5 almindelige bivirkninger af p-piller

”P-piller er en form for prævention, der er ret praktisk i sin brug. Du skal bare tage p-piller regelmæssigt og regelmæssigt hver dag. Men der er ikke noget galt i at kende nogle af de bivirkninger af p-piller, som kvinder ofte støder på, der bruger disse præventionsmidler."

, Jakarta – P-piller, også kendt som p-piller, er en af ​​de mest brugte metoder til at forebygge graviditet. P-piller virker ved at påvirke æggestokkene og livmoderen og forhindrer derved befrugtning i at ske.

Læs også: Inden du bruger det, skal du kende plus og minus ved p-piller

P-piller er en form for hormonel prævention, der skal tages regelmæssigt på samme tid hver dag for at være effektiv. Men nogle kvinder oplever faktisk bivirkninger ved at tage p-piller. Kom nu, find ud af nogle af de tilstande, som ofte opleves af kvinder som bivirkninger af p-piller!

Bivirkninger af p-piller, som ofte opleves af kvinder

P-piller kan faktisk påvirke en persons hormonniveauer, hvilket forårsager forskellige bivirkninger hos brugeren. Hos nogle kvinder vil disse virkninger gradvist forsvinde efter 2-3 måneder, men hos andre brugere kan bivirkningerne af p-piller vare ret længe.

Der er ikke noget galt med straks at tjekke med din læge om de bivirkninger af p-piller, du føler. Ingen grund til at genere, du kan bruge og spørg din læge direkte om din helbredstilstand.

Her er nogle bivirkninger af p-piller, som ofte opleves af kvinder:

  1. Pletter uden for menstruationscyklussen

Udseendet af pletter eller blodpletter betragtes som en af ​​bivirkningerne ved brug af p-piller. Dette sker på grund af tilstanden af ​​livmoderen, der afgiver sig selv, så befrugtning ikke forekommer. Normalt vil denne tilstand opstå i begyndelsen af ​​brugen af ​​p-piller. Alligevel vil p-piller stadig være effektive til at forhindre graviditet.

Glem ikke at fortsætte med at bruge p-piller regelmæssigt og regelmæssigt. Du kan mindske risikoen for disse bivirkninger ved at tage p-piller på samme tidspunkt hver dag. På den måde kan du bevare konsistensen af ​​hormonniveauer i kroppen.

Læs også: Tips til at vælge prævention til kvinder

  1. Kvalme

Nogle kvinder oplever også mild kvalme første gang de tager p-piller. For at mindske kvalmen kan du sørge for at tage p-piller lige før sengetid. Men hvis din kvalme bliver værre, bør du straks tjekke med det nærmeste hospital.

  1. Hovedpine og migræne

Hormonindholdet i p-piller kan faktisk udløse hovedpine eller migræne. Sværhedsgraden af ​​hovedpine og migræne vil afhænge af den anvendte dosis og type p-pille.

  1. Vægtøgning

Vægtøgning er en af ​​de bivirkninger ved p-piller, som rigtig mange kvinder oplever. I teorien anses p-piller for at øge væskeresistensen eller vandvægten. Ikke nok med det, p-piller kan også forårsage en stigning i fedt eller muskelmasse.

Selvom der ikke er forsket ordentligt i bivirkninger, men det skader aldrig altid at have en ordentlig kost og træne regelmæssigt, mens du bruger p-piller. På den måde kan du også godt kontrollere din vægt.

  1. vaginalt udflåd

Vaginalt udflåd er en bivirkning af p-piller. Tilstanden med udflåd fra skeden er generelt ikke farlig. Men når dit udflåd fra skeden begynder at ændre farve, lugt og forårsager kløe eller en brændende fornemmelse i skeden, skader det aldrig at få et sundhedstjek med det samme.

Læs også: Hvor effektive er kondomer?

Det er nogle af de bivirkninger af p-piller, som kvinder har brug for at kende. At tage p-piller er faktisk et praktisk middel til prævention. Det skader dog aldrig at rådføre sig med din læge om den rigtige plan for brug af prævention. Hvis p-piller ikke er egnede til dig at bruge, vil din læge helt sikkert foreslå andre former for prævention, der passer til dit helbred.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2021. 10 mest almindelige p-piller bivirkninger.
Healthline. Tilgået i 2021. Hvad er bivirkningerne af p-piller?