Idap lymfeknudesygdom, er det farligt?

Jakarta - Lymfeknudesygdom, eller kendt som lymfadenopati, er hævelse eller forstørrelse af lymfeknuder i flere dele af kroppen, såsom armhulerne, bag ørerne, nakken, baghovedet eller lysken. Lymfeknuder er en del af immunsystemet, der hjælper kroppen med at bekæmpe vira eller bakterier, der kan skade helbredet.

Lymfeknuder kan faktisk øges i størrelse. Den hævelse, der opstår, er dog stadig inden for normale grænser. Hver person vil have et forskelligt niveau af hævelse, afhængigt af alderen, placeringen af ​​kirtlen og immunsystemet af hver. Når hævelse opstår ud over normale grænser, hvad er farerne så?

Læs også: Dette er et tegn på farlige lymfeknuder

Farer ved lymfeknudesygdom, hvis den ikke behandles

Lymfeknudesygdom vil være karakteriseret ved hævelse i de områder, hvor lymfeknuderne er placeret. Denne tilstand er karakteriseret ved hovedsymptomet i form af en klump under huden, der føles ved berøring. Disse klumper kan være smertefulde eller ikke. Ikke bare en klump, nogle fremskredne symptomer kan også opstå over tid. Her er nogle synlige symptomer:

  • Feber.

  • Rødlig hud i området af hævede kirtler.

  • Udslæt.

  • Føler sig svag og træt.

  • Svedende om natten.

  • Vægttab.

Når symptomerne på lymfeknudesygdomme ikke behandles med det samme, vil tilstanden udvikle sig til en mere alvorlig sygdom. Komplikationer, der opstår, kan kun overvindes ved at udføre kirurgiske procedurer. Ikke kun det, en anden komplikation af lymfeknudesygdom er ødelæggelsen af ​​hudvæv i lymfeknudeområdet.

I sjældne tilfælde kan lymfeknudesygdom også forstørre kroppen, så den trykker på det omkringliggende område. Hvis der opstår hævede lymfeknuder under armhulen, vil hævelsen lægge pres på de nerver og blodkar, der leverer blod til armen.

Mens lymfeknudesygdom, der opstår i maven, kan hævelsen trykke på tarmene, hvilket resulterer i tarmobstruktion, nemlig blokeringer, der opstår i tarmene, både tyndtarmen og tyktarmen. Denne tilstand kan forårsage interferens med absorptionen af ​​mad eller væsker i fordøjelseskanalen.

Læs også: Enkle måder at opretholde sunde lymfeknuder på

Hvad er trinene til håndtering af lymfeknudesygdom?

Indtil videre er der ingen specifik behandling til behandling af lymfeknudesygdom. Behandlingen sker ved at tage fat på årsagen til selve hævelsen. Følgende er de sædvanlige trin til håndtering:

  • Hvis lymfadenopatien er forårsaget af en infektion, er behandlingstrinnet en varm kompres.

  • Hvis lymfadenopati forårsager smerte i den berørte kropsdel, er det behandlingstrin, der tages, at tage smertestillende midler.

  • Hvis lymfadenopati forårsager hævelse, tager behandlingstrinnet antihævelsesmedicin.

  • Hvis lymfadenopati er forårsaget af en virus, er det behandlingstrin, der tages, at tage antivirale lægemidler.

  • Hvis lymfadenopati er forårsaget af bakterier, tager behandlingstrinene antibiotika.

  • Hvis lymfadenopati er forårsaget af kræft, er behandlingstrinene kemoterapi, stråling eller operation.

Læs også: Hævede lymfeknuder i armhulen, dette er behandlingen

Længden af ​​den udførte behandling vil afhænge af den underliggende årsag. Hvis hævelsen er forårsaget af en infektion, vil tilstanden aftage af sig selv over tid. Hvis du finder en række symptomer, skal du straks søge læge på det nærmeste hospital for at få de rigtige behandlingstrin, ja!

Reference:

NIH. Hentet i 2020. Lymfeknuder.

drugs.com. Tilgået 2020. Lymfadenopati.

MedlinePlus. Hentet 2020. Hævede lymfeknuder.