3 tidlige symptomer på iskias at passe på

, Jakarta - bækkenet er en del af kroppen, der ligger mellem rygsøjlen og underbenet. Dette afsnit er direkte forbundet med benmusklerne, rygmusklerne og mavemusklerne. Hvis der er interferens, er det muligt, at andre dele er påvirket.

Hver persons bækken kan opleve mange ting, hvoraf én er gigtsmerter. Iskias i bækkenet er også kendt som iskias. Det kan forårsage smerter forårsaget af nerveirritation. Der er nogle tidlige symptomer på iskias at være opmærksom på. Her er anmeldelsen!

Læs også: Sammenklemte nerver kan forårsage iskias, her er hvorfor

Pas på tidlige symptomer på iskias

Iskias er en lidelse i bækkenet, der også kan give rygsmerter. Denne lidelse er forårsaget af problemer med iskiasnerven. Denne nerve løber fra lænden til bagsiden af ​​benene. Iskias, der opstår, ligner generelt rygsmerter.

Iskias opstår, når den skader eller lægger pres på iskiasnerven. Dette forårsager smerter i lænden, der kan stråle ud til hofter, balder og ben. Alligevel kan omkring 90 procent af mennesker med denne lidelse komme sig uden operation.

Iskiasnerven er den længste og bredeste nerve i menneskekroppen. Disse nerver spænder fra lænden, balderne, benene til lige under knæene. Opstået iskias handler mere om at beskrive symptomerne, når iskiasnerven har problemer.

Alligevel er der tidlige symptomer på iskias, man skal passe på, hvis den opstår. Her er nogle af disse symptomer:

  1. Rygsmerter i underkroppen, der stråler gennem hofter og balder, derefter ned ad det ene ben. Denne smerte vil føles værre, når du sidder, hoster eller nyser.

  2. Ben, der nogle gange føles følelsesløse, svage eller trange. Dette skyldes forstyrrelsen af ​​nerverne langs benene. Derudover kan prikken også mærkes i dine fødder.

  3. Smerter, der føles mere alvorlige end de første symptomer. Dette kan blive værre, hvis du sidder i lange perioder.

Symptomer på iskias kan opstå pludseligt og vare fra et par dage til et spørgsmål om uger. Derudover kan du også mærke smerter i den ene side af kroppen. I alvorlige tilfælde kan symptomer omfatte tab af blære- eller tarmkontrol. Hvis du oplever disse symptomer, lægen fra kan hjælpe dig med at bestemme den forstyrrelse, der opstår.

Risikofaktorer ved iskias

De fleste mennesker, der oplever iskias, er mellem 30 og 50 år. Derudover er denne lidelse mere tilbøjelig til at forekomme hos kvinder, der er gravide. Det opstår på grund af tryk på nerverne i bækkenet fra livmoderen. Andre årsager til iskias er hernierede led og degenerativ gigt i rygsøjlen.

Læs også: Vær opmærksom, disse er komplikationer, der opstår i iskias

Sådan diagnosticeres iskias

Hvis symptomerne på iskias er milde og ikke varer mere end 4-8 uger, kan det være forårsaget af akut iskias. Disse lidelser kræver generelt ikke lægehjælp. Du skal bare reducere bækkenrelaterede aktiviteter.

En komplet sygehistorie kan også være med til at fremskynde diagnosen. Din læge vil også bede dig om at lave øvelser for at strække iskiasnerven. Smerter, der opstår i benene, mens du laver denne øvelse, indikerer normalt iskias eller iskias.

Hvis smerten vedvarer i mere end 4-8 uger, kan det være nødvendigt med billeddiagnostiske tests såsom røntgen eller MR. Dette er nyttigt til at identificere, hvad der trykker på iskiasnerven og forårsager visse symptomer.

Læs også: Kend undersøgelsestesten til iskiasdetektion