Ikke kun kvinder, kender betydningen af ​​mænds fertile periode

, Jakarta - For ægtepar anses det for vigtigt nok at kende en kvindes fertile periode til at planlægge en graviditet. Ikke kun kvinder, der skal kende den fertile periode, men mænd skal også kende tidspunktet for den fertile periode. Dette er vigtigt for par, der ønsker at få en baby snart midt i deres familie.

Læs også: Alt om fertilitet hos mænd, du bør kende

Faktisk går mænd ofte igennem de samme fertilitetsperioder som kvinder. Hvis kvindelig fertilitet er præget af ankomsten af ​​den månedlige menstruationscyklus, er den fertile periode for mænd hos mænd forbundet med kvaliteten og antallet af sæd, der frigives under ejakulation.

Kend tegnene på en naturlig mandlig fertilitet

Det er ikke kun en kvindes problem, at kende en mands fertile periode er vigtigt for par, der planlægger en graviditet. At have sex i mænds og kvinders fertile periode giver en større chance for at få børn. Mænds fertile periode kan bestemmes ud fra antallet og kvaliteten af ​​sædceller produceret af mænd.

En mand producerer sæd fra voksenalderen mellem 12-13 år. Denne tilstand varer indtil manden bliver ældre og bliver gammel. Følgende indikationer siges at en mand oplever en frugtbar periode i sit liv, nemlig:

  1. Spermtælling

Antallet af sædceller, når de ejakulerer, påvirker i høj grad en persons succes med at befrugte sin partners æg. Normalt vil hver mand, der ejakulerer, frigive 15 millioner sædceller pr. milliliter. Hvis mindre end det, vil muligheden for befrugtningsprocessen naturligvis falde.

  1. Sperm bevægelse

Sædcellens bevægelse skal naturligvis være adræt nok til at nå ægget. Før befrugtning af et æg, skal sæden holde sig i live, mens den svømmer gennem livmoderhalsen, livmoderen og æggelederne. Ideelt set bør 40 procent af sædtallet være lige og godt progressivt mod ægget.

  1. Sperm struktur

Sædceller har normalt en oval hovedform med en lang hale bagpå. Dette hjælper sæden, når den svømmer mod ægget. Mænd, der er under normale forhold, har omkring 50 procent af den ideelle sædform, hvilket hjælper med at fremskynde befrugtningsprocessen.

Læs også: Tjek forholdet mellem vægt og mandlig fertilitet

  1. Hormon

Når en mand er fertil, laver han selvfølgelig en stabil mængde af hormonet testosteron. Denne tilstand gør, at mænd har gode sædproduktionsevner, og seksuel lyst er også velholdt.

Opgrader Fertilitet Plykkelig

Der er flere faktorer og forhold, der påvirker kvaliteten og mængden af ​​en mands sæd, hvoraf en er alder. Stigende alder vil påvirke mængden og kvaliteten af ​​en persons sæd. Du kan også lave en undersøgelse på det nærmeste sygehus for at sikre sædkvalitetens tilstand. Nu kan du bestille tid hos en læge direkte online via app .

Ikke nok med det, en usund livsstil påvirker også en mands fertilitetstilstand. Der er intet galt i at holde op med at ryge og indtage alkohol for at bevare sædkvaliteten. Indholdet i alkohol påvirker en mands testosteronhormon til at falde.

Læs også: Disse 6 vaner får mandlig fertilitet til at falde

Regelmæssig træning har også fordele, der kan få hormonet testosteron til at stige. Ud over at øge testosteronhormonet i kroppen, kan regelmæssig motion også reducere en mands stress- og depressionsniveau.

Faktisk påvirker kroppen og sindet, der har høje niveauer af stress, en mands fertilitetsrate. Glem ikke at indtage grøntsager og frugt for at forbedre sædkvaliteten og mandlig fertilitet.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2019. Sund sæd: Forbedre din fertilitet.
Healthline. Besøgt 2019. 10 måder at booste mandlig fertilitet og øge sædceller.