3 naturlige ingredienser til at forhindre næseblod

Jakarta - Næseblod er en almindelig tilstand. Selvom de fleste har oplevet næseblod, er der flere grupper, der er tilbøjelige til at få næseblod, såsom børn i alderen 3-10 år, ældre, gravide og mennesker med blodsygdomme.

Læs også: Næseblod kan være et tegn på disse 5 sygdomme

Men fortvivl ikke, hvis det ikke er ledsaget af andre symptomer, er næseblod ikke en farlig tilstand. Der er mange ting, du kan gøre for at forhindre næseblod, såsom at undgå at pudse næsen for dybt og nyse for hårdt. Derudover kan du bruge nogle naturlige ingredienser til at behandle og også forebygge næseblod.

Genkend næseblod

Næseblod, også kendt som epistaxis, er blødningstilstande, der opstår i næsen. Blødning, der opstår, kan komme ud af det ene næsebor eller begge næsebor med forskellig varighed og mængde. Rapporteret fra Cleveland ClinicNæseblod er ikke en farlig tilstand, hvis de kan håndteres selvstændigt derhjemme og ikke varer for længe.

Men hvis næseblødningen varer mere end 20 minutter og opstår efter en ret hård påvirkning af hovedet, bør du straks besøge det nærmeste hospital for at fastslå årsagen til din næseblod. Næseblod ledsaget af bleg hud, hjertebanken og træthed er tegn på, at du straks bør besøge hospitalet for yderligere undersøgelse.

Der er flere faktorer, der får en person til at opleve næseblod, såsom at puste næsen for hårdt, rense næsen for dybt, infektion, udsættelse for kemikalier og indtrængen af ​​fremmedlegemer i næseborene. Hvis næseblod opstår gentagne gange, bør du være opmærksom på helbredsforhold. Næseblod kan også være et tegn på et af de oplevede sundhedsproblemer, såsom hypertension, blodpropper og bihulebetændelse.

Læs også: Bloody Snot, Gør disse 5 Behandlinger

Disse er naturlige ingredienser til at forhindre næseblod

Når du har en næseblod, er det bedst at bevare roen og ikke gå i panik. Der er flere indledende behandlingstrin for næseblod, såsom at sidde oprejst, læne sig fremad og komprimere næseryggen med en kold kompres for at stoppe blødningen.

Du kan bruge flere naturlige ingredienser for at forhindre næseblod i at gentage sig, herunder:

1. Isterninger

En af de naturlige ingredienser, der er let at finde, er isterninger. Brug isterninger som kompres for at stoppe blødninger og forhindre næseblod i at gentage sig. Pak isterningerne ind med en blød klud, og læg derefter kompressen på bunden af ​​næsen, der oplever en næseblod.

2. Fødevarer med højt indhold af vitamin B12

Vitamin B12 er et vandopløseligt vitamin og er også kendt som cobalamin. Mangel på vitamin B12 i kroppen øger risikoen for næseblod, fordi det kan øge homocysteinniveauet i blodet. Denne tilstand kan beskadige væggene i blodkarrene og gøre blodkarrene tilbøjelige til at briste. Opfyld behovene for vitamin B12 ved at spise flere fødevarer, såsom lever, æg, oksekød, kyllingebryst, yoghurt, havregryn og mælk.

3. Vand

Bør opfylde behovet for væske i kroppen hver dag. Mangel på væske kan føre til dehydrering. Der er mange påvirkninger af dehydrering, hvoraf den ene er tørhed af slimhinderne i næsen, som kan øge en persons risiko for at få næseblod.

Rapporteret fra Harvard Medical School, hver dag har en person brug for to til tre glas i timen, men det er selvfølgelig tilpasset ens helbred. Hvis du sveder meget på grund af de aktiviteter, du laver, skal du selvfølgelig øge dit vandforbrug.

Læs også: Gå ikke i panik, dette forårsager næseblod hos børn

Det er en naturlig ingrediens, der kan hjælpe dig med at forhindre næseblod. Ikke kun brugen af ​​naturlige materialer, opretholdelse af luftfugtigheden i rummet eller rummet kan også gøres som en næseblodsforebyggelse. Undgå også udsættelse for cigaretrøg, fordi det har potentiale til at øge risikoen for næseblod. Spørg lægen via appen hvis du vil vide anden forebyggelse af næseblod.

Reference:
Harvard Medical School. Tilgået 2020. Hvor meget vand skal du drikke?
Lev stærkt. Tilgået 2020. Hvordan næseblod kan pege på vitaminmangel
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Næseblod