Her er den rigtige måde at tage sig af en Shih Tzu-hund, her er anmeldelsen

“Hvis du kan lide søde, langhårede hunde, kan en shih tzu være svaret. Alligevel er det ikke så svært at passe denne hund, som mange mennesker forestiller sig. Korrekt pleje er vigtigt for at bevare disse dyrs sundhed."

, Jakarta – Shih tzu-hunden er et af kæledyrene, der er valgt på grund af dens søde og lydige form. Men fordi disse dyr har tyk pels, har mange mennesker svært ved at holde dem. Hvis du vil have en hund af denne race, er der flere måder at passe den ordentligt på. For at finde ud af hvordan, læs følgende anmeldelse!

Sådan plejer du en Shih Tzu-hund korrekt

Shih tzu er en lille hund, der stammer fra Tibet, og han har lang tyk pels. Behandling af denne hund kan heller ikke være vilkårlig, ejeren skal give en masse kærlighed, tålmodighed, opmærksomhed, hengivenhed. Derudover er fysisk pleje også meget vigtig for at holde disse dyr rene og sunde.

Læs også: Sjældent kendt, 6 unikke fakta om Shih Tzu-hunde

Hvis du vil beholde dette lodne dyr, er der flere måder at passe en shih tzu-hund på. Her er nogle måder:

1. Giv naturlig mad

Den mad, du giver, påvirker i høj grad en shih tzu-hunds helbred på kort og lang sigt. Desværre er der mange hundefoder, der indeholder ingredienser, der kan være skadelige for dit kæledyrs helbred. Sørg for at undgå syntetiske konserveringsmidler, der ofte er forbundet med adfærdsproblemer, allergier og astma. Prøv at holde dig væk fra biprodukter, generisk kød og olier og tilsætningsstoffer.

2. Giv filtreret vand

At fodre hunde tages ofte for givet, men ikke for shih tzu-hunde. Giv aldrig disse dyr postevand at drikke, som ikke er forfiltreret, da det kan forstyrre deres helbred. Det er muligt, at postevandet er forurenet med tungmetaller, såsom arsen og fluor.

En af de nemmeste måder at give din shih tzu rent vand på er gennem flaskevand. Derudover kan du også købe et filter, der kan monteres på vandhanen for at filtrere eventuelle skadelige urenheder fra. Denne hund har virkelig brug for at drikke rent vand.

Læs også: Hundepleje efter type

3. Rettidig vedligeholdelse

Måden at passe en Shih Tzu-hund på er ikke ligefrem let, men den er heller ikke svær. Kropshår kan vokse hurtigt, og de fleste ejere har deres egne groomere til at tage sig af det. Hvis du passer på dig selv, bør din hunds pels børstes 1 til 3 gange om ugen og oftere, hvis pelsen er lang.

For negle bør trimning udføres hver 6. uge. Badning bør også foretages mindst hver 3. uge, medmindre der er behov for at bruge en speciel shampoo forårsaget af noget, såsom lus, kløende hud mv. Rengøring skal også foretages regelmæssigt på næse og ører.

4. Udvalg af kvalitetsshampoo

Du bør også være opmærksom på produkter, der kommer i kontakt med din hunds pels og hud, inklusive shampoo, balsam og nogle sprays. Prøv at undgå kunstige dufte eller farvestoffer og sæbeingredienser, herunder sulfater, som kan skade huden og forårsage allergier. Undgå også parabener og phthalater, som er forbundet med hormonforstyrrelser og andre sundhedsproblemer.

Læs også: Hvilke hunderacer har lang levetid?

Hvis du ønsker at holde en shih tzu hund, er det en god idé at være opmærksom på alle de plejemetoder, der er blevet nævnt. På den måde kan du yde det bedste for dit kæledyrs sundhed og overlevelse. Undervurder ikke den mad og drikke, der gives, da det kan forårsage sygdom, hvis det ikke kontrolleres.

Så, hvis du har spørgsmål i forbindelse med kæledyr, kan dyrlægen fra klar til at hjælpe. Nok med Hent Ansøgning , kan du interagere direkte med medicinske eksperter uden at skulle mødes ansigt til ansigt. Download appen lige nu!

Reference:
Alle Shih Tzu. Tilgået i 2021. Shih Tzu Care Tips.
Shih Tzu Hundeinformation. Tilgået 2021. Pasning af Shih Tzu-hvalpe på den rigtige måde.