Dette er, hvad der sker, hvis du bliver udsat for cigaretrøg for ofte

, Jakarta - Rygning er en vane, der længe har været mistænkt for at have negative virkninger på kroppen. Selvom du ikke ryger, kan eksponering for passiv rygning have betydelige helbredseffekter for dem, der inhalerer det. Udsættelse for passiv rygning inhaleret af passive rygere øger risikoen for lungekræft, emfysem og hjerteproblemer med 30 procent.

Læs også: Hvad sker der, når små børn ryger

Hvorfor er cigaretrøg farlig?

Cigaretrøg menes at være den farligste del af cigaretter, fordi den indeholder stoffer, der er farligere end røgen, som rygere indånder. Denne tilstand kan også opstå, fordi røgen ikke passerer gennem filteret, så det giver helbredsproblemer for dem, der udsættes for det.

Selvom du ikke er ryger, men jævnligt udsættes for cigaretrøg, optager kroppen stadig nikotin og andre skadelige stoffer. Udsættelse for cigaretrøg indeholder mere end 4000 kemiske forbindelser, hvoraf 250 er kendt for at være meget giftige. Værre endnu, mere end 50 af dem kan udløse kræft.

Hvordan kan cigaretrøg skade helbredet?

Skadelige stoffer i cigaretrøg kan overleve i luften i cirka fire timer. Som et resultat kan det være sundhedsskadeligt at indånde disse partikler på få minutter. Efter fem minutter vil cigaretrøg, der kommer ind i kroppen, fryse aorta. Hvorimod i 20-30 minutter kan forårsage blodpropper og en periode på to timer kan lave en uregelmæssig hjerterytme.

Ifølge American Cancer Society kan passiv rygning gøre blodet mere klæbrigt og hæve LDL-kolesterol, hvilket kan beskadige slimhinden i blodkarrene. Endelig øger disse ændringer risikoen for at få et hjerteanfald og slag.

Når en person ryger en cigaret, vil noget af røgen ikke komme ind i lungerne. Denne cigaretrøg spreder sig ud i luften og indåndes ved et uheld af folk omkring den. Dette er grunden til, at eksponering for passiv rygning hos børn og andre ikke-rygere vil være sundhedsskadelig.

Læs også: Dette er resultatet af rygning, som er en fjende for hjertet

Farerne ved cigaretrøg for børn

Børn er i risiko for at blive udsat for passiv rygning, fordi deres kroppe stadig er i vækststadiet. Derudover trækker børn også vejret hurtigere end voksne, hvilket gør, at cigaretrøg bliver farligere, fordi det kan forårsage, at overførslen af ​​cigaretrøg går hurtigere. Dette øger så risikoen for, at børn oplever helbredsproblemer, såsom:

  • Pludselig spædbørnsdødssyndrom (SIDS);

  • luftvejsinfektioner (såsom bronkitis og lungebetændelse);

  • Astmaanfald er mere alvorlige og hyppige;

  • øreinfektion;

  • Kronisk hoste.

Farerne ved cigaretrøg for gravide kvinder

Eksponering for cigaretrøg for gravide kvinder kan udløse fosterudviklingsforstyrrelser. Sundhedsrisici, der opstår, er ofte forbundet med for tidlig fødsel, lav fødselsvægt, SIDS, begrænsede mentale evner, problemer med indlæring og lidelser karakteriseret ved impulsiv adfærd, hyperaktivitet og uopmærksomhed (ADHD). Ikke kun skal holde op med at ryge under graviditeten, gravide skal holdes væk fra eksponering for cigaretrøg.

Læs også: Efter at holde op med at ryge, renser kroppen ikke med det samme

Tips til at undgå udsættelse for cigaretrøg

Den eneste måde at undgå passiv rygning på er ikke at være i nærheden af ​​folk, der ryger. Det er også vigtigt altid at opfordre rygere til at ryge, hvor de skal. Hjemmet bør være det vigtigste sted at være fri for cigaretrøg.

Især hvis der er børn eller gravide i huset. Voksne skal øge bevidstheden for at hjælpe med at reducere chancerne for, at ikke-rygere, især børn, kan undgå passiv rygning.

Det er også vigtigt altid at have en maske på, uanset hvor du går, især på steder, hvor mange mennesker ryger uhensigtsmæssigt. Dette er det rigtige skridt til at forhindre eksponering for cigaretrøg. Derudover menes indtagelse af masser af vand at være i stand til at rense halsen og luftvejene fra indtaget cigaretrøg, så det kan undgå virkningerne af cigaretrøg for helbredet.

Hvis du vil vide flere tips om sund livsstil og tips om virkningerne af eksponering for cigaretrøg, kan du chatte med lægen på . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning i henhold til din helbredstilstand.

Reference:
American Cancer Society. Hentet 2019. Sundhedsrisici ved passiv rygning, hvad er passiv rygning?
NHS Choice UK. Tilgået 2019. Passiv rygning: Beskyt din familie og dine venner.