Tilsvarende er dette forskellen mellem mæslinger, skoldkopper og røde hunde

, Jakarta – Nogle sygdomme som mæslinger, skoldkopper og røde hunde ligner hinanden, fordi de begge giver symptomer i form af et rødt udslæt, der vises på huden. Derfor skal du kende forskel på de tre sygdomme, så du kan tage den rigtige behandling.

Forskelle i årsagerne til mæslinger, skoldkopper og røde hunde

Skoldkopper, mæslinger og røde hunde er infektionssygdomme, der begge er forårsaget af vira. Dog er den type virus, der forårsager de tre sygdomme, forskellig. Skoldkopper er forårsaget af varicella-zoster-virus, mens mæslinger eller også kendt som røde hunde er forårsaget af mæslingevirus. På trods af at have fået tilnavnet tyske mæslinger, er røde hunde forårsaget af en anden virus end mæslinger og er ikke så smitsom eller så alvorlig som mæslinger.

Både skoldkopper, mæslinger og røde hunde kan begge spredes gennem luften, hvis en person ved et uheld inhalerer de sprøjt af spyt, der kommer ud, når en person hoster eller nyser. Disse tre sygdomme plejede at være infektioner, der ofte forekommer hos børn. Men nu kan skoldkopper, mæslinger og røde hunde forebygges gennem vaccination.

Læs også: Undgå at få mæslinger med vacciner

Genkend forskellene i symptomer på mæslinger, skoldkopper og røde hunde

Mæslinger, skoldkopper og røde hunde er ofte svære at skelne, fordi de har lignende symptomer. Derfor er det vigtigt for dig at genkende forskellen på symptomerne på de tre sygdomme.

Symptomer på skoldkopper generelt omfatter:

  • Et rødt udslæt, der i starten vises på brystet, ansigtet og ryggen, men kan sprede sig til resten af ​​kroppen.

  • Feber .

  • Hovedpine.

  • Træthed.

  • Nedsat appetit.

Mens de generelle symptomer på mæslinger er:

  • Et rødt udslæt, der først vises på hårgrænsen eller panden, derefter kan det spredes til andre dele af kroppen.

  • Feber.

  • Tør hoste.

  • Løbende næse.

  • Ondt i halsen.

  • Røde og betændte øjne (konjunktivitis).

  • Små røde pletter vises med hvide centre i mund og kinder.

Selvom skoldkopper og mæslinger begge forårsager udslæt, er udseendet af udslæt fra de to sygdomme forskelligt. På denne måde kan du nemt kende forskel på skoldkopper og mæslinger ved at observere udseendet af det udslæt, der opstår.

Skoldkopper udslæt oprindeligt i form af røde knopper eller papler. Disse knopper vil blive til blærer fyldt med kløende væske, som til sidst vil briste og lække, før de skrabes af.

Mens mæslinger udslæt vises som flade røde pletter, selvom nogle gange er der også knopper, der vises. Der er dog ingen væske i mæslingeklumpen. Udslætspletter fra mæslinger kan begynde at vise sig sammen, efterhånden som udslættet breder sig.

Mens symptomerne på røde hunde ofte er meget milde, så svære at indse, især hos børn. Normalt opstår nye røde hundesymptomer omkring to til tre uger efter eksponering for virussen. Følgende symptomer på røde hunde kan vare omkring en til fem dage:

  • En lavgradig feber på 38 grader Celsius eller lavere.

  • Hovedpine.

  • Tilstoppet næse eller løbende næse.

  • Øjne røde og betændte.

  • Forstørrede lymfeknuder bag nakken eller bag ørerne.

  • Et lyserødt udslæt, der starter i ansigtet og hurtigt kan sprede sig til resten af ​​kroppen.

Læs også: Pas på, dette er, hvad der sker med din lille, når du har røde hunde

Forskellen mellem behandling af mæslinger, skoldkopper og røde hunde

Da skoldkopper, mæslinger og røde hunde er forårsaget af virusinfektioner, er behandlingen fokuseret på at lindre symptomerne, indtil infektionen forsvinder. Din læge kan ordinere en antihistamin for at hjælpe med kløen, der følger med skoldkoppeudslæt. I mellemtiden vil læger for mennesker med mæslinger kun anbefale at hvile og drikke masser af vand, indtil kroppen restituerer sig. For at behandle feber på grund af mæslinger kan du også tage acetaminophen.

Ligeledes med røde hunde. I de fleste tilfælde er rubellavirusinfektionen så mild, at den ikke behøver at blive behandlet. Du kan sænke din feber og lindre smerter med smertestillende medicin, såsom acetaminophen og ibuprofen. Undgå dog at give aspirin til børn eller teenagere på grund af risikoen for at forårsage Reyes syndrom.

Læs også: Hvordan behandler man derhjemme for at behandle skoldkopper?

Det er forskellen mellem mæslinger, skoldkopper og røde hunde, som du skal vide. Hvis du har spørgsmål om disse tre sygdomme, skal du bare spørge eksperterne direkte ved hjælp af applikationen . Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak at stille spørgsmål om sundhed når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2019. Skoldkopper vs. mæslinger: Hvad er forskellen?
Mayo Clinic. Tilgået i 2019. Røde hunde.