Obligatorisk mad til rigelig modermælk

, Jakarta - Som ammende mor er det normalt at bekymre sig om modermælksforsyningen. Er det nok eller ej for din lille? Den gode nyhed er, at de fleste gravide kvinder kan producere nok modermælk til at dække deres babys mælkebehov. Dette kan bevises ved vægtøgning og almindelige våde bleer.

Det er bare, at der er tidspunkter, hvor du måske vil vide, hvordan du producerer mere mælk, uanset om du har lav mælkeproduktion eller blot ønsker at øge din mælkeforsyning som forberedelse til at vende tilbage til arbejdet. Måske ved moderen også, at en ændring af sin kost og indtagelse kan hjælpe med at levere rigeligt med modermælk. Mødre skal vide, at dette er en fødekilde, der kan øge og lette udbuddet af modermælksproduktion.

Læs også: For jævn amning, prøv hypnoamning

1. Katuk Blade

For det første er denne type grøntsag allerede meget kendt for sine fordele ved at øge modermælksproduktionen, nemlig katuk-blade. Indholdet af latagogum-stoffer i katuk-blade menes at fremme mælkeproduktionen. Derudover er katukblade også rige på steroider og polyfenoler, der kan øge prolaktinniveauet.

Hvis niveauet af prolaktin i kroppen er højt, kan modermælk produceres hurtigt og jævnt. Mødre kan spise katuk-blade ved at koge eller lave friske grøntsager. Sørg for, at katukbladene er behandlet på den rigtige måde, så stofferne i dem ikke bliver beskadiget.

2. Hvede

Hvede har længe været udråbt som gavnligt for modermælksproduktionen. Der er få videnskabelige beviser for at vise den faktiske effekt. Alligevel antog pro-laktation, at stigningen i mælk efter indtagelse af havre kunne være forbundet med højere jernniveauer.

3. Pare

Bortset fra dens bitre smag er bitter melon også meget nyttig til at gøre produktionen af ​​modermælk jævn og rigelig. Derudover indeholder disse grønne grøntsager også vitamin K, antioxidanter og det fytokemiske lutein, som kan gøre modermælken tyk, så barnet hurtigt bliver mæt.

Læs også: Øg produktionen af ​​modermælk med disse 6 måder

4. Gulerødder

Det høje indhold af A-vitamin i gulerødder er ikke kun godt for øjensundheden, men kan også forbedre kvaliteten af ​​modermælken og er godt for din lille. Gulerødder kan indtages ved at koge eller laves til gulerodsjuice. Ved at spise gulerødder en gang dagligt bliver moderens mælkeproduktion mere jævn og af højere kvalitet.

5. Spinat

Jernrige grøntsager som spinat kan effektivt genopbygge jernniveauet i moderens krop. Dette skyldes, at lave jernniveauer er forbundet med en lav mælkeforsyning.

Generelt er det vigtigt for ammende mødre at spise en sund kost, mens de ammer. Ikke kun for at barnet får god ernæring, men også for at sikre, at mors egen krop kan fungere på et sundt niveau. Dette inkluderer at spise en række hele fødevarer, såsom frugt, grøntsager, sunde fedtstoffer, fuldkorn og andre fødevarer.

Amme så ofte som muligt

Det vigtigste, en mor kan gøre for at øge sin mælkeforsyning, er at amme sin baby så ofte som muligt. Succesfuld amning er baseret på udbud og efterspørgsel. Når brysterne ofte tømmes, vil der blive produceret mere mælk. Sørg for at amme så ofte som din lille har lyst. Tilbyd begge sider af brystet ved hver fodring.

Læs også: Disse er de næringsstoffer, der er indeholdt i modermælk

Hvis moderen har spist ernæringsstøttende fødevarer, så modermælksproduktionen er mere optimal, men moderen stadig er bekymret, så tal med lægen gennem ansøgningen . Fordi alles ammeoplevelse kan være forskellig, skal du sørge for, at alle løsninger, din læge giver dig, også er skræddersyet til moderen, og hendes livsstil er meget vigtig for at opretholde et sundt og lykkeligt ammeforhold.

Reference:
Forældre. Fået adgang til 2020. 5 fødevarer, der kunne hjælpe med at øge dit udbud af modermælk
WebMD. Tilgået i 2020. Amning: Sådan øger du din mælkeforsyning