7 typer fødevarer, som mennesker med gigt bør undgå

, Jakarta - Urinsyre er et affald, der produceres af kroppen, når man fordøjer visse fødevarer. Gigt opstår, når urinsyreniveauet stiger for at danne krystaller. Symptomerne omfatter pludselige smerter og hævelse i leddene.

Læs også: Dette er forskellen mellem gigt og gigt, en sygdom, der forårsager ledsmerter

Gigt påvirker generelt tæer, håndled, knæ og hæle. Udover genetiske faktorer er kosten også en trigger for gigt. En af dem er det hyppige forbrug af fødevarer med et højt indhold af puriner. Så hvad er de fødevarer, der skal undgås, når man suger urinsyre? Her er nogle af dem.

1. Slagteaffald

Slagteaffald er et organ hos dyr som høns, ænder, geder og køer, der almindeligvis indtages. Disse indre organer kan være hjernen, leveren, thymuskirtlen, bugspytkirtlen og nyrerne. Indmad kan forarbejdes ved stegning eller kogning. Men desværre kan vanen med at indtage indmad øge risikoen for gigt. Årsagen er, at indmad har et højt purinindhold, hvilket øger risikoen for gigt.

2. Rødt kød

Rødt kød som ged og oksekød indeholder også høje puriner, ud over det animalske proteinindhold, som kroppen har brug for. Folk med gigt bør undgå rødt kød og erstatte det med hvidt kød såsom kylling. Personer med gigt anbefales at indtage vegetabilsk protein fra tempeh eller tofu.

3. Fisk og skaldyr

Personer med gigt bør undgå fisk og skaldyr såsom sardiner, ansjoser, rejer, krabber og skaldyr. Denne type fisk og skaldyr indeholder høje puriner, som kan udløse gigt. Hvis du kan lide at spise fisk og skaldyr, er det bedre at vælge laks, som har lave purinniveauer.

Læs også: Ikke kun forældre, unge mennesker kan også få gigt

4. Mejeriprodukter

En undersøgelse viser, at mælk og dens forarbejdede produkter, såsom ost og yoghurt, har potentialet til at udløse urinsyreniveauer. Hvis du vil indtage mælk, bør du vælge fedtfattige mejeriprodukter.

5. Alkohol

Nogle typer alkoholholdige drikkevarer såsom øl og vin indeholder purinforbindelser. Udover at være i stand til at udløse gigt, forårsager alkohol dehydrering, som kan forværre tilstanden af ​​gigt.

6. Grøntsager

Grøntsager er sunde fødevarer, der i vid udstrækning anbefales at blive indtaget. Men vidste du, at nogle grøntsager er høje i puriner? Nogle af disse omfatter blomkål, bønner, spinat, asparges og svampe.

7. Sød drik

Emballerede drikkevarer med højt sukkerindhold kan øge urinsyreniveauet i blodet. Dette skyldes, at fructosen i emballerede fødevarer kan stimulere produktionen af ​​overskydende urinsyre. Ud over emballerede drikkevarer findes fruktose også i frugter som æbler, pærer, druer og dadler.

Læs også: 5 naturlige fødevarer, der menes at sænke urinsyreniveauet

Hvis du oplever gigtsymptomer, bør du gøre det med det samme medicinsk tjekke op for at være sikker. Ingen grund til at genere, nu kan du gøre det medicinsk tjekke op via app . Brug funktioner Få et laboratorietjek angiv derefter type og tidspunkt for inspektionen. Laboratoriepersonalet kommer til det aftalte tidspunkt. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!