5 fordele ved D-vitamin til ernæring for gravide kvinder

, Jakarta - Som udgangspunkt skal enhver gravid kvinde opfylde sin krops ernæringsbehov, så graviditeten forløber gnidningsløst og uden problemer. Gravide kvinder rådes til at vedtage en afbalanceret nærende kost bestående af en række forskellige næringsstoffer.

Ved du allerede, at gravide har brug for mange vigtige næringsstoffer? Kald det folinsyre, jern, protein, calcium, sunde fedtstoffer, til forskellige andre vigtige mineraler og vitaminer. Så når vi taler om vitaminer til gravide, hvad er fordelene ved D-vitamin for gravide kvinder?

Læs også: 7 must-have fødevarer til gravide kvinder i første trimester

1. Sænker risikoen for svangerskabsdiabetes

Er du bekendt med diabetes? Hvad med svangerskabsdiabetes? Nå, denne type diabetes opstår, når blodsukkerniveauet i kroppen hos gravide kvinder er for højt. Vær forsigtig, disse graviditetskomplikationer kan udløse forskellige sundhedsproblemer hos gravide kvinder og fostre.

Så hvad har D-vitamin at gøre med svangerskabsdiabetes? Ifølge flere undersøgelser kan indtag af D-vitamin under graviditet reducere risikoen for komplikationer, der opstår på grund af svangerskabsdiabetes. Tja, det er derfor, at gravide kvinder kraftigt rådes til at møde indtaget af D-vitamin hver dag. Hvordan?

Det er for eksempel nemt ved at spise mad, der indeholder masser af D-vitamin, D-vitamintilskud (efter lægens anbefaling) og jævnligt solbade hver morgen.

2. Boost immunsystemet

Indtagelse af D-vitamin spiller en vigtig rolle for at holde immunsystemet i topform. På den måde vil gravide være stærkere, når de har at gøre med vira og bakterier. Ja, hvad sker der, hvis kroppen mangler D-vitamin?

Vær forsigtig, manglen på D-vitamin indtag i kroppen kan nedsætte immunsystemets evne og dermed gøre kroppen sårbar over for infektioner, der angriber luftvejene. For eksempel influenza og lungebetændelse.

Virkningen af ​​D-vitaminmangel er ikke kun det, denne tilstand kan også udløse hjertesygdomme og hypertension. Ifølge eksperter kan mangel på D-vitamin gøre kroppen modtagelig for betændelse, der kan skade blodkarrene.

Så for at immunsystemet hos gravide kvinder er endnu bedre, kan du købe vitaminer eller kosttilskud i applikationen så ingen grund til at bekymre sig om at forlade huset. Rådfør dig først med din læge om kosttilskud eller vitaminer, der er passende og sikre for gravide kvinder.

Læs også: Kend betydningen af ​​D-vitamin for børns vækst

3. Reduktion af risikoen for præeklampsi

Ifølge flere undersøgelser er svangerskabsforgiftning mere udsat for gravide kvinder, der mangler indtag af D-vitamin. Derfor rådes gravide kvinder til at opfylde deres daglige D-vitaminbehov, for at undgå dette sundhedsproblem.

Vær forsigtig, præeklampsi kan udløse alvorlige problemer hos gravide kvinder. Eksempler omfatter eclampsia (en komplikation af graviditet karakteriseret ved forhøjet blodtryk og anfald), slag hæmoragisk, HELLP-syndrom, placentaabruption, til hjertesygdomme. Det er skræmmende, ikke?

4. God for babys knogler og tænder

Indtagelse af D-vitamin hos gravide kvinder kan også give fordele for væksten af ​​barnets knogler og tænder. Calcium og fosfat er essentielle mineraler, der udgør knogle- og tandvæv.

Nå, D-vitamin spiller en rolle i at regulere mængden af ​​calcium og fosfat i kroppen. Vær forsigtig, D-vitaminmangel kan udløse rakitis hos fosteret.

5. Forebyggelse af lav fødselsvægt (LBW)

Indtagelse af D-vitamin hos gravide kvinder kan også reducere risikoen for babyer født med lav fødselsvægt (LBW). Husk, babyer med LBW er tilbøjelige til helbredsproblemer. Kald det udviklingsforstyrrelser i lungerne eller andre organer, hypotermi, neurologiske problemer, til pludselig død.

Læs også: Disse er 5 sunde morgenmadsmenuer til gravide kvinder i første trimester

Vil du vide mere om fordelene ved vitaminer og virkningen af ​​D-vitaminmangel på gravide kvinder? Eller har andre graviditetsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?



Reference:
Baby Center UK. Tilgået i 2021. D-vitamin under graviditet.
Royal College of Obstetricians and Gynecologists UK. Tilgået i 2021. D-vitamin under graviditet.
Patientinformation. Tilgået i 2021. D-vitaminmangel.
Live Science. Fået adgang i 2021. Lavt D-vitamin forbundet med hyppig hovedpine