Disse er forskellene mellem polyhydromnios og oligohydramnios hos gravide kvinder

, Jakarta - Fostervand er en væske, der beskytter barnet, mens det stadig er i livmoderen under graviditeten. Fostervand dannes, når fostersækken dannes i moderens livmoder.

De mange fordele ved fostervand er at beskytte barnet, give plads til barnet i maven, forhindre infektion hos barnet, gøre barnet mere behageligt i maven, støtte udviklingen af ​​barnets lunger, hjælpe udviklingen af ​​fordøjelsessystemet. system og udviklingen af ​​barnets muskler og knogler i livmoderen.

Det er vigtigt for mødre at kende fostervandets tilstand. En god mængde fostervand er hverken for meget eller for lidt. Hver undersøgelse, som moderen foretager, kontrollerer fødselslægen mængden af ​​fostervand. Tilstanden og mængden af ​​fostervand kan beskrive barnets tilstand. Undgå unormale fostervandsproblemer såsom polyhydramnion og oligohydramnios.

Polyhydramnios er en tilstand, hvor overskydende fostervand ophobes under graviditeten. Mens Oligohydramnios er en tilstand, hvor fostervandet er for lavt, så det kan forårsage komplikationer hos barnet i livmoderen.

Læs også: Disse er tips til at opretholde tilstrækkelig fostervand

Årsager til unormalt fostervand

Polyhydramnios kan påvises, når graviditeten går ind i tredje trimester. Denne tilstand opstår sjældent i første eller andet trimester af graviditeten. Normalt når fostervandet maksimalt 1 liter ved 34-36 svangerskabsuge.

Men i tilstanden af ​​polyhydramnios når fostervandet 2 liter. Babyer i livmoderen kan faktisk kontrollere mængden af ​​fostervand i livmoderen ved at sluge det og udskille det som urin.

Når fostervandet er for meget, beskriver denne tilstand tilstanden hos den baby, hvis balance er forstyrret. For meget fostervand modsvares ikke af fosterets evne til at sluge det.

I mellemtiden kan for lidt fostervand eller oligohydramnion udløses af faktorer som mangel på væske indtaget af gravide kvinder, der forårsager dehydrering, moderkagelidelser, medfødte abnormiteter hos fosteret, lækage af fostervandssækken, fødslen, der er over den forventede dato, for tidlig brud på membraner, diabetes og også hypertension.

Oligohydramnios kan forekomme i tredje trimester af graviditeten. Mødre med flerfoldsgraviditet risikerer at opleve mangel på fostervand. Du bør være opmærksom på fostervandets tilstand, fordi oligohydramnios kan forårsage komplikationer hos barnet i livmoderen. Risikoen for abort øges også hos gravide kvinder, der har oligohydramnios.

Læs også: Her er 3 typer polyhydramnios-behandling kendte "vandtvillinger"

Håndtering af unormalt fostervand

Behandlingen af ​​de to tilstande med unormalt fostervand er forskellig. I milde tilfælde af polyhydramnios vil denne tilstand forsvinde og vende tilbage til normal af sig selv. Normalt rådes mødre med denne tilstand til at få mere hvile og gennemgå regelmæssig overvågning.

Tilstanden er dog anderledes, hvis moderen har alvorlige polyhydramnion, der er flere måder, der kan gøres som behandling, hvoraf den ene er at fjerne fostervand op til en normal mængde.

Fostervand fjernes normalt gennem processen med fostervandsprøve. Du bør være meget opmærksom, før du udfører denne proces, fostervandsprøver kan forårsage komplikationer såsom brud på membraner og for tidlig fødsel.

I tilstanden af ​​oligohydramnios bør moderen indtage mere væske. Såsom vand og frugter, der indeholder højt nok vand. Derudover overvåges denne tilstand altid af en fødselslæge gennem en ultralydsproces for at se tilstanden af ​​fostervandet i livmoderen.

Brug appen at spørge lægen direkte om tilstanden af ​​moderens graviditet. Kom nu, Hent Ansøgning via App Store eller Google Play nu!

Læs også: Hvad skal man gøre, hvis man har lidt fostervand