Er det rigtigt, at en klump i armhulen kan være et symptom på brystkræft?

"En klump i armhulen kan også være et symptom på brystkræft. Hævelse på grund af kræft kan opstå, før du overhovedet kan mærke en klump i brystet. Sværhedsgraden af ​​klumpen i armhulen forårsaget af kræft afhænger af forskellige faktorer, herunder kræftstadiet og om tumoren har spredt sig til andre dele af kroppen. En klump i armhulen har en tendens til at være mere bekymrende, hvis den ikke er smertefuld."

, Jakarta – For dem af jer, der har oplevet klumper i armhulerne, sker det ikke kun på grund af brystkræftsymptomer. Der er mange grunde til, at der kan opstå en klump i armhulen. De fleste klumper er harmløse og er normalt et resultat af unormal vævsvækst.

Dog kan klumper i armhulerne være forbundet med mere alvorlige underliggende helbredsproblemer. Du skal se en læge for at finde ud af den nøjagtige årsag. Mere information om knopper i armhuler kan læses her!

Tjek for at vide, om udløseren er kræft eller ej

De mest almindelige årsager til klumper i armhulen er bakterielle eller virale infektioner, lipomer (sædvanligvis harmløse, godartede vækster af fedtvæv), fibroadenomer (ikke-kræftfremkaldende vækster af fibrøst væv), hidradenitis suppurativa, allergiske reaktioner, reaktioner på vaccinationer og svampeinfektioner.

En klump i armhulen kan også være et symptom på brystkræft. Hævelse eller klumper omkring armhulerne kan være forårsaget af brystkræft, der har spredt sig til lymfeknuderne i området.

Læs også: Forebyg brystkræft ved at spise sund mad

Hævelse på grund af kræft kan forekomme, selv før du kan mærke en klump i brystet. Sværhedsgraden af ​​klumpen i armhulen forårsaget af kræft afhænger af forskellige faktorer, herunder kræftstadiet og om tumoren har spredt sig til andre dele af kroppen.

En smertefuld klump i armhulen har potentiale til at blive kræft, men normalt hvis klumpen er smertefuld eller øm, er der en anden årsag. Infektion eller betændelse har en tendens til at forårsage smerte og ømhed, mens kræft har en tendens til at være smertefri. En klump i armhulen har en tendens til at være mere bekymrende, hvis den ikke er smertefuld.

Uanset om årsagen er kræft eller ej, hvis klumpen i armhulen ikke heler af sig selv, skal du søge læge. For at finde ud af, om klumpen er kræft eller en anden tilstand, vil lægen udføre flere tests, herunder:

Læs også: Dette er den brystkræftbehandling, der anbefales af læger

1. Fuldstændig blodtælling for at måle antallet af blodplader, røde blodlegemer og hvide blodlegemer i systemet.

2. Røntgen af ​​brystet (mammogram), som er en billeddiagnostisk test, der gør det muligt for lægen bedre at se klumpen.

3. Udfør en MR- eller CT-scanning.

4. Biopsi, som involverer fjernelse af et lille stykke væv eller hele klumpen til test.

5. Allergitest.

6. Dyrkning af væske fra klumpen for at lede efter infektion.

For mere information om undersøgelse af en knude i armhulen som symptom på kræft, kan du spørge på !

Hvordan ved man, at en klump i armhulen er en alvorlig tilstand?

Hævelse af armhulerne kan skyldes en forstyrrelse i kroppens immunforsvar. Som tidligere nævnt skal du foretage en undersøgelse, hvis klumpen i armhulen er ledsaget af:

Læs også: Hævede lymfeknuder i armhulen, dette er behandlingen

1. Hævelse af lymfeknuderne, der varer i mere end 1-2 uger uden kendt årsag.

2. Meget ømme armhuler eller lymfeknuder, der er ømme ved berøring.

3. Hævelse af flere lymfeknuder i hele kroppen, såsom i lysken, hovedet og nakken.

4. Feber og nattesved.

5. Hårde klumper i armhuleområdet eller lymfeknuder.

6. Synke- og vejrtrækningsbesvær.

7. Uforklaret vægttab.

8. Forstoppelse eller ændringer i afføring.

9. Vedvarende uforklarlig træthed.

Kom nu, lad ikke din tilstand blive værre, kontakt straks en læge!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Armpit Lump.
Dana-Farber Cancer Institute. Tilgået i 2021. Skal jeg bekymre mig om en klump under armhulen?
American Cancer Society. Tilgået i 2021. Brystkræftsymptomer: Hvad du behøver at vide.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2021. Hvad du behøver at vide om armhulesmerter.