Typer af hovedpine, der ofte opleves af kvinder

Jakarta - Hovedpine er den mest almindelige sygdom. Uanset hvor og når som helst, kan denne sygdom komme uden at være forudgået af symptomer. Tilsyneladende er der mange typer hovedpine, der opstår, måske nogle af dem du allerede kender dybere, fordi du har oplevet dem. Der er dog typer hovedpine, der er mere tilbøjelige til at forekomme hos kvinder end mænd. Blandt andre er:

  • Spændingshovedpine

Selvom det kan ske for enhver, viser det sig, at spændingshovedpine er mere tilbøjelige til at angribe kvinder. Denne hovedpine føles som om hovedet bliver presset hårdt eller hovedet er bundet for stramt, så det føles som om der er et stærkt pres på hovedet. Selvom det sker ofte, kan det endda ske hver dag, det vides stadig ikke, hvad der får en person til at opleve denne hovedpine.

Spændingshovedpine er yderligere opdelt i flere typer, nemlig episodisk spændingshovedpine og kronisk spændingshovedpine. Episodisk spændingshovedpine kan opstå fra tid til anden. Denne tilstand betragtes som alvorlig og kræver behandling, især hvis hovedpinen opstår på mindre end 15 dage om en måned og varer i en periode på tre måneder.

Læs også: 3 fakta om hovedpine du bør vide

I mellemtiden kan kronisk spændingshovedpine vare i flere timer i en episode. Normalt diagnosticeres denne ene hovedpine at opstå mere end 15 dage i en måned og varer i tre på hinanden følgende måneder. Selvom det er almindeligt hos kvinder, er kronisk spændingshovedpine tilbøjelig til at angribe mennesker, der er stressede, deprimerede, overvægtige og søvnmangel.

  • Migræne

Udover spændingshovedpine er migræne også en type hovedpine, som kvinder er tilbøjelige til. Migrænehovedpine opstår kun på den ene side af hovedet, men smerterne er meget generende og gør ofte, at den syge ikke kan fortsætte aktiviteterne. Migræne er mere almindelig hos mennesker, der springer måltider over, sover mindre og bliver sent oppe, depression, stress og overdrevent alkoholforbrug. Hos kvinder er migræne mere almindelig under menstruation.

Læs også: Lær de forskellige typer hovedpine at kende

  • Hormonel hovedpine

Ikke ulig migræne er hormonhovedpine også mere tilbøjelige til at angribe kvinder. Normalt opstår dette på grund af hormonelle problemer, såsom under menstruation, virkningen af ​​at tage p-piller, at være gravid eller gå i overgangsalderen. Disse hovedpine behandles ofte med østrogenterapi og tager anti-migræne medicin.

Du kan dog ikke tage hvilken som helst medicin. Du skal selvfølgelig spørge din læge først, så du ikke vælger forkert af hovedpine smertestillende medicin, så den dosis du tager også er rigtig. Tilsvarende hvis du vælger hormonbehandling. Spørg ikke hvem som helst. Spørg lægen direkte gennem ansøgningen .

Læs også: Tag det ikke let, det er 7 faktorer, der forårsager hovedpine i ryggen

Nå, det er den type hovedpine, der er mere tilbøjelig til at forekomme hos kvinder end mænd. Når man ser på årsagen, opstår både migræne og hormonhovedpine på grund af kvindelige hormonfaktorer, der har tendens til at stige og falde, mens spændingshovedpine er forbundet med usunde levevaner. Så lad os undgå udløseren for ikke at få hovedpine!

Reference:
NHS Choices UK. Tilgået 2020. Hormonhovedpine.
Emedicin Medscape. Tilgået 2020. Migrænehovedpine: Practice Essentials, Background Patophysiology.
Mayo Clinic. Hentet 2020. Hovedpineårsager.