fordi barnet vil falde ned i bækkenet et par dage eller uger før fødslen, så livmoderen presser på blæren og får vandladningstrangen til at stige.

3. Følelse af falske sammentrækninger

Falske veer er som regel som mavekramper, der kommer og går. Den kramper, der mærkes, er dog ikke så stærk, som når der opstår en rigtig sammentrækning. Falske sammentrækninger varer mellem 30-120 sekunder. Mens rigtige veer, kan forsvinde, når moderen skifter stilling eller slapper af.

4. Der kommer tykt slim blandet med blod fra skeden

Når moderen er gravid, vil livmoderhalsen være dækket af tykt slim. Men når fødslen nærmer sig, vil livmoderhalsen udvide sig og få slimet til at komme ud. Dette slim er normalt klart, lyserødt eller let blodfarvet. Gå ikke i panik endnu, slim blandet med blod er ikke altid et tegn på fødsel. Dette kan også ske, når moderen har sex, mens hun er gravid.

5. Ændringer i livmoderhalsen

Normalt, når tidspunktet for levering nærmer sig, vil vævet i livmoderhalsen blødgøres og blive elastisk. Åbningen af ​​livmoderhalsen er dog ikke en garanti for, at moderen snart vil føde. Gravide kvinder, der har haft en tidligere graviditet, vil have lettere ved at forstørre livmoderhalsen med 1-2 centimeter, før veerne begynder.

Læs også: Hvad skal man være opmærksom på efter normal fødsel

Forskelle i tegn ved fødslen forårsager ofte angst hos enhver kommende mor. Alligevel er enhver gravid kvinde ikke det samme som en kommende baby, det vigtige er, at hun kender og genkender tegnene på fødslen, så hun ikke bekymrer sig for meget, når hun oplever det. Jeg håber, at mor og baby er ved godt helbred efter fødslen.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2021. Graviditet og tegn på fødsel.
American Pregnancy Association. Tilgået i 2021. Tegn på arbejde.