Skal vide, dette er forskellen mellem blodtype og rhesusblod

Jakarta - Hvad er din blodtype? Er det A, B, AB eller O? Ja, alle har forskellige blodtyper. Hvis det er det samme, skyldes det genetik fra forældre. Det er rigtigt, blodtype bestemmes af genetiske faktorer. Så hvis du har nøjagtig samme blodtype som en anden person, kan det være, at dine forældre og den person også har samme blodtype.

Du skal vide, det er vigtigt at forstå egenskaberne ved hver blodtype, som mennesker har. Ikke uden grund spiller blod en meget vigtig rolle for kroppen. Hvis der opstår et blodproblem, og der er behov for en donor eller transfusion, ved du, hvornår det er tid til at donere dit blod. Tja, forskellige blodgrupper, forskellige rhesus. Hvad er egentlig forskellen mellem rhesus-blodtype?

Hvad er forskellen mellem blodtype og rhesusblod?

Blod indeholder røde blodlegemer, hvide blodlegemer og blodplader eller blodplader i en væske kaldet blodplasma. Nå, en persons blodtype kan identificeres ved antistoffer og antigener i blodet. Tag ikke fejl, antistoffer og antigener er forskellige, du ved. Hvad er forskellen?

Læs også: Her er hvad du behøver at vide om blodtype

Antistoffer er en type protein, der findes i blodplasma og er en del af kroppens naturlige forsvar. Antistoffer genkender fremmede stoffer, såsom bakterier, vira og bakterier. Derefter sender antistofferne et advarselssignal til immunsystemet om at ødelægge alle disse skadelige fremmede stoffer. I mellemtiden er antigener proteinmolekyler, der findes på overfladen af ​​røde blodlegemer.

I blodgruppesystemet er der fire hovedtyper af blodgrupper, nemlig:

  • En blodtype har A-antigener på røde blodlegemer med anti-B-antistoffer i plasma;

  • Blodtype B har B-antigener med anti-A-antistoffer i plasma;

  • Blodtype O har intet antigen, men både anti-A og anti-B antistoffer er til stede i plasmaet;

  • AB blodtype som har A- og B-antigener, men ingen anti-A- og anti-B-antistoffer.

Læs også: Har du brug for at vide, dette er forholdet mellem infektion med blodtype

Imidlertid har røde blodlegemer nogle gange et andet antigen, et protein kendt som Rh-antigenet. Hvis det er i blodet, så er du Rh-positiv, men hvis det ikke er, så er det Rh-negativt. Hvis det er forbundet med blodtype, så har hver blodtype to antigener, nemlig Rh positive og negative. For eksempel har du blodtype A, det kan være A med Rh positiv eller A+, det kan også være A med Rh negativ eller A-.

I de fleste tilfælde gives blodtype O med Rh negativ til enhver. Derfor bruges det ofte i medicinske nødstilfælde, når en persons blodtype er ukendt, og han har brug for en øjeblikkelig transfusion. Dette skyldes, at blodtype O med Rh- hverken har A- eller B-antigener på celleoverfladen og er kompatibel med hver anden A-, B- eller O- og Rh-blodgruppe.

Tja, hvis du er nysgerrig efter blodtype og rhesus i blodet, kan du nemt tage en blodprøve. Bare brug Check Lab-funktionen fra appen . Når som helst og hvor som helst, kan du tage en blodtypetest.

Læs også: Hemmeligheder bag ideel kropsform med blodtypediæt

Blodtype og graviditet

Tja, især for gravide kvinder, bør blodtypeprøver udføres. Tag det ikke let, for fosteret i livmoderen kan have en anden Rh end moderen, og denne tilstand kan være meget livstruende. Mødre, der er Rh-negative, skal modtage blod fra den samme Rh. Derfor udføres en blodgruppeprøve.