Hvordan genkender man tidlige symptomer på hiv?

Jakarta - Humant immundefektvirus , eller hvad der er kendt som HIV, er en virus, der virker ved at skade det menneskelige immunsystem ved at inficere og ødelægge CD4-celler. Immunsystemet vil være svagere, når mange CD4-celler ødelægges. Dette vil helt sikkert gøre kroppen sårbar over for infektioner og farlige sygdomme.

Når den erklæres smittet med hiv og ikke behandles ordentligt, vil infektionen udvikle sig til en mere alvorlig tilstand. Denne tilstand er kendt som AIDS. Erhvervet immundefektsyndrom ), som er den sidste fase af HIV-infektion. Når den syge er kommet ind i dette stadie, vil kroppens evne til at bekæmpe infektion helt forsvinde.

Indtil nu er der ikke fundet noget lægemiddel, der kan helbrede nogen fra hiv og aids. Der kan dog tages en række behandlinger for at bremse udviklingen af ​​sygdommen og forlænge den syges forventede levetid. Her er nogle tidlige symptomer på hiv, som du skal være meget opmærksom på!

Læs også: Hvad er testene for at opdage HIV?

Sådan genkender du tidlige symptomer på hiv

Symptomer på hiv vil være forskellige for hver patient, hvor de første symptomer viser sig i de første 1-2 måneder efter, at personen er blevet smittet. Hos nogle mennesker vil de opleve en periode kendt som serokonversion, som er et alvorligt influenzalignende symptom, der er kroppens naturlige reaktion på den indkommende virus.

Når disse symptomer viser sig, er dette et vigtigt tidspunkt at identificere, om den alvorlige influenza, du oplever, er fra HIV eller andre sygdomme. Her er nogle tidlige symptomer på HIV:

  • Feber

Feber er et af de tidlige symptomer på HIV, som er ledsaget af milde symptomer som træthed, hævede lymfeknuder og ondt i halsen. Når der opstår feber, rejser virussen ind i blodbanen og begynder at replikere i stort antal. Når dette sker, udløser den syges immunforsvar en betændelsesreaktion.

  • Træthed og hovedpine

Den inflammatoriske reaktion fremkaldes af et belejret immunsystem, hvilket får den syge til at føle sig træt og sløv. Dette vil nogle gange få den syge til at føle hovedpine, når han går, eller føle sig forpustet. Træthed kan være et tidligt symptom eller en efterfølger til HIV.

  • Hævede lymfeknuder og led- og muskelsmerter

Lymfeknuder er en del af det menneskelige immunsystem, hvis opgave er at beskytte blodet ved at slippe af med bakterier og vira. Disse kirtler er placeret i armhuler, lyske og nakke, hvor de bliver betændte, når der er en infektion og forårsager ømhed og smerter i disse områder.

Læs også: Tidlige symptomer på hiv, der ofte ikke er realiseret

  • udslæt

Et hududslæt kan være et af de tidlige symptomer på HIV. I nogle tilfælde kan udslættet ligne en byld ledsaget af kløe.

  • Kvalme, opkastning og diarré

Fordøjelsesproblemer kan være et af de tidlige symptomer på HIV-infektion. Selvom det kan være et tidligt symptom, kan kvalme, opkastning og diarré også opstå på et senere tidspunkt af infektionen, som følge af en opportunistisk infektion. Når disse symptomer viser sig, er det vigtigt for kroppen at holde sig godt hydreret.

  • Ondt i halsen og tør hoste

Det næste tidlige symptom på HIV-infektion er en tør hoste, der er alvorlig og kan vare i uger til måneder.

  • Genital ulcus

Genitale sår er sår på kønsområdet. Ud over kønsorganer kan der opstå sår på endetarmen og den omkringliggende hud. Sår på kønssår kan starte som en klump eller udslæt, der forårsager smerter og udflåd.

Læs også: Kan mødre med hiv og aids amme?

Som tidligere forklaret kan de tidlige tegn på hiv normalt ses 1-2 måneder efter, at en person er smittet. Nogle gange opstår symptomer hurtigere, hvilket er to uger efter, at en person er smittet. For flere detaljer om dette, bedes du diskutere direkte med lægen i ansøgningen , Ja!

Reference:
HIV.gov. Tilgået i 2020. Hvordan kan du vide, om du har hiv?
Healthline. Tilgået i 2020. Tidlige tegn på HIV.