4 sygdomme, der kan overføres gennem luften

Jakarta - Udover fysisk kontakt kan nogle sygdomme også overføres gennem luften gennem vira eller andre mikroorganismer. Tag ikke fejl, denne luftbårne sygdom er ikke en let sygdom, som du kan tage let på. Nå, her er luftbårne sygdomme, du skal være opmærksom på:

Læs også: Disse er karakteristika ved seksuelt overførte sygdomme hos mænd og kvinder

1. Røde hunde

Denne sygdom er også kendt som tyske mæslinger. Eksperter siger, at denne sygdom er forårsaget af røde hundevirus og kan spredes meget let. Denne sygdom rammer for det meste børn og unge. I 2016 i vores eget land var der ifølge WHO mindst mere end 800 bekræftede tilfælde af røde hunde.

Ifølge eksperter kan hovedoverførslen af ​​røde hunde ske gennem dråber af spyt i luften, som den syge udstøder gennem hoste og nysen. Hvad med symptomerne? Denne sygdom vil forårsage et rødt udslæt på huden, men ikke det samme som mæslinger. Heldigvis er røde hunde mildere end mæslinger. Men når det angriber gravide kvinder, er det en anden historie.

Røde hunde, der angriber gravide kvinder med en svangerskabsalder på fem måneder, har et stort potentiale for at forårsage medfødt røde hundesyndrom. Det, der gør dig urolig, kan også forårsage barnets død i maven. Ifølge WHO-data bliver omkring 100.000 babyer i verden født med dette syndrom hvert år.

2. Histoplasmose

Denne luftbårne sygdom er en svampeinfektion i lungerne forårsaget af indånding af svampesporer Histoplasma capsulatum. De fleste af disse vira findes i jord, fugleklatter og flagermus. Sporer af denne svamp kommer ind i lungerne, når en person trækker vejret.

Desværre er de fleste mennesker, der har histoplasmose, ikke klar over, at de er blevet inficeret. Årsagen er, at histoplasmose i de fleste tilfælde ikke viser symptomer. Det, man skal være opmærksom på, denne sygdom kan have alvorlige konsekvenser for mennesker med et umodent immunsystem.

Læs også: Langt fra Mellemøsten, lær kamelinfluenzaen at kende, der er målrettet

Ifølge eksperter vil histoplasmose give symptomer, hvis en person inhalerer store mængder svampesporer. Generelt vil disse symptomer vises tre til 17 fingre efter eksponering. Symptomerne kan omfatte hovedpine, muskelsmerter, tør hoste, feber og åndenød.

3. Influenza

Det ser ud til, at næsten alle er bekendt med denne "million mennesker" sygdom. Influenzavirus er meget let at overføre fra én person til en anden. Luftbårne sygdomme opstår på grund af direkte kontakt, såsom nysen eller hoste. Overførsel af influenza kan også ske gennem ikke-kontakt. For eksempel at røre ved genstande, der er blevet kontamineret med virussen.

I mange tilfælde vil en person, der har denne virus, opleve milde symptomer såsom hoste, nysen, feber, træthed, muskelsmerter, tilstoppet næse og hovedpine. Hvad der er foruroligende er, at denne luftbårne sygdom fortsætter med at mutere og forårsage forskellige andre alvorlige sygdomme. Fx fugleinfluenza eller svineinfluenza .

Læs også: Det er sæson igen, derfor er influenzavacciner vigtige

4. Tuberkulose

Smittemåden er næsten den samme som influenzavirus. Tuberkulosebakterier (TB) kan spredes i luften, når en inficeret person hoster, spytter eller nyser. Tuberkulose i sig selv er en bakteriel infektion Mycobacterium tuberculosis som kan angribe og beskadige den syges kropsvæv. Ud over at angribe lungerne kan TB også spredes til knoglerne, centralnervesystemet, hjertet, lymfeknuderne og andre organer. Latent TB er den mest almindelige type TB hos en inficeret person. Latent TB er TB-bakterier, der "sover" eller endnu ikke er klinisk aktive. Denne TB-bakterie vil være aktiv og vise symptomer efter en vis periode. Det kan tage flere uger eller år, afhængigt af den syges helbredstilstand og udholdenhed.

Har du en helbredsklage eller vil du vide mere om ovenstående sygdomme? Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!