Babyer født for tidligt er i fare for dette sundhedsproblem

, Jakarta - En normal graviditet forekommer i cirka 40 uger. Under nogle forhold er det ikke umuligt for babyer at blive født for tidligt. For tidlig fødsel refererer til fødslen af ​​en baby, der sker før moderen når slutningen af ​​den 37. svangerskabsuge.

Når man er født for tidligt, er der forskellige grader af præmaturitet, der indebærer risici. Men meget for tidligt fødte børn, dvs. babyer født før den 26. uge, er mest udsatte og er nogle gange kendt som mikropræmier. Jo tidligere fødslen er, jo større er sundhedsrisikoen.

Ikke kun baseret på gestationsalder, kan for tidlig fødsel defineres ved lav fødselsvægt (mindre end 2500 gram), lav fødselsvægt (mindre end 1500 gram) og ekstrem lav fødselsvægt (mindre end 1000 gram). Derudover frygter man, at børn, der er født for tidligt og har lav fødselsvægt, får hjerteproblemer senere, når de bliver voksne.

De fleste læger bestemmer, at alderen for berettigelse til fødsel er omkring 24 ugers svangerskab. På mange hospitaler er 24 uger grænsen for læger til at bruge intensiv medicinsk intervention for at forsøge at redde livet for for tidligt fødte børn. For tidligt fødte spædbørn kræver mange indgreb, herunder mekanisk ventilation og anden invasiv pleje, samt langtidsindlæggelse på neonatal intensivafdeling (NICU).

Chancerne for at overleve stiger, efterhånden som svangerskabsalderen fortsætter. Svangerskabsalderen er så vigtig for at bestemme chancerne for at føde en for tidligt født baby, selv den ekstra uge, babyen bliver i maven, kan gøre en stor forskel for hans helbredstilstand.

Nogle sundhedsproblemer, der er tilbøjelige til at opstå hos babyer født for tidligt, omfatter:

Læs også: Gravide kvinder, skal forstå fakta og årsager til for tidlig fødsel

  • Metaboliske forstyrrelser. Denne tilstand er relateret til organsystemer, der endnu ikke er perfekte, så stofskifteforstyrrelser er mere risikable. Normalt vil barnet blive udsat for hypoglykæmi eller en tilstand, hvor blodsukkerniveauet i barnets krop er lavt. Faktisk er det sukkerindholdet, der kan være med til at væksten og udviklingen bliver sund og god. Dette sker, fordi tilstanden af ​​babyens leverfunktion ikke er perfekt som følge af, at glykogenoplagringen i kroppen bliver meget langsom.

  • Åndedrætsforstyrrelser. Den første uge af fødslen er for tidligt fødte børn meget modtagelige for luftvejsproblemer. Dette skyldes, at lungerne ikke er fuldt dannede og er modtagelige for mangel på overfladeaktive stoffer og gør dem modtagelige for respiratory distress syndrome. For tidligt fødte børn er også i fare for at få apnø, som er en tilstand, der får barnet til at holde op med at trække vejret, svække hjertefrekvensen og blive bleg hud.

  • Dårlig fordøjelse. En ret ung svangerskabsalder kan påvirke barnets fordøjelsessystem. Denne tilstand sætter barnet i fare for komplikationer af NEC (nekrotiserende enterocolitis). Denne sygdom er ret bekymrende, fordi de celler, der skal beklæde tarmene, er beskadiget, så fordøjelsesprocessen ikke er optimal.

  • Hjernelidelser. Hjernen som kroppens nervecenter skal forstyrres. Hjernen hos babyer født for tidligt er tilbøjelige til blødning eller intraventrikulær blødningssygdom. Mindre blødninger, der opstår, kan stadig behandles godt på kort tid. Hvis blødningen er alvorlig, kan det medføre, at barnet får permanente hjernefejl.

  • Hjertelidelser. Babyer født for tidligt er også meget modtagelige for medfødte hjerteproblemer, såsom PDA ( patent ductus arteriosus ). Denne sygdom forstyrrer de to vigtigste blodkar i barnets hjerte, som fortsætter med at åbne sig og trænge ind i hjertet. Som et resultat af denne sygdom kan babyen blive syg. Sygdommen kommer sig generelt, eller hullet lukker sig, efterhånden som barnet udvikler sig.

  • Sepsis. Denne tilstand opstår, når immunsystemet reagerer aggressivt på en infektion i kroppen og forårsager skader, der kan være livstruende. Infektioner hos nyfødte er også meget nemme at opstå, fordi deres immunforsvar stadig er svagt.

Læs også: Hvad skal man vide for at tage sig af en for tidligt født baby

Selvom det er svært, kræver det tålmodighed fra forældrene at tage sig af den Lille, der blev født for tidligt. Som Jeremy Goktuas og Gartner Amputuas kampe, tvillinger født for tidligt ved 27. svangerskabsuge. Hvis du vil vide mere om for tidligt fødte babyer, kan du tale med en læge . Gennem denne applikation kan du stille spørgsmål via Snak og Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Tøv ikke med at Hent Ansøgning i smartphone du.