5 slags mavesygdomme, der ofte opstår

Jakarta – Vi må alle have oplevet mavesmerter, lige fra milde til svære. De fleste af disse sygdomme er dog ikke en alvorlig trussel. Alligevel kan du ikke bare ignorere det, for dette kan være et symptom på en mere alvorlig sygdom. Hvad er de almindelige mavesygdomme? Her er anmeldelsen!

  1. Dårlig fordøjelse

Gastritis er den type mavesygdom, som de fleste oplever. Symptomerne omfatter smerter i solar plexus-området ledsaget af andre klager såsom kvalme, opkastning, luft i maven, tidlig mæthed og bøvsen - især når du føler dig sulten. Årsagerne kan variere, lige fra fødevarer, der indeholder gas såsom kål, søde kartofler og sennepsgrønt eller også på grund af drikkevarer såsom kaffe, alkohol og sodavand.

Ikke nok med det, sår kan også opstå på grund af stress, rygevaner og virkningerne af stoffer som f.eks. gigtmedicin. Helbredelsen er ret nem, du behøver kun at tage anti-ulcus medicin, der indeholder antacida for at lindre symptomerne. De af jer, der ofte lider af mavesår, skal også fremover spise regelmæssigt.

Læs også: Fødevarer, der skal undgås med gastritis

  1. Diarré

Denne sygdom forårsager, at den afføring, du får, bliver meget vandig. Når du har diarré, vil intensiteten af ​​afføringen være hyppigere og reducere kropsvæsken og gøre den syges krop svag. Denne sygdom kan angribe alle og er normalt forårsaget af bakteriel og viral forurening af den mad, du spiser. For at helbrede det, er det første skridt, du skal gøre, at erstatte kropsvæsker ved at drikke ORS. Antibiotika er også nødvendige for at dræbe bakterier.

  1. Forstoppelse

I modsætning til diarré vil denne sygdom få den ramte til at få svært ved at få afføring. Mennesker med forstoppelse vil normalt kun få afføring mindre end 3 gange om ugen. Mens mennesker normalt har afføring 5 til 7 gange om ugen, endnu mere alt efter personens tilstand. Symptomer, der opleves af patienter med forstoppelse, er smerter ved afføring og udspilet mave. Årsagen til forstoppelse er mindre forbrug af fiberholdige fødevarer og mindre vand.

  1. bilag

Denne sygdom er ret farlig og kræver operation for at helbrede den. Selve blindtarmen er et organ i kroppen, der er formet som en lille og tynd pose med en størrelse på 5-10 centimeter. Blindtarmsbetændelse er betændelse eller hævelse af blindtarmen. Symptomer på denne sygdom er alvorlige smerter i maven, besvær med at få luft igennem og oplever kvalme og opkastning. Årsagerne til blindtarmsbetændelse er galdesten og bakterielle infektioner. Betændelse i blindtarmen er generelt forårsaget af en bakteriel infektion Salmonella og Shigella .

Læs også: Kan blindtarmsbetændelse behandles uden kirurgi? Her er anmeldelsen

  1. Dysenteri

Denne sygdom, som er almindelig i troperne, er karakteriseret ved en infektion i tarmene og får blod til at passere sammen med afføringen. Denne sygdom forårsager også, at afføringen, der kommer ud, er flydende, ligesom når du har diarré. Symptomerne omfatter mavekramper, kvalme og opkastning og høj feber. Årsagen er bakterier Shigella basiler og Entamoeba histolytica .

En nem måde at undgå mavesygdomme, som normalt opstår ovenfor, er at holde miljøet rent og holde maden ren for fluer og snavs. Nå, hvis du oplever nogen af ​​ovenstående sygdomme, skal du straks tjekke dig selv med en pålidelig læge på . Du kan drage fordel af funktionerne Stemmeopkald/videoopkald og Snak at kontakte en læge når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent lige nu!