Hvor længe heler bronkitis?

Jakarta - Bronkitis er generelt karakteriseret ved hoste. Ved akutte tilstande kan passende behandling hjælpe med at overvinde tilstanden fuldstændigt. Men ved kroniske tilstande kan der kun tages behandlingstrin for at lindre de symptomer, der opstår. Heletiden for bronkitis vil i sig selv afhænge af den type bronkitis, der opleves.

Når patienten har en akut tilstand, kan bronkitis hele inden for 1-3 uger. I mellemtiden, når mennesker med kroniske lidelser, kan bronkitishelingstiden vare, endda op til år. Her er en komplet gennemgang af bronkitishelingstiden!

Læs også: Er der forskel på symptomerne på akut og kronisk bronkitis?

Hvor længe heler bronkitis?

Bronkitis er en betændelse i bronkierne, de vigtigste luftveje i lungerne, som almindeligvis er forårsaget af allergier, irritation og virus-, bakterie-, svampe- eller parasitinfektioner. Baseret på varigheden af ​​forekomsten skelnes denne sygdom efter type, nemlig:

  1. Akut bronkitis. Denne sygdom kan vare i mindre end 2-3 uger. Selve årsagen er generelt forårsaget af en virus og kan heles af sig selv i løbet af få uger.
  2. Kronisk bronkitis. Denne sygdom kan vare i mindst 3 måneder. Indtil nu kan kronisk bronkitis ikke helbredes fuldstændigt.

De behandlingstrin, der tages, vil blive tilpasset typen af ​​bronkitis og dens årsag. For at afgøre, hvilken type du oplever, og hvor lang tid behandlingsprocessen vil tage, skal du kontakte en læge på det nærmeste hospital for at være sikker.

Læs også: 6 måder at forhindre overførsel af bronkitis sygdom på

Bronkitisbehandlingstrin er differentieret efter type

Når milde symptomer opstår, kan behandlingstrin tages med en række enkle trin, såsom at indtage mindst 2 liter vand om dagen, få nok hvile, undgå udsættelse for cigaretrøg og luftforurening og ikke spise krydret, varmt og olieholdige fødevarer. Mens behandlingen af ​​akut og kronisk bronkitis, vil blive udført med følgende trin:

1. Behandling af akut bronkitis

Hvis den oplevede akutte bronkitis har en risiko for komplikationer, vil patienten få antibiotika. Akut bronkitis er en sygdom, der vil aftage af sig selv efter et par uger. Denne sygdom er generelt forårsaget af en virusinfektion og kan ikke lindres ved at give antibiotika. Antibiotika er påkrævet til følgende tilstande:

  • Har risiko for komplikationer i form af lungebetændelse.
  • Har en historie med hjerte-, nyre-, lever- eller lungesygdom.
  • Sygdommen opstår hos spædbørn med for tidlig fødsel.
  • Sygdommen angriber ældre.
  • Sygdom angriber en person med et lavt immunsystem.
  • Sygdommen angriber mennesker med cystisk fibrose.

Læs også: Dehydrering kan gøre bronkitis værre

2. Behandling af kronisk bronkitis

Indtil nu er der ingen passende behandling for kronisk bronkitis. Indtil videre er behandlingstrinene taget ved medicinsk behandling eller livsstilsændringer. Her er nogle behandlinger for akut bronkitis:

  • Brug af bronkodilatatorer. Bronkodilatatorer er inhalationsmedicin, der bruges til at hjælpe med at åbne luftvejene i lungerne. En inhalator er en enhed til denne inhalerede medicin.
  • Tag medicin. Medicin ordineret af læger til behandling af kronisk bronkitis vil få musklerne til at blive mere afslappede, så luftvejene er mere åbne og åndenød kan overvindes.
  • Lungerehabilitering. Denne medicinske procedure har til formål at forbedre vejrtrækningen og den generelle kropstilstand, hvilket gøres gennem træning, vejrtrækningsstrategier og ernæringsrådgivning.

Ud over disse behandlingstrin rådes patienter også til at undgå triggerfaktorer, der kan forværre symptomer, såsom rygning eller indånding af forurening og køretøjsdampe. Hvis det er nødvendigt, kan du installere et rumluftfilter eller luftfugter for at gøre rumluften mere fugtig.

Reference:
NHS UK. Tilgået 2020. Bronkitis.
Meget godt helbred. Tilgået 2020. Hvordan bronkitis behandles.