Blodig urin på grund af hæmaturi, her er 3 måder at forhindre det på

, Jakarta – Vidste du, at en persons helbredstilstand kan ses ud fra farven på hans urin? Normal urin er klar, gennemsigtig og let gul på grund af påvirkning af galdefarvestoffer. Normal urin indeholder heller ikke noget blod overhovedet, undtagen hos kvinder, der har menstruation. Urinen kan dog blive rødlig eller brun i farven, hvis der er blod i den.

Blodig urin er også kendt som hæmaturi. Selvom hæmaturi normalt ikke er et tegn på en livstruende sygdom, skal du stadig være opmærksom på denne tilstand. Find ud af, hvordan du forebygger hæmaturi her.

Genkender hæmaturi

Blod, der kommer ud med urinen, når der er hæmaturi, er ikke altid tydeligt. Nogle gange er folk med hæmaturi ikke klar over, at de sender blodig urin, fordi det blod, der kommer ud, ikke kan ses med det blotte øje. Denne tilstand er også kendt som mikroskopisk hæmaturi.

Blodet i urinen kan kun ses i laboratoriet ved hjælp af et mikroskop. Alligevel skal læger stadig foretage en undersøgelse for at bestemme årsagen til forekomsten af ​​urin i blodet.

Hæmaturi er normalt forårsaget af andre medicinske tilstande, som den syge oplever. Lægen vil give passende behandling for den underliggende sygdom. For eksempel, for hæmaturi forårsaget af en urinvejsinfektion, vil lægen ordinere antibiotika. Hvad angår hæmaturi forårsaget af nyresten, er den behandling, der normalt udføres, at give smertestillende medicin, tamsulosin-medicin, til operation.

Læs også: Her er 4 symptomer på hæmaturi, som du skal kende

Årsager til hæmaturi

Der er forskellige medicinske tilstande, der kan være årsagen til forekomsten af ​​blodig urin. De fleste af disse medicinske tilstande er relateret til problemer med urinsystemet. Eksempler på almindelige årsager til hæmaturi omfatter urinvejsinfektioner, nyreinfektioner, nyresten, blærekræft, nyrekræft og betændelse i urinrøret. Ud over lidelser i urinvejene kan lidelser, der opstår i det mandlige reproduktionssystem, også forårsage hæmaturi, såsom hævelse af prostatakirtlen og prostatakræft.

En anden årsag til hæmaturi er tilstedeværelsen af ​​sygdomme forårsaget af genetiske lidelser, såsom seglcelleanæmi og Alports syndrom. Indtagelse af visse lægemidler, såsom kræftmedicin ( cyclophosphamid og penicillin ) kan også forårsage hæmaturi. Nogle gange kan forekomsten af ​​blod i urinen også blive påvirket af antikoagulerende lægemidler såsom aspirin og blodfortyndende lægemidler såsom heparin.

Selvom det er sjældent, kan overdreven træning også være en årsag til hæmaturi. Faktisk vides det ikke præcist, hvorfor overdreven træning kan forårsage hæmaturi. Tap, hæmaturi er mistænkt for at opstå på grund af traumer i blæren og dehydrering på grund af overdreven fysisk aktivitet.

Udover hæmaturi er der andre ting, der kan forårsage lyserød eller rødlig urin. En af dem er på grund af den mad, du spiser, såsom rødbeder og bær. Medicin, såsom antibiotikum nitrofurantoin og afføringsmidler kan også blive røde i urinen.

Så gå ikke i panik, hvis du får rødt vand. Hvis det er forårsaget af disse fødevarer og lægemidler, vil urinfarven vende tilbage til normal om et par dage.

Læs også: Farvet urin, pas på disse 4 sygdomme

Sådan forebygger du hæmaturi

Hæmaturi kan faktisk ikke forhindres. Du kan dog sænke din risiko for at udvikle sygdomme, der kan forårsage hæmaturi:

  1. Nyresten. For at forhindre nyresten, rådes du til at øge forbruget af vand og reducere forbruget af fødevarer, der er højt i salt, protein og oxalat, såsom taro og spinat.

  2. Urinvejsinfektion. Så du kan undgå urinvejsinfektioner, drikke nok vand hver dag, ikke holde urin, og for kvinder, rense Miss V forfra og bagfra.

  3. Blærekræft. Reducer eller stop rygevaner, undgå eksponering for kemikalier og drik masser af vand for at reducere risikoen for blærekræft, som kan forårsage hæmaturi.

Læs også: 4 behandlinger for hæmaturi i hjemmet

Det er nogle måder at forhindre hæmaturi på, som du kan gøre. Du kan også lave et urintjek via appen , du ved. Metoden er meget praktisk, du vælger bare Service Lab indeholdt i ansøgningen , angiv derefter dato og sted for undersøgelsen, så vil laboratoriepersonalet komme for at se dig på det aftalte tidspunkt. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.