Disse er symptomerne og behandlingen af ​​paradentose, der gør betændt tandkød

, Jakarta – Paradentose er en alvorlig tandkødsinfektion, der beskadiger blødt væv og ødelægger den knogle, der understøtter tænderne. Paradentose kan få tænderne til at blive løse og løsne sig eller få tænderne til at falde ud.

Paradentose er almindelig, men kan for det meste forebygges. Normalt er udløseren mangel på mund- og tandhygiejne. Børstning mindst to gange om dagen, tandtråd dagligt og at få regelmæssige tandeftersyn kan minimere forekomsten af ​​paradentose.

Symptomer på paradentose

Sundt tandkød er fast og lyserødt i farven og sidder tæt omkring tænderne. Tegn og symptomer på paradentose kan omfatte:

  1. Oplever hævede tandkød

  2. Farven på tandkødet er rød, sort eller lilla

  3. Tandkødet føles blødt at røre ved

  4. Tandkød bløder let

  5. Tandkød trækker sig væk fra tænderne, hvilket får tænderne til at se længere ud end normalt

  6. Der udvikles nye mellemrum mellem tænderne

  7. Dårlig ånde

  8. Løse tænder

  9. Føler smerte, når man tygger

  10. Der er en ændring i den måde, tænderne bider på maden

Typer af parodontitis

De mest almindelige typer af paradentose er som følger:

  1. Kronisk paradentose

Dette er den mest almindelige type og påvirker de fleste voksne, selvom børn også kan blive ramt. Denne type er forårsaget af plakopbygning og involverer langsom skade, der kan blive bedre og værre over tid. Når skaden er alvorlig, kan det føre til tab af tandkød og tænder.

  1. Aggressiv paradentose

Det begynder normalt i barndommen eller tidlig voksenalder og påvirker kun et lille antal mennesker. Sygdommen har en tendens til at opstå i familier og forårsage hæmmet knogle- og tandudvikling, hvis den ikke behandles.

  1. Nekrose Periodontal sygdom

Denne tandsygdom er karakteriseret ved død af tandkødsvæv, tandbånd og støtteknogler forårsaget af manglende blodforsyning (nekrose), hvilket resulterer i alvorlig infektion. Denne type forekommer generelt hos mennesker med svækket immunsystem. For eksempel mennesker med hiv-infektion, en person, der er i kræftbehandling eller underernæring.

Kend årsagen

I de fleste tilfælde begynder paradentose med en klæbrig plak, der består af bakterier. Hvis det ikke behandles, er her, hvordan plak i sidste ende kan udvikle sig til paradentose:

Plak dannes på tænderne, når stivelse og sukker i fødevarer interagerer med bakterier, der normalt findes i munden. Børst dine tænder to gange om dagen og tandtråd én gang om dagen fjerner plak, men plak opbygges hurtigt igen.

Plak kan hærde under tandkødskanten og blive permanent tandsten (tandsten). Tandsten er sværere at fjerne og er fyldt med bakterier. Jo længere plak og tandsten, der bliver på tænderne, jo flere skader kan der opstå.

Du kan ikke slippe af med tandsten ved at børste og tandtråd . Du skal have dine tænder professionelt renset for at fjerne dem. Plak kan forårsage tandkødsbetændelse, den mildeste form for paradentose. Gingivitis er irritation og betændelse i tandkødet omkring bunden af ​​tænderne (gingiva). Vedvarende tandkødsbetændelse kan føre til paradentose.

Risikofaktor

Faktorer, der kan øge din risiko for paradentose omfatter:

  1. Gingivitis

  2. Dårlige mundsundhedsvaner

  3. Rygning eller tyggetobak

  4. Ældre alder

Hormonelle ændringer, såsom dem, der er relateret til graviditet eller overgangsalder

  1. Fedme

  2. Utilstrækkelig ernæring, herunder C-vitaminmangel

  3. genetiske faktorer

  4. Visse medicin, der forårsager mundtørhed eller ændret tandkød

  5. Tilstande, der forårsager nedsat immunitet, såsom leukæmi, HIV/AIDS og kræftbehandling

  6. Har visse sygdomme, såsom diabetes, reumatoid arthritis og Crohns sygdom

Hvis du ønsker at kende symptomer og behandling af paradentose og dens behandling, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge, du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Læs også:

  • 3 måder at overvinde problemer med hævet tyggegummi
  • 7 trin til at forebygge tandkødsbetændelse
  • 7 årsager til blødende tandkød