Typer af sygdomme, der opstår på grund af skødesløst bortskaffelse af affald

, Jakarta – Affald og madrester, der skødesløst bortskaffes, inviterer til mange bakterier og parasitter. Det skyldes, at affald, der bliver liggende i huset eller på jorden, rådner, og der vil vokse masser af bakterier på det, især hvis vejret er varmt og fugtigt.

Disse bakterier kan overføre forskellige sygdomme, når de berøres af mennesker. Det er derfor, det er vigtigt ikke at affalde, fordi det er for at forebygge sygdom.

Læs også: Vigtige grunde til at adskille organisk og uorganisk affald

Sygdomme forårsaget af skødesløst bortskaffelse af affald

Affald, der skødesløst bortskaffes, kan invitere til forskellige typer bakterier, vira og parasitter. Sygdomme forårsaget af bakterier fra affald, for eksempel salmonellose, shigellose, stafylokokker madforgiftning, hudinfektioner og stivkrampe.

Mens sygdomme forårsaget af vira kan være i form af trakom, hepatitis A, gastroenteritis og andre. I mellemtiden kan parasitter, der stammer fra affald, forårsage hageorm, nåleorm og rundorm.

Tja, ovenstående sygdomme kan overføres fra affald til mennesker direkte eller indirekte. Sådan overfører du sygdomme fra affald, som du skal være opmærksom på.

Måder til overførsel af sygdomme fra affald

Følgende er overførsel af sygdomme forårsaget af affald, der bortskaffes skødesløst:

1. Direkte smitte

Direkte smitte er den smittevej, hvor sygdommen overføres direkte fra affald til mennesker. Denne overførselsvej opstår, når en person kommer i direkte kontakt med affald, der indeholder bakterier, vira eller parasitter.

For eksempel kan du blive ramt af en sygdom, når du smider rådne madrester eller andre typer affald, der indeholder bakterier, med dine bare hænder og ikke vasker hænder umiddelbart derefter.

Læs også: Vigtigheden af ​​at beskytte miljøet for sundheden

Skadet af affald kan også forårsage sygdomme, såsom stivkrampe. Denne tilstand opstår, når en finger ved et uheld bliver ridset af en rusten dåse, så stivkrampebakterierne kan trænge ind i kroppen.

2. Indirekte transmission

Indirekte overførsel sker, når affald bliver en yngleplads for sygdomsspredende dyr, såsom myg, fluer, mus og rotter. Disse dyr og insekter kan blive værter for bakterier og parasitter, der overføres tilbage til mennesker. Fluer for eksempel, kan dette ene insekt yngle i skraldespanden kan bære bakterier, der forårsager sygdom, såsom årsagen til madforgiftning eller trakom.

Ligesom fluer kan kakerlakker også yngle i affald og kan bære sygdomsfremkaldende bakterier, såsom sygdomme, der forårsager madforgiftning, når kakerlakker forurener menneskelige spiseredskaber.

Myg kan yngle i vand fanget i baljer eller andre beholdere, der efterlades uden at blive renset. Dette kan omfatte vand fanget i vaskemaskinen, dåser, flasker eller andre beholdere.

Læs også: Oversvømmelser kommer igen, pas på dengue- og tyfusangreb

Undgå henkastning og sørg for at bortskaffe affald på den rigtige måde, herunder bortskaffelse af beholdere, der ikke bliver brugt. Hvis du har helbredsproblemer, skal du straks kontakte lægen via ansøgningen . Du kan kontakte lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald.

Reference:
Australian Government Department of Health. Tilgået 2020. 2 Skrald og sygdom.
E Cube Labs. Tilgået 2020. Overfyldte skraldespande: 5 påvirkninger af sundhed og miljø, og hvordan man forebygger.