Gravide kvinder i det tidlige trimester faster stadig, er det sikkert?

Jakarta - Fastemåneden aka Ramadan er ankommet. For at fasten skal forløbe gnidningsløst, skal vi selvfølgelig bevare det fysiske og mentale helbred i en hel måned. Ikke nok med det, så skal de, der falder ind i bestemte grupper, såsom gravide, også være ekstra forsigtige med at faste.

Faktisk har gravide kvinder "frihed" til ikke at faste. Dette er baseret på overvejelser om sikkerheden for moderen og det foster, der bliver undfanget. Alligevel er der nogle gravide kvinder, der føler sig dygtige og stadig gerne vil faste. Dilemmaet opleves dog også ofte af gravide kvinder i første trimester.

Der er bekymring for, at faste i den tidlige graviditet kan udgøre sundhedsrisici. Så kan gravide kvinder i første trimester stadig faste?

Læs også: 4 graviditetsmyter fra hele verden, er det sandt?

Forskellige klager og ernæringsproblemer

Nå, for mødre, der er gravide i det tidlige trimester, skal du være opmærksom på forskellige ting, hvis du vil blive ved med at faste. Fra et medicinsk synspunkt, i det første trimester, også kaldet de tidlige dage af graviditeten, har gravide kvinder stadig brug for ernæringsindtag. Derudover får den tidlige periode af graviditeten også ofte gravide til at opleve forskellige klager, såsom kvalme, opkastning, svaghed og svimmelhed.

Ikke kun det, der er andre forhold, som gravide kvinder skal stå over for. Gravide kvinder har stadig brug for tid til at tilpasse sig ændringer. Så det er disse klager, der frygtes at forstyrre glatheden af ​​fasten. Denne tilstand kan få gravide kvinder til at opleve dehydrering alias mangel på kropsvæsker. Gravide kvinder, der tvinger sig selv til at faste, siges også at have en indflydelse på opfyldelsen af ​​babyernæring.

Denne tilstand kan få fosteret til at mangle næring. Faktisk er tilstrækkelig ernæring nødvendig i de tidlige stadier af graviditeten. Opfyldelse af ernæring er relateret til vækst, dannelse og forfining af babyens organer.

Læs også: 5 fordele ved at faste for gravide kvinder

Følg lægens råd

Faktisk må gravide kvinder i det tidlige trimester stadig faste. Der er dog flere ting, der bør overvejes, især dem, der er relateret til moderens og fosterets sundhedsmæssige forhold. Før man beslutter sig for at faste, skal moderen først tjekke livmoderens tilstand.

Spørg din læge om anbefalinger om faste. Senere vil lægen tjekke din fysiske tilstand, sygehistorie og mulige helbredsproblemer. For eksempel anæmi, diabetes eller forstyrrelser i graviditeten. Lægen vil også sikre, om moderen og fosteret har nok vægt. Vægt er en af ​​de vigtige overvejelser, før lægen træffer en beslutning.

Nogle siger, at det er mere sikkert at faste, når livmoderen er mere end 5 måneder gammel, også i andet trimester. Som forklaret ovenfor har fosteret i det tidlige trimester stadig brug for meget næring. Alt dette afhænger dog af resultaterne af undersøgelsen og konsultation med en gynækolog. Dette skyldes, at kroppens tilstand fra en gravid kvinde til en anden kan variere.

Det, der skal understreges, er der forskellige ting, som gravide skal være opmærksomme på, når de går for hurtigt. Gravide kvinder anbefales altid at sikre, at indtaget af væske i kroppen er opfyldt. Dette er for at forhindre dehydrering. Fordi dehydrering under graviditeten kan forårsage veer og andre graviditetsklager.

Ud over at møde væskeindtaget skal mødre også være opmærksomme på tilstrækkeligheden af ​​ernæring, der kommer ind i kroppen. Under sahur eller iftar skal du sørge for at spise de typer mad, der kan opfylde kroppens og fosterets behov. For eksempel er fødevarer rige på fibre, jern eller folinsyre nødvendige under graviditeten. For ikke at tage fejl af madindtagelse, prøv at spørge din læge om den menu, du bør indtage.

Læs også: Sund faste for gravide og ammende mødre

Udover mad og kropsvæsker rådes gravide også til at spise og drikke langsomt. Start iftar med en let menu, såsom et lille glas juice, og efterfulgt af snacks, indtil hovedmenuen. Derudover skal du spise og drikke langsomt, fordi fordøjelsessystemet arbejder langsommere, når du faster.

Nå, konklusionen er, at gravide kvinder i det tidlige trimester stadig må faste, så længe mor og foster er i en fuldstændig sund tilstand. For at finde ud af disse forhold skal gravide kvinder diskutere eller spørge direkte til fødselslægen.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom så, download nu i App Store og Google Play!

Reference:
US National Library of Medicine National Institutes of Health. Tilgået 2020. Effekten af ​​Ramadan-faste på resultatet af graviditeten.
Indian Baby Center. Tilgået 2020. Faste under graviditet: en guide.
Baby Center UK. Tilgået 2020. Faste i graviditeten.